JUN : V Benátkách na body nedosáhli

Zveřejněno 31.10.2009 | jh
Benátky n. J. SKLH Žďár nad Sázavou
11., pátek 30.10.2009
Benátky n. J. - SKLH Žďár nad Sázavou BNJ - ZNS
Benátky n. J.: Peikrt - Mikolášek, Bezděk, Houstonský, Budaev, Štajner, Jambor, Jakubčo, Kinkor, Barták, Šimek, Odcházel, Tregl, Knap, Zvolenský, Heger, Pražák
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma - Adam, Kolda, Sedlák, Černý - Plch, Hron, Šír - Dobiáš, Horký, Klíma - Šimon, Mahel
Branky a nahrávky: 20. Jakubčo (Kinkor), 29. Knap (Jambor), 34. Kinkor (Mikolášek), 35. Tregl (Zvolenský), 50.Tregl (Barták), 58. Knap (Jambor) - 28. Šír (Adam), 36. Plch (Hron), 55. Klíma, 55. Mahel (Hron). Rozhodčí: Stolín. Vyloučení: 10 + 1xTH - 9 + 1x 5+OK. Využití: 3:2. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2, 5:2, 5:4, 6:4.
B E N Á T K Y   N A D   J I Z E R O U - Se značně prořídlou sestavou odcestovala juniorka k dalšímu mistrovskému duelu do Benátek. V prvním vzájemném zápase byli sice úspěšnější naši mladíci (6:4), ale o dvoubrankové vítězství museli perně bojovat (šestá branka padla až při power-play soupeře). I tentokrát se jednalo o velmi vyrovnaný zápas, zopakoval se i výsledek, ale bohužel pro nás jsme tentokrát odešli poraženi.

Reportáž

První třetina vyzněla pro domácí. Byli aktivnější, často stříleli a jen zbrklost v koncovce a výborný Sláma v brance hostí zachránil hosty od pohromy. Nakonec ale i on musel kapitulovat, když ho pouhých sedm vteřin před koncem třetiny dorážkou zblízka překonal Jakubčo. Do druhé třetiny vstoupili hosté výrazně lépe. Vyrovnali hru a v osmé minutě se jim v přesilovce podařilo vyrovnat, když po výborné akci Adama zblízka doklepl Šír. Jenže i domácím se včera v přesilovkách dařilo. V následujících pěti minutách zužitkovali Knapem a Kinkorem hned dvě a když o minutu později z rychlého přečíslení přidal Tregl čtvrtý gól domácích, vypadalo to s hosty bledě. Ti nakonec díky druhé využité přesilovce v zápase udrželi reálnou naději na solidní výsledek (tentokrát se prosadil Plch). Poslední třetina se nesla ve znamení snahy hostů o vstřelení kontaktního gólu. To se jim ale nedařilo, naopak v polovině třetiny otřel puk o tyčku znovu Tregl a popáté překonal Slámu. Hosté se přesto dokázali ještě vrátit do zápasu. Nejprve Klíma zaskočil domácího gólmana střelou z nulového úhlu a ještě v téže minutě našel Hron zcela volného Mahela a ten z bezprostřední blízkosti zadělal na drama. Hosté měli v těchto chvílích bod na dosah. Bohužel v nejnevhodnější chvíli přišlo další vyloučení a domácí třetí využitou přesilovkou zápas definitivně rozhodli.