TAB - ZNS 3:0 - Plameny se střelecky neprosadily a prohrály potřetí v řadě

Zveřejněno 03.09.2021 | Redakce, Pavel Šácha
Tábor SKLH Žďár nad Sázavou
přát., čtvrtek 2.9.2021
Tábor - SKLH Žďár nad Sázavou TAB - ZNS
Tábor: Kolář (Vácha) - Kříž, Hajič, Černý, Mazanec, Pařízek, Zíb, Doktor - Hasman, Škoda, Matiášek - Bárta, Matušík, Endál - Dančišin, Zayml, Šulek - Anderle, Macháček
SKLH Žďár nad Sázavou: Čáp (Sláma) - Půža, Lojek, Váňa, Čermák, Prokopec, Vašíček - Bureš, Wasserbauer, Chlubna, Adam, Štěpánek, Gregar, Prokš, Jícha, Štola
Branky a nahrávky: 3. Bárta (Endál, Matušík), 15. Zíb (Bárta, Matušík), 48. Anderle (Macháček, Škoda). Rozhodčí: Pešina - Šimánek, Kubíček. . Vyloučení: 3:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 450. Střely na branku: 41:18. Průběh utkání: 3:0.
K poslednímu přípravnému utkání na ledě soupeře vyrazili naši hokejisté k Jordánu, kde se postavili tamním Kohoutům. Domácí od začátku diktovali tempo hry a převahu dokázali hned v první třetině přetavit ve dva góly do žďárské sítě. V dalším průběhu sice Plameny svůj výkon zlepšily, ale ani to nepomohlo k tomu, aby překonaly domácího brankáře Koláře a odjely tak z Tábora s prohrou 0:3. V dalším přípravném utkání přivítají v úterý na svém ledě Dvůr Králové.

Reportáž

Úvodní dvacetiminutovka se nesla ve znamení výrazné herní i střelecké převahy táborského mužstva. Hosté od Sázavy donutili brankáře Koláře k zákroku jedinkrát během čtrnácti minut. To domácí hráči vyzkoušeli brankáře Čápa hned šestnáctkrát, z této spršky střel a několik výrazných šancí však pohříchu vytěžili jen dva góly. O první z nich se postaral už ve 3. minutě dobře umístěnou bekhendovou střelou Jan Bárta - 1:0, druhý přidal Petr Zíb dělovkou od modré, kterou před Čápem vychýlila z původního směru teč jednoho ze žďárských obránců - 2:0. Plameny se dostaly ke slovu až v samém závěru třetiny, kdy hrály po potyčce Endála s Prokšem přesilovou hru. Brankář Kolář byl ale nadmíru pozorný a v případě Burešova zakončení mu pomohlo i štěstí, když puk jen těsně minul levou tyč.
Prostřední perioda oproti očekáváním žádný další gólový příspěvek nepřinesla. V její první polovině Táborští vcelku výrazně slevili ze svědomitosti i z četnosti střelby. Rázem přibylo nepřesností a liknavých rozehrávek, a tak se dlouho nemělo oko fanouška o co opřít. Nic na tom nezměnila ani téměř minutová přesilová hra pěti proti třem. Na vyšší rychlostní stupeň přepnul domácí celek až s nástupem druhé půle střetnutí, k navýšení skóre to však nevedlo. Zřejmě nejkrásnější moment spojený se stoprocentní šancí se narodil ve 31. minutě, kdy Hasman z otočky nádherně našel osamoceného Škodu, ale jeho projektil z první vystřídavší gólman Sláma vytěsnil.
Také ve třetí části zůstaly gólové zdroje téměř hermeticky uzavřené. Jedinou výjimku naservírovala divákům v ochozech 48. minuta hry a k jejich radosti ji obstarali domácí hokejisté, konkrétně mladík Jakub Anderle, který aktuálně v Táboře trénuje a dostal prostor i v tomto utkání. Jeho první příležitost po přihrávce od Aleše Macháčka ještě gólman Sláma vyřešil, následný druhý souboj obou hráčů ale vyzněl pro táborského forvarda, jenž překonal brankáře hostů zakončením po ledě – 3:0. Zbylé minuty už nic podstatného nepřinesly. Domácí brankář Kolář uhájil čisté konto, byť v poslední třetině přece jen čelil zvýšené střelecké aktivitě soupeře, a ani jeho protějšek už žádný z pokusů kohoutů za svá záda nepropustil.