Žďárský stadion dobyt - Draci odlétají se všemi body

Zveřejněno 08.10.2008 | MK
SKLH Žďár nad Sázavou Šumperk
8., středa 8.10.2008
SKLH Žďár nad Sázavou - Šumperk ZNS - SUM
SKLH Žďár nad Sázavou: Vajner - Koželuh, Fibikar, Pleva, Moščic, Souček, Doležal - Fila, M.Sobotka, Plachý, Vránek, Dítě, Štěpánek, Ptáček, Kaut, Křišťan, Šulc, R.Sobotka, Mühlfait
Šumperk: Maláč - Blanár, Holík, Kubala, Novotný, Ondráček, Osina, Vrtík - Ambruz, Brunec, Čížek, Drábek, Fischer, Giesel, Hulva, Martinka, Meluzín, Novosad, Stejskal, Vymazal, Duba
Branky a nahrávky: 22. Pleva (Křišťan), 42. Štěpánek (Křišťan) - 14. Brunec (Duba), 42. Giesel (Novosad), 52. Brunec (Drábek, Osina)
Rozhodčí: Mech - Klouda, Křivohlavý
Vyloučení: 10:9 navíc M.Sobotka (ZNS) 10min. OT a Duba (SUM) 10 min. OT
Využití: 1:1
Diváci: 840
Střely na branku: 25:33
Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3
Ž Ď Á R N. S Á Z. - Přes první letošní porážku v domácím prostředí určitě diváci nelitovali návštěvy tohoto utkání. Hrál se rychlý a bojovný hokej. V první třetině sice začali lépe domácí, ale brzy se projevila vyspělost šumperských hráčů a rychlým přechodem do útoku, perfektním pohybem a bruslením si získali převahu, kterou proměnili v úvodní branku. Druhá třetina byla z naší strany nejpovedenější, hráli jsme dobrý hokej podpořený bezchybným výkonem brankáře Vajnera a rovněž jsme z toho dokázali vytěžit branku. Na skvělý nástup do závěrečné třetiny, který nám přinesl vedoucí branku žďárští nedokázali navázat, soupeř záhy vyrovnal a při sérii oslabení přišla rozhodující branka do žďárské sítě. Domácí se sice nevzdali, ale na další zvrat již neměli dost sil ani času a zkušený celek Šumperka si již své vedení udržel.

Reportáž

První velkou šanci si vytvořili už ve druhé minutě hosté, ale proti ukázkově sehranému přečíslení 2 na 1 vytáhl Vajner první ze svých výtečných zákroků. Naopak domácí byli blízko ke vstřelení branky v páté minutě, kdy se po pěkné kombinaci ocitl ve výborné pozici Dítě, ale Maláč jeho střelu se štěstím vyrazil. Domácí v těchto fázích hráli zodpovědně dozadu s důsledným pokrýváním středního pásma a hosté se tak do vyložených šancí víceméně nedostávali. Bohužel ve 14.minutě domácí ne zrovna ideálně střídali, k puku se po Dubově přistrčení dostal Brunec a propasíroval se štěstím puk přes Vajnerovy betony. V závěrečných minutách třetiny si pak hosté vytvořili velký tlak, naštěstí pro domácí bez gólového efektu.

Druhá třetina začala opět náporem hostů, ale domácí odpověděli tím nejlepším způsobem. Při signalizovaném vyloučení vystřeli tvrdě z kruhů Pleva, Maláč puk sice vyrazil, ale přímo na hokejku Křišťana, pro kterého nebyl problém uklidit jej zpět do odkryté branky. Vzápětí dostávali hosté výhodu přesilové hry, ve které si vytvořili několik výborných příležitostí. Všechny ale skončily na vynikajícím Vajnerovi. Hrálo se i nadále ve vysokém tempu a šance se rodily na obou stranách. Hosté ale byli mnohem nebezpečnější a zejména v přesilovkách domácí obraně zle zatápěli. Gól však vstřelit nedokázali a tak se do kabin odcházelo za nerozhodného stavu.

Třetí část zápasu zahajovali domácí přesilovkou. Tu se jim podařilo těsně před návratem hostujícího hráče na led využít, když Křišťan našel před Maláčovou brankou zcela volného Štěpánka ( hrál až od třetí třetiny) a ten při svém prvním kontaktu s pukem poslal domácí do vedení. Odpověď hostů byla blesková. Už za minutu využil Giesl chvilkové nekoncentrovanosti domácích hráčů a střelou mezi betony Vajnera znovu srovnal stav. A vzápětí přišly další horké chvíle pro domácí. Díky sérii vyloučení hráli téměř pět minut v oslabení, z toho více jak dvě minuty ve dvojnásobném. Hosté se trvale usadili před domácí brankou a Vajnera zasypali sprškou střel. Branky se ale nedočkali. Klíčový okamžik zápasu tak přišel v 51 minutě. Štěpánek zastavil pronikajícího hráče hostí jen za cenu faulu a následnou početní výhodu už hosté zužitkovali, když vyražený puk dopravil Brunec z bezprostřední blízkosti potřetí za Vajnerova záda. Domácí se ve zbytku zápasu snažili vyrovnat, ale jejich snaha včetně závěrečné power-play vyzněla naprázdno. Naopak hosté mohli z několika výborných příležitostí svůj náskok pojistit, ale Vajner byl vždy na místě.

 

Ohlasy po utkání

Mgr.Petr Rutar: (trenér Hokej Šumperk 2003)
Po začátku sezóny, který nám nevyšel a my jsme prohrávali smolné zápasy několikrát o branku a Žďáru naopak začátek sezóny vyšel parádně, jsme z tohoto zápasu měli trošku obavy. Pořád se trápíme s neproměňováním šancí, opticky jsme měli ve druhé třetině trošku navrch. Mám pocit, že domácí v závěru zápasu trochu přestávali bruslit,několikrát zbytečně faulovali a my se štěstím nakonec zvítězili. Power play byla z naší strany dost zmatečná, udělali jsme dvakrát zakázané uvolňování a domácí tak byli pořád na dostřel. Nakonec jsme ale zaslouženě vyhráli.

Jaroslav Benc: (trenér SKLH Žďár nad Sázavou)
Zápas byl na úrovni, myslím, že tým Šumperka je velice zdatný, profesionální hráči, celý tým je na profesionální úrovni. Podařilo se nám je ne přehrát, ale ustát. Dokonce jsme vedli 2:1, ale bohužel zase vlastní nekázní jsme způsobili, že jsme dlouho hráli v oslabení, z toho několik minut i ve třech a profesionální tým jako je Šumperk nás prostě přehrál. Dal nám třetího góla a to už jsme nedokázali zvrátit i když jsme například v power play tlak měli. Myslím, že bodík by si hráči za svůj výkon zasloužili.

Fotogalerie