VEL - ZNS 2:4 - Plameny vyhrály derby a prolomily černou sérii

Zveřejněno 30.11.2022 | Redakce
Velké Meziříčí SKLH Žďár nad Sázavou
20., středa 30.11.2022
Velké Meziříčí - SKLH Žďár nad Sázavou VEL - ZNS
Velké Meziříčí: Slavíček (Juda J.) – Slabý, Vlašín (A), Trnka, Ambrož (C), Sedlaček, Švejda, Koželuh, Báňa – Burian, Střecha T., Oščádal, Střecha F., Doležal, Vedral, Juráň, Strnad, Křenek (A), Maštera, Hasoň, Juda M.
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Vít) – Vašíček, Macek, Peslar, Pleva (C), Ludvík, Půža, Kubíček – Čejka, Kulhánek, Chlubna, Rohlík, Jícha, Prokš (A), Bureš (A), Vaňkovský, Wasserbauer, Gragar, Štola, Kaplan, Kunstmüller
Branky a nahrávky: 42. Oščádal (Střecha F., Hasoň), 59. Střecha T. (Juda M., Oščádal) - 8. Kaplan (Rohlík, Peslar), 23. Kulhánek (Prokš, Ludvík), 49. Vašíček (Prokš), 60. Kaplan (Bureš, Rohlík). Rozhodčí: Kohoutek – Roupec, Smetková. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 404. Střely na branku: 27:37. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4.
Tak konečně. Plameny přerušily dlouhou jedenáctizápasovou sérii bez výhry a zvítězily na ledě okresního rivala z Velkého Meziříčí. K tomu přispěla i nová útočná akvizice z béčka Pardubic Tomáš Kulhánek, který vstřelil druhou branku našeho týmu. Svěřenci Martina Sobotky sice ještě ve třetí třetině připustili drama, ale nakonec všechny body putují pod Zelenou horu. Další utkání je na programu v sobotu, kdy Plameny přivítají na Bouchalkách Bobry z Valašského Meziříčí.
 

Ohlasy po utkání

Vojtěch Šír (SKLH Žďár nad Sázavou): Do Velkého Meziříčí jsme odjížděli s vědomím, že jde defacto o 6 bodů a nutné jsme potřebovali přerušit tu sérii proher. Posílili nás kluci z Pardubického béčka a byli jsme tak, až na tři hráče, v kompletní sestavě. Od začátku jsme byli aktivnější než soupeř a v první třetině si vypracovali spoustu šancí, bohužel jsme využili jen jednu z nich. Po dvou třetinách, kdy to bylo 2:0 si troufnu říct, že rozdíl skóre mohl být i vyšší. Ve třetí třetině jsme dostali rychlou kontaktní branku a po takové šňůře proher se nám do hlav určitě dostala trocha nervozity. Váša naštěstí v přesilové zvýšil zpět na rozdíl dvou branek, což nás uklidnilo a věřili jsme, že už to dotáhneme. Jsme za výhru neskutečně vděční a snad nám to pomůže odrazit se k lepším výsledkům.