Z přípravného zápasu v Hodoníně vezeme první sezonní vítězství

Zveřejněno 21.08.2024 | Jan Hochman
SHKM Hodonín SKLH Žďár nad Sázavou
přát., úterý 20.8.2024
SHKM Hodonín - SKLH Žďár nad Sázavou HOD - ZNS
SHKM Hodonín: Dolíška (Běhal) - Zukal, Směřička, Lašák, Dolkart, Sedláček, Krigovský, Němec - Hložánek (C), Luža (A), Michalica - Laciga, Weintritt, Bachánek - Pavlov, Matěj, Krejčí.
SKLH Žďár nad Sázavou: Sejpal (Vít) – Půža, Machač, Rachůnek, Ludvík (C), Jícha, Grygar, Dušek, Gregar, Půhoný, Mlynář (A), Wasserbauer, Štěpánek, Chlubna, Štola, Malenovský.
Branky a nahrávky: 3. Dušek (Štěpánek, Půhoný), 20. Chlubna, 32. Dušek (Půhoný), 37. Mlynář (Wasserbauer), 49. Štola (Wasserbauer). Rozhodčí: Schenel - Maloušek, Smetková. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:2. Střely: 30:28. Diváci: 403. Průběh utkání: 0:5.
Stejně jako loni i letos zahájili hodonínští hokejisté přípravu domácí porážkou. A stejně jako v minulé sezoně proti Topoľčanům tak i dnes svítí na jejich střeleckém účtu nula. Baník nasekal spoustu chyb v defenzivě, které žďárští hráči nemilosrdně trestali. Zeleno-černí, kteří na úvod šetřili naprostou většinu hráčů základního kádru, si dokázali vypracovat mnoho příležitostí, v zakončení ale chyběl klid a přesnost.

Reportáž

(převzato z hodonínské redakce)
Hosté se ujali vedení už na konci třetí minuty, kdy se hodonínskou obranou po levém křídle prohnal Dominik Dušek a střelou na vzdálenější tyč překonal Dolíšku. Domácím chvíli trvalo, než se dostali do hry, ke konci první třetiny mohli k vyrovnání využít přesilovku. Plameny ji ale i se štěstím, když Dolkartovu střelu zastavila tyčka, ubránily a v samotném závěru úvodní části udeřily podruhé.

Zatímco Krejčí ani Pavlov puk za Sejpala procpat nedokázali, ujel do samostatného úniku Tomáš Chlubna. Hostující forvard svůj brejk zakončil zkušeně a zajistil svému týmu do kabin dvoubrankový náskok.

Druhá třetina byla herně z domácího pohledu o poznání lepší. Baník si vypracoval nespočet příležitostí, ale ani ty nejvyloženější nedokázali hodonínští hokejisté proměnit. Ve dvaatřicáté minutě o sobě dala vědět jedna z nejúdernějších dvojic minulé sezony a po Půhoného přihrávce zakončoval Dominik Dušek do odkryté částí branky.

Čtyři minuty před druhou přestávkou podruhé v utkání pomohla hostům konstrukce jejich branky, tentokrát po Zukalově střele od modré čáry. Následovala pěkně sehraná akce Hložánka s Weintrittem, přihrávka prvně jmenovaného ale mířila o kousíček jinam, než by zakončující spoluhráč potřeboval, a i tato šance zůstala nevyužita.

To hosté trestali prakticky každou chybu v domácí obraně, nejinak tomu bylo i v polovině poslední třetiny, kdy pátý zářez Žďáru přidal dorážející Martin Štola.

 

Ohlasy po utkání

Aleš Bachánek (Hodonín):
Prohra se nikdy nehodnotí dobře, na druhou stranu je potřeba si říct, že jsme dnes dali prostor převážně hráčům, kteří jsou tady na zkoušku. Minimálně deset kluků, kteří by měli patřit do základní sestavy dnes dostalo volno. Výsledek mluví jasně, ale nemyslím si, že utkání bylo tak jednoznačné. Bohužel jsme dělali hrozně moc chyb v obraně, a naopak útočníci nebyli schopní se prosadit. Vypracovali jsme si sice hodně šancí, ale těch vyložených asi zase tolik nebylo. Hrozně těžko a složitě jsme se dostávali do zakončení. Proti Považské Bystrici sestavu určitě obměníme a od příštího týdne se začneme více věnovat systémovým věcem.

Martin Sobotka (Žďár nad Sázavou):
Bylo vidět, že to pro oba týmy bylo první utkání v sezoně, což se podepsalo hlavně na přesnosti přihrávek. Pro nás je určitě pozitivní to, že jsme pět gólů dali a žádný jsme neinkasovali. Ale je pravda, že jsme v obraně měli spoustu okének a na tom je potřeba dál pracovat. Jsme rádi, že jsme to zvládli a že jsme vyhráli, stejně tak i to, že jsme dali dva góly v oslabení, ale není důvod to nějak přeceňovat. Pro kluky je to dobře, ale pracujeme dál.