ZNS - KOP 3:6 - Nezvládnutá třetí třetina stála Plameny všechny body

Zveřejněno 06.11.2022 | Redakce
SKLH Žďár nad Sázavou Kopřivnice
13., sobota 5.11.2022
SKLH Žďár nad Sázavou - Kopřivnice ZNS - KOP
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Vít) – Pleva, Peslar, Půža, Macek, Svoboda, Lojek – Wasserbauer, Štěpánek, Kotlík, Bureš, Štola, Pilný, Vaňkovský, Gregar, Grauer.
Kopřivnice: Baldik (Kubáň) – Petrek, Marek, Bail, Bartošák, Ficek, Már, Kyselý – Suchý, Sluštík, Velecký, Kleniar, M. Mach, Pargač, Gola, Pindel, Fojtík, Barčák, Indrst, Urban
Branky a nahrávky: 8. Svoboda (Štěpánek), 16. Lojek (Pleva, Štěpánek), 38. Pilný (Kotlík, Pleva) – 18. Fojtík (Gola, Pindel), 34. Sluštík (Már), 40. Pargač (Marek, Mach), 49. Suchý (Pargač, Sluštík), 57. Pargač (Suchý, Ficek), 59. Velecký. Rozhodčí: Čuňočka – Augusta, Figer. Vyloučení: 9:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 450. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:6.
Plameny přivítaly ve 13. kole na domácím ledě Kopřivnice a od úvodních minut se hrál urputný hokej z obou stran. Svěřenci Martina Sobotky se dostaly během úvodního dějství do dvoubrankového vedení, ale hosté ještě do jeho konce dokázali snížit. Ve druhé třetině hosté vyrovnali, ale domácím se podařilo znovu odskočit na rozdíl jedné branky. Bohužel v poslední vteřině prostřední části dokázala Tatra vyrovnat, což bylo možná zlomový okamžik celého zápasu. Třetí třetina, plná rozporuplných výroků arogantního hlavního rozhodčího Ivana Čunočky, už patřila hostům, kteří vstřelili tři góly a odvážejí si tak domů tři body. Další utkání čeká Plameny již v pondělí, kdy zajíždějí na led suverénního Znojma.

Reportáž

 

Ohlasy po utkání

Vojtěch Šír (SKLH Žďár nad Sázavou):Neměli jsme dobrý vstup do utkání. Prvních pět minut nás soupeř přehrával, ale poté jsme se chytli, hra se vyrovnala a dokázali jsme se dostat do vedení 2:0. Bohužel po naší chybě jdeme do kabiny za stavu 2:1. Je to pořád dokola, na gól se strašně nadřeme a neodpustíme si chyby A soupeř jako Kopřivnice je to schopný využít a trestat. Přesně jako vteřinu dokonce druhé třetiny. Ve třetí třetině se nám zase nepovedlo z aktivity na začátku nic zužitkovat narozdíl od Kopřivnice, která využila svých přesilových her. Nicméně nasazení a chuť si myslím, že nám nechyběla. Jen to ale nestačí, musíme přidat i nějakou tu kvalitu.

Ladislav Majkus (trenér HC ISMM Kopřivnice): Dnešní zápas byl velmi těžký. Domácí tým ukázal, že má kvalitu, že po nezdarech v předchozích utkání se opravdu nachází na vzestupné vlně. Musím říct, že Žďár hrál velmi dobře, měli trošku smůlu, my měli štěstí, a tak po vyrovnaném a náročném utkání jsme vděční za tři body.