HBR - ZNS 4:3p - Plameny berou z dobře rozehraného utkání pouze bod

Zveřejněno 17.11.2022 | Redakce, Štěpán Ondráček
BK Havl.Brod SKLH Žďár nad Sázavou
16., středa 16.11.2022
BK Havl.Brod - SKLH Žďár nad Sázavou HBR - ZNS
BK Havl.Brod: Novák (Nedvěd) – Čermák, Eklund, Vašíček (A), Krejčí, Kliment, Kerber, P. Grauer – Tecl, Mlynář, Kuchta (A) – Dušek, Moučka, Holenda – Petržilka, Voříšek, Valášek – Kopic, Třetina (C), Vacík.
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Vít) – Pleva (C), Svoboda, Macek, Ludvík, Peslar, Půža – Jícha, J. Grauer, Gregar, Kotlík, Wasserbauer, Čejka, Prokš (A), Štola, Kunstmüller, Vaňkovský, Bureš (A), Pilný.
Branky a nahrávky: 18. Kuchta (Voříšek, Čermák), 21. Tecl (Kuchta, Mlynář), 57. Voříšek (Čermák), 62. Moučka (Čermák, Dušek) – 3. Kotlík (Svoboda, Bureš), 35. Jícha (Kotlík), 51. Jícha (Pleva, Bureš). Rozhodčí: Martin Maťašovský – Bohuslav Maloušek, Martin Hübl. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1260. Střely na branku: 29:29 (9:8, 8:9, 11:12 – 1:0). Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 4:3p.
Plameny nastoupily v rámci 16. kola na ledě Havlíčkova Brodu. Svěřenci Martina Sobotky odehráli velice slušnou partii, ale opět nedokázali svůj výkon přetavit ve vítězství. Vyrovnané utkání nabídlo za šedesát minut celkem šest branek, poslední padla až v nastaveném čase, kdy se prosadil domácí Jaroslav Moučka a rozhodl tak o extra bodu pro domácí.

Reportáž

Derby Vysočiny začalo v pořádném tempu, když si oba celky vytvořily několik šancí. Už ve třetí minutě se měnil ukazatel skóre. Plameny šly do vedení, když Novák neudržel ránu Svobody. Odražený puk dorazil do sítě Dan Kotlík. Žďár měl více ze hry, když se v sedmé minutě mohl prosadit Štola, ten ale napálil břevno havlíčkobrodské klece. O pár minut později mohli udeřit Bruslaři, jenže nadějné přečíslení neproměnil Moučka. Havlíčkův Brod vyrovnal v přesilové hře, ranou z kruhů se prosadil Petr Kuchta. Ostřílený špílmachr využil clony před Slámou a poslal puk do sítě. Plameny mohly rychle odpovědět, jenže nadějnou příležitost neproměnil Jícha. V samém závěru mohl obrátit stav zápasu Mlynář, ten ale netrefil volný kout Slámovy svatyně.


Úvod prostředního dějství lépe vyšel Havlíčkovu Brodu, který se dostal v čase 20:31 do vedení. Kuchta vybídl mezi kruhy Marka Tecla, jenž z první propálil vše, co stálo v cestě. Žďár mohl vyrovnat ve hře ve čtyřech, ovšem proti Peslarovi byl výborný Novák. Plameny vyrovnaly v 35. minutě po dobré nahrávce Kotlíka. Puk dostal do palebné pozice Lukáš Jícha, který přišpendlil puk do pravého horního rohu. Žďár mohl obránit vedení, ale domácího gólmana zachránila branková konstrukce. Havlíčkův Brod měl na konci druhé třetiny obrovský tlak, ale Sláma nekapituloval.


Poslední dějství nabídlo bojovný hokej plný šancí, ovšem pozorné obrany byly na svých místech. Více ze hry měli hosté, ale Novák spoluhráče podržel. Skóre se měnilo v čase 50:12, kdy šli podruhé do vedení Žďárští. Pleva nahodil puk do brankoviště, kde svůj důraz uplatnil Lukáš Jícha. Bruslaři vyrovnali tři minuty před koncem hrací doby. Čermákovo nahození dopravil ze bezmocného Slámu Luboš Voříšek. Bruslaři mohli dokonat obrat v zápase, ale vše vyřešil pozorný gólman hostů. Následné prodloužení rozhodli domácí hokejisté v přesilové hře. Čermák nahrál na levý kruh Jaroslavu Moučkovi, který se trefil k bližší tyči.

 

Ohlasy po utkání

Aleš Kraučuk (BK Havlíčkův Brod): Dnes to byl strašně těžký zápas. Třéťa se loučil se svojí bohatou kariérou, všichni jsme chtěli kvůli němu vyhrát a byli jsme z toho asi trochu nervózní. Vstup do utkání měl lepší Žďár, my jsme to pak vyrovnali. Ve druhé třetině jsme měli více ze hry, ale bohužel jsme neproměnili šance. Ve třetí třetině byl paradoxně Žďár lepší a šel do vedení, my jsme ale ukázali charakter a tři minuty před koncem jsme vyrovnali. V prodloužení jsme perfektně sehráli přesilovku čtyři na tři a zvítězili jsme. Mám strašnou radost kvůli týmu, kvůli gólmanovi a hlavně kvůli Třéťovi, že se ta rozlučka takhle krásně povedla. Dnes musím ocenit diváky, byla fantastická atmosféra a parádní počet fanoušků. Strašně moc děkujeme. Zvu vás na další zápas, kdy v sobotu přivítáme Opavu.

Martin Sobotka (SKLH Žďár nad Sázavou): Kdybychom nebyli v té situaci, že potřebujeme každý bodík, tak bych řekl, že bod z venku je dobrý. Naše hra nebyla špatná, hluchou pasáž jsme měli akorát posledních pět minut druhé třetiny, kdy jsme nechali chodit soupeře do přečíslení. Tam jsme klidně mohli dostat dva tři góly a mohli jsme tam ten zápas ztratit úplně, jinak jsme ale byli vyrovnaným soupeřem. Pak nás srazil gól tři minuty před koncem. Lepí se na nás trochu i smůla. Pak jsme se nechali vyloučit v prodloužení a ztratili jsme druhý bod. Těžko se to hodnotí, je to pořád dokola, zápasy ztrácíme v posledních minutách. Dnes se ale od toho musíme odrazit, bylo nás i víc a dali jsme dohromady čtyři útoky a tři obrany. Mohli jsme hrát naši hru, víc jsme bruslili a napadali jsme. Nepředvedli jsme špatný výkon, je to ale škoda.

Fotogalerie