Juniorka proti Hradci neuspěla

Zveřejněno 25.10.2009 | jh
SKLH Žďár nad Sázavou Mountfield HK
9., pátek 23.10.2009
SKLH Žďár nad Sázavou - Mountfield HK ZNS - HKR
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma – Adam, Mach, Wasserbauer Jakub, Cirhan, Sedlák, Jícha - Plch, Šír, Zadina - Dobiáš, Hron, Wasserbauer Jan - Šimon, Klíma, Horký - Hájek
Mountfield HK: Mahdal - Popler, Klement, Kotrč, Bujňák, Vaněk, Komárek - Berger, Fiedler, Macháň, Kohout, Šafránek, Christ, Stehno, Vlček, Ježek, Bohdanecký, Frýda, Šafář
Branky a nahrávky: 5. Šír (Plch), 42. Hron, 49. Hron (Dobiáš, Adam) - 3. Macháň (Berger), 20. Berger (Macháň), 29. Kohout (Frýda), 51. Fiedler (TS), 52. Klement (Stehno), 55. Berger (Šafránek), 60. Stehno (Vlček, Berger). Rozhodčí: Kubičík - Hudáček, Paulík. Vyloučení: 14:9 navíc Klíma, Adam, Plch (vše Žďár) 10 min. OT. Využití: 2:3. V oslabení: 1:0. Průběh utkání: :1, 1:1, 1:3, 3:3, 3:7.
Ž Ď Á R N. S Á Z A V O U - Junioři v pátek uzavřeli první čtvrtinu soutěže, když na domácím ledě uvítali loňského účastníka extraligy a momentálně vedoucí celek tabulky z Hradce Králové. Hosté disponují v podstatě extraligovým kádrem i podmínkami a mají jasný cíl v podobě návratu do nejvyšší soutěže. Zápas měl výborné tempo a domácí i díky dvěma brankám Hrona dokázali s favorizovaným celkem hostí držet 50 minut krok.

Reportáž

Hosté začali náporem a už ve třetí minutě protlačil puk za Slámova záda Macháň. Vzápětí ale domácí dostali výhodu přesilové, kterou proměnil Šír ve vyrovnávací branku. Hosté měli i nadále více ze hry a zejména v přesilových hrách domácí obraně zatápěli, ale bez brankového efektu. Nakonec jim pomohla náhoda, když pouhých osm vteřin před sirénou domácí vyrobili čistokrevného „vlastence“. Obraz hry se příliš nezměnil ani ve druhé třetině. Když v polovině zápasu hosté přidali třetí zásah, vypadalo to s domácími nadějemi bledě. Že to nemusí být úplně pravda, naznačil samotný závěr třetiny, kdy se v gólových šancích objevili Dobiáš a Hron. Hned v úvodu třetí třetiny domácí své ambice potvrdili, když Hron ve vlastním oslabení snížil na rozdíl jediné branky. A když tentýž hráč v polovině třetiny v přesilovce vyrovnal, bylo ze zápasu rázem drama. Bohužel do něj vzápětí nešťastně vstoupil rozhodčí Kubičík. Evidentně čistý zákrok Adama na pronikajícího hráče posoudil jako faul a za následné protesty poslal domácího obránce pod sprchy. Během jediné minuty pak inkasovali domácí 7 trestů (3x2 minuty, 3x10 minut a trestné střílení). Hosté nabídnutou šancí nepohrdli a zápas rozhodli ve svůj prospěch.