ZNS - HBR 7:4 - Díky výborné druhé třetině derby ovládly Plameny

Zveřejněno 09.09.2022 | Redakce, Milan Sochor
SKLH Žďár nad Sázavou BK Havl.Brod
PR, čtvrtek 8.9.2022
SKLH Žďár nad Sázavou - BK Havl.Brod ZNS - HBR
SKLH Žďár nad Sázavou: Vít (Sláma) - Půža, Macek, Havlík, J. Čermák, J. Grauer, Pleva (A), Svoboda - Bureš (A), Wasserbauer (C), Gregar, Michalčuk, Jícha, Vaňkovský, Štola, Chlubna, Adam, Štěpánek, Malenovský, Kunstmüller
BK Havl.Brod: Nedvěd (41. Chaloupek) - Benák, R. Čermák, Vašíček, Kerber, Krejčí, Kliment, P. Grauer - Petržilka, Voříšek, Valášek - Kopic, Moučka (C), Dušek - Tecl, Mlynář, Kuchta - Vacík, D. Košťál, J. Košťál
Branky a nahrávky: 8. Štěpánek (Wasserbauer, Bureš), 22. Pleva (Jícha, Chlubna), 34. Kunstmüller, 35. Chlubna (Štěpánek, Wasserbauer), 40. Jícha (Gregar), 46. Gregar (Michalčuk), 58. Bureš (Půža) – 17. Petržilka (Kopic, Vašíček), 44. Dušek (Vašíček), 48. Valášek (Moučka, Dušek), 59. Moučka (Voříšek, Valášek). Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 284. Střely na branku: 30:29 (9:6, 11:7, 10:16). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1, 5:2, 6:2, 6:3, 7:3, 7:4.
V předposledním přípravném utkání přivítali svěřenci Martina Sobotky na svém ledě Havlíčkův Brod. Po vyrovnané úvodní třetině předvedli domácí ve druhé části doslova uragán a nastříleli celkem čtyři góly, jimiž de facto rozhodli o osudu celého utkání. Nutno podotknout, že dalším velice slibným výkonem se blýsknul mladík v brance Lukáš Vít. Již další středu odehrají Plameny generálku na druholigovou sezonu, když přivítají na Bouchalkách HHK Velké Meziříčí.

Reportáž

Bruslaři během první třetiny hrozili ve vlastním oslabení. Hned z kraje úvodní dvacetiminutovky takhle ujel Jakub Petržilka, v dobré šanci ale minul. Krátce po konci přesilové hry ujeli do úniku také domácí, ani oni se ale neprosadili. Gólovou šanci zastavil Martin Nedvěd lapačkou. Při hře v plném počtu hráčů na ledě se dostali hosté do přečíslení. Jakub Petržilka přihrál přes brankoviště Luboši Voříškovi, ten ale puk za záda domácího brankáře nedostal.

Pak havlíčkobrodští hokejisté zastavili rozehrávku Žďáru ve středním pásmu, nepřesnou přihrávkou ale poslali do šance svého soupeře. Plameny toho využily. U levé tyče Martina Nedvěda stál nikým nehlídaný Petr Štěpánek, který pohodlně uklidil puk do odkryté části klece. Bruslaři vyrovnali ve vlastním oslabení. Jakub Petržilka se dostal do dalšího úniku, tentokrát už si poradil. Prosadil se nekompromisní střelou k pravé tyči.

Jenže druhá perioda patřila domácím. Hned na jejím začátku po střele Martina Plevy od modré čáry zvonila tyč. O necelou minutu později už se ovšem žďárský bek prosadil. Střela Martina Plevy od modré čáry zapadla přes gólmanovu vyrážečku do brány. Bruslaři mohli vyrovnat v přesilové hře. Po přihrávce přes osu hřiště ale trefil Milan Valášek z levého kruhu jenom tyčku. Sám před brankářem se později neprosadil po přihrávce Matěje Krejčího ani Marek Tecl.

Plameny tak odskočily do trháku. Před bránou byl důrazný Luboš Kunstmüller, od jehož brusle se odrazil puk za brankovou čáru. Domácím stačilo zhruba půl minuty, aby přidali čtvrtý gól. Do přihrávky přes osu hřiště se na levé straně pásma opřel Tomáš Chlubna, který z první trefil přesně k bližší tyči. Bruslaři se vzali oddechový čas, převahu domácích ale nezastavili. Lukáš Jícha nejprve v úniku trefil jenom břevno, o půl minuty později už se z dorážky dokázal prosadit.

Havlíčkův Brod o přestávce vystřídal gólmany a do třetího dějství vlétl s ohromným nasazením. Luboš Voříšek připravil pozici Milanu Valáškovi, toho ale skvělým zákrokem zastavil Lukáš Vít. Na další šanci už byl ale krátký. Dominik Dušek vypálil z okraje kruhu a trefil se přesně. Domácí se dokázali vzchopit. Napřed trefili jen tyč, pak už ovšem Martin Gregar mířil přesněji. Z levého kruhu poslal střelu zápěstím do sítě odrazem o horní tyč.

Havlíčkobrodští hokejisté znovu snížili po úniku rychlonohého Dominika Duška. Ten tedy svoji šanci ještě neproměnil, po něm byl na brankovišti ale důrazný Milan Valášek, kterému se podařilo dorazit puk do sítě. Broďáci necelé tři minuty před koncem odvolali brankáře a zkusili hru v šesti. Do prázdné brány se ale trefil Lukáš Bureš. Do konce zbývalo přes dvě minuty času, a tak hosté odvolali brankáře znovu. Teď už jim taktický tah vyšel, z okraje levého kruhu se bez přípravy prosadil Jaroslav Moučka. Další branka už však nepadla, Plameny tak svému soupeři oplatily porážku z prvního vzájemného utkání.