Jestřábi ukázali drápy jen v závěru - tři body jsou doma !

Zveřejněno 28.09.2008 | MK, Jan Brumlík
Jestřábi Prostějov SKLH Žďár nad Sázavou
5., neděle 28.9.2008
Jestřábi Prostějov - SKLH Žďár nad Sázavou PRO - ZNS
Jestřábi Prostějov: Turek, Švach (35) - Raszka, Krajíček, Doseděl, Kolibár, Staněk, Paška - Cik J., Berčák, Piluša, Žibrita, Vlk, Dostál, Sedlář, Jakubec, Ondrejkovíč, Cik L.
SKLH Žďár nad Sázavou: Němec - Šulc, Burián, Fila, Popela, Moštič, Jelínek, Křišťan, Kaut, Ptáček, Souček, Fibikar, Štěpánek, Pleva, Sobotka R., Dítě, Plachý, Vránek, Sobotka M., Koželuh
Branky a nahrávky: 54. Krajíček, 58. Vlk (Doseděl, Žibrita), 60. Žibrita (Doseděl, Cik J.) - 8. Plachý (Koželuh), 19. Sobotka M (Plachý, Pleva), 27. Dítě (Jelínek), 35. Jelínek, 55. Křišťan (Vránek, Jelínek)
Rozhodčí: Alka - Hanzlík, Rychlý
Vyloučení: 9:11 Využití: 1:1
Střely na branku: 40:29 Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:5, 3:5
Diváci: 800
P R O S T Ě J O V - Po dvou třetinách, ve kterých jsme soupeře přehrávali, byli úspěšnějším mužstvem a obě jsme vyhráli 0:2 umožnili žďárští Prostějovu ve druhé polovině závěrečné třetiny korekci výsledku na 3:5.

Reportáž

I když to ze začátku vypadalo, že zápas mezi Žďárem nad Sázavou a Prostějovem poskytne divákům rychlý hokej s množstvím šancí, opak byl pravdou. První velkou příležitost si vypracovali domácí, jenomže Jakubcova rána směřovala doprostřed branky. S tímto nešvarem se ostatně prostějovští střelci potýkali po většinu utkání.

Naproti tomu hosté dokázali hned z první větší příležitosti skórovat, úspěšným střelcem se stal Jiří Plachý, když dokázal puk protlačit přes přesunujícího se brankáře Turka. Tlak hostí pak dokázal na chvíli přerušit až Piluša, který ale tváří v tvář Němcovi neuspěl.

Žďárští na tom byli s úspěšností střelby daleko lépe, a tak když domácí nedokázali vytěžit branku ze svého náporu, znovu se potvrdilo staré známé nedáš – dostaneš. Ještě před první sirénou zvýšil po přečíslení tři na jednoho na 0:2 Martin Sobotka. Jestřábi se pak jali útočit a snaha zkorigovat stav ještě před přestávkou přinesla šanci Dostálovi, který však opět volil zakončení po ledě a nedokázal tak pokazit Němcovi čistý štít.

Jestřábi dostali od trenéra Chlustiny o přestávce zjevně co proto, a tak se museli hosté, čelící tlaku, místy uchylovat až k nedovoleným zákrokům. Nabízené šance však prostějovští nezužitkovali, naopak v sedmadvacáté minutě se v jejich síti octl další puk. Šťastným střelcem byl tentokrát Jiří Dítě, na jehož projektil, umístěný přesně k tyči, byl Turek krátký.

Utkání pokračovalo i nadále v duchu neschopnosti proměnit šance na straně jedné a následných úderů na straně druhé. Znovu se tato situace opakovala pět minut před druhou přestávkou, a to když Krajíček orazítkoval tyč a následně z trestné lavice se vracející Aleš Jelínek tuto nepřesnost potrestal, zvýšil již na 0:4 a vyhnal tak z brány Turka. Na jeho místo přišel Adam Švach.

Až do poloviny poslední části hry jsme byli svědky spíše nečistých zákroků, než gólových šancí, to se ovšem změnilo ve čtyřiapadesáté minutě, kdy první úspěšnou trefu Jestřábů zaznamenal kapitán Jan Krajíček. Už o necelé dvě minuty později to už bylo opět o čtyři branky, když leč tísněn dvěma prostějovskými obránci, dokázal za Švachova záda dostat kotouč Radim Krišťan.

Zdánlivě rozhodnutý zápas dokázali domácí ještě mírně zdramatizovat, když v přesilovce 4 na 3 snížil střelou nad ležícího brankáře na 2:5 Petr Vlk a ještě čtyři sekundy před koncem korigoval na konečných 3:5 Pavel Žibrita. Domácí tak nedokázali zvítězit ani v pátém zápase a na plný bodový zisk stále čekají.

Prohlédněte si fotografie z tohoto utkání ve fotogalerii.
 

Ohlasy po utkání

Jaroslav Benc (trenér SKLH Žďár nad Sázavou): Nebylo to vůbec jednoduché utkání, Prostějovští hráli posíleni o hráče Olomouce. Poslední minuty jsme ale podcenili, přestali jsme bruslit, protože hráči počítali s tím, že domácí v poslední části už přestanou hrát. Z pozice zisku tří bodů jsme sice spokojeni, avšak s hrou týmu spokojen nejsem. Když tak budeme hrát proti silnějším soupeřům, tak to neustojíme.

Alois Chlustina (trenér HK Jestřábi Prostějov): Je to stále to samé. Když začnu od gólmanů, tak ani jeden z nich nedosahuje kvalit druhé ligy. V sobotu jsem mluvil s předsedou a do středečního utkání už by měl naskočit jiný brankář. Dnes jsme čtyři z pěti branek dostali po chybách brankářů. Ale i na ostatních postech přijdou změny. Dříve jsem říkal, že polovina týmu na tuto soutěž nemá, dnes už vím, že jsou to tři čtvrtiny mužstva. Hráči hrají zcela naivně, bez disciplíny a bez systému. Můžeme to všechno denně nacvičovat, ale v utkání to pořád není vidět.

Fotogalerie