ZNS - HAV 2:3sn - Plameny neuspěly ani v samostatných nájezdech

Zveřejněno 19.11.2022 | Redakce
SKLH Žďár nad Sázavou AZ Havířov
17., sobota 19.11.2022
SKLH Žďár nad Sázavou - AZ Havířov ZNS - HAV
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma – Pleva (C), Macek, Grauer, Ludvík, Půža, Vašíček – Jícha, Wasserbauer, Kaplan, Gregar, Prokš (A), Štola, Čejka, Vaňkovský, Kunstmüller, Pilný, Bureš (A), Kotlík, Rohlík
AZ Havířov: Štipčák - Dudáš (C), Havlík, Kunc, Kuboš, Ševěček, Mrowiec, Ščurek - Mrva (A), Spratek, Kratochvil - Apolenář, Zdeněk (A), Haas - Pawliczek, Ćmiel, Antoníček - Tvrdý, Kofroň, Kovalski

Branky a nahrávky: 15. Kunstmüller (Pilný, Pleva), 25. Pleva (Čejka, Wasserbauer) – 4. Zdeněk, 29. Antoníček (Havlík, Ćmiel), rozh. náj. Spratek. Rozhodčí: Kohoutek – Kalina, J. Kučera. Vyloučení: 4:2. Využití: 1.0. V oslabení: 0:0. Diváci: 320. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3.

Havířov šel v utkání 17. kola do vedení už po třech minutách hry, když se prosadil Jiří Zedněk. Plameny však poté dvěma góly převzaly vedení, ale hostující Petr Antoníček ještě ve druhé třetině vyrovnal. Ve třetí třetině ani v prodloužení gól nepadl, a tak o vítězi rozhodovaly samostatné nájezdy. V nich se prosadil pouze Daniel Spratek, který zajistil Havířovu bod navíc a svěřenci Martina Sobotky si tak připisují do tabulky další prohru.

Reportáž

 

Ohlasy po utkání

Martin Sobotka (SKLH Žďár nad Sázavou): Za mě to byl výborný zápas z obou stran, myslím si, že to bylo velmi vyrovnané utkání, remíza asi byla zasloužená. V závěru utkání jsme přežili trošku “klinickou smrt”, když jsme soupeře v poslední minutě pustili do dvou šancí, ty naštěstí neproměnil, takže díky bohu za ten bodík. V prodloužení jsme byli aktivnější, tam si myslím, že jsme si zasloužili ten druhý bod urvat. Bohužel se to nepodařilo a nájezdy jsou už taková naše stará bolest i z loňské sezony, vždycky jsme je prohráli. Modlil jsem se, abychom to konečně zlomili dnes, ale bohužel se tak nestalo, takže zase máme jen bod. Ale jak říkám, dnes je ten bod cenný, navíc s takovým soupeřem, Havířov hrál výborně. Musíme se od toho odrazit, když budeme takhle dál pracovat a takhle hrát, tak ty body začneme postupně sbírat a doufám, že se to otočí a začneme vyhrávat.