HBR - ZNS 9:6 - Plameny po divoké přestřelce poprvé padly

Zveřejněno 26.08.2021 | Redakce, Tomáš Sochor
BK Havl.Brod SKLH Žďár nad Sázavou
přát., čtvrtek 26.8.2021
BK Havl.Brod - SKLH Žďár nad Sázavou HBR - ZNS
BK Havl.Brod: Nedvěd (Chaloupek) – Kliment, R. Čermák, Nepokoj, Krejčí, Najman, Smutný – D. Košťál, Čejka, Bulín – Holenda, Mlynář, Voříšek (C) – Tecl, T. Ludvík (A), Kuchta (A) – J. Košťál, J. Ludvík, Kalač
SKLH Žďár nad Sázavou: Čáp (Sláma) – Půža, Prokopec, P. Vašíček, Doležal, Elis, J. Čermák – Bureš (A), Adam, D. Čermák, Gregar, Prokš (A), Štěpánek, Malenovský, Štola, Kunstmüller (C), Macek
Branky a nahrávky: 14. Kuchta, 22. Kuchta (Tecl, Nepokoj), 27. Čejka (D. Košťál, Kliment), 31. Holenda (Voříšek), 39. Čejka (Bulín, R. Čermák), 48. J. Ludvík (Najman, Voříšek), 48. R. Čermák (Bulín, Čejka), 49. Bulín (J. Ludvík, D. Košťál), 58. Bulín (T. Ludvík, D. Košťál) – 16. Malenovský (Kunstmüller), 30. D. Čermák (Bureš), 36. Gregar (Štěpánek), 40. Doležal (Půža), 43. D. Čermák (Adam), 49. Štěpánek (Prokš). Rozhodčí: Jan Doležal – Marek Honza, Tomáš Krejčí. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 212. Střely na branku: 52:36 (15:11, 16:11, 21:14). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3, 5:3, 5:5, 7:5, 7:6, 9:6.
Bez osmi hráčů základní sestavy zajížděli svěřenci Martina Sobotky na led Havlíčkova Brodu, kde se sice šestkrát střelecky prosadili, ale ani to nestačilo na výhru. Bruslaři totiž rozvlnili síťku za brankářem Čápem hned devětkrát, a tak oplatili našim hokejistům porážku z prvního vzájemného utkání. Další utkání odehrají naši hokejisté v úterý na ledě Velkého Meziříčí.

Reportáž

Po uctění památky zesnulého Jana Suchého se Kotlinou rozezněly hlasivky domácích příznivců. I přes tuto podporu však byli ze začátku aktivnější hosté, které ale trápil skvěle chytající Martin Nedvěd. Nejdříve se stihl přesunout proti střele z první z hole Dominika Adama. S pomocí obránců za brankovou čáru neprošla ani rána Václava Půži od modré. Ve čtrnácté minutě měl znovu na hokejce gól Dominik Adam, ale i tentokrát zasáhl havlíčkobrodský maskovaný muž. Naopak z následujícího protiútoku se zblízka nemýlil rychlík Petr Kuchta. Bruslaři se ale neradovali dlouho. Již po minutě a půl vybojoval kotouč Šimon Malenovský, jenž střelou přes Nedvědovo rameno vyrovnal stav utkání.


Druhá třetina přinesla gólové hody. Již po necelých dvou minutách našel Marek Tecl volného Petra Kuchtu, který skvěle mířenou střelou pod břevno poslal svůj tým znovu do vedení. Domácí si vytvořili dvoubrankový náskok, když Jakub Čejka hned po vhazování prostřelil Jana Čápa. Následně ale propadla havlíčkobrodská obrana a David Čermák se s Lukášem Burešem dostal do přečíslení dva na nikoho. Po vzájemné narážečce první jmenovaný uklidil puk za Nedvědova záda. O šestnáct sekund později se znovu radovali Bruslaři. Po vhazování převzal kotouč Vojtěch Holenda, který se několika rychlými kroky dostal před bránu, položil si žďárského gólmana a zkušeně zavěsil. A to byla teprve polovina druhé třetiny. Tomáš Mlynář našel u levé tyče volného Vojtěcha Holendu, tomu se však z velké blízkosti nepodařilo dostat kotouč za brankovou čáru. Ihned z protiútoku zahrozil Luboš Kunstmüller, který v úniku nenašel recept na maskovaného muže Bruslařů. Další šancí již hosté nepohrdli. Před bránu domácích se prosmýkl Petr Štěpánek, kterému se sice nepodařilo zakončit, volný puk ovšem sebral Martin Gregar, kterému se podařilo znovu snížit. Havlíčkův Brod přidal ještě pátý gól. V rohu kluziště se dobře zorientoval Jan Bulín, který chytrou přihrávkou vyzval k zakončení Jakuba Čejku. Ten nepohrdl a střelou z první skóroval. Třicet osm sekund před sirénou se však znovu radovali hosté. Do úniku se dostal Tomáš Doležal, který svoji akci zakončil střelou mezi betony Martina Nedvěda.


Třetí část neudělala co do počtu gólů té předchozí ostudu. Hosté se již poněkolikáté dostali do úniku. Tentokrát vyzval k souboji Martina Nedvěda David Čermák, který díky přesné střele pod břevno duel vyhrál a srovnal stav utkání. Následně přišla nejbláznivější část zápasu, kdy v jedné minutě a dvaceti sedmi sekundách padly čtyři góly. Nejprve se střelou od modré prosadil Jaroslav Ludvík. Vzápětí navýšil náskok domácích Roman Čermák, když proměnil přečíslení dva na jednoho, díky čemuž Broďáci znovu odskočili na rozdíl dvou gólů. Odpověď hostů byla rychlá, po vhazování dostal puk na pravém kruhu volný Petr Štěpánek, jenž prudkou střelou propálil přesouvajícího se brankáře Bruslařů. Během chvilky Jan Bulín šikovně tečoval střelu od modré z hole Jaroslava Ludvíka. To se psala 49. minuta. Druhá půlka třetí třetiny již byla poklidnější. V ní se ještě naposledy, podeváté, prosadil Havlíčkův Brod. V nepřehledné situaci před bránou se nejlépe zorientoval Jan Bulín, který tak zpečetil skóre na konečných 9:6.

 

Ohlasy po utkání

Michal Konečný (BK Havlíčkův Brod): V první třetině jsem byl jak Alenka v říši divů. Na tréninku něco cvičíme, pak přijde zápas, a je z toho prachobyčejný chaos. Jsem rád, že jsme vstřelili devět gólů, směrem dozadu už je to samozřejmě daleko horší. Necháváme tam útočníky, říkáme si to pořád. Ale ono to opravdu pramení z mladické nerozvážnosti. My třeba vedeme o dva góly a minutu před koncem druhé třetiny nám jede frajer sám na bránu. To jsou věci, kdy se musí kluci vyhrát. Nemáme tu jediného zkušeného hráče, který by to uklidnil. Máme na čem pracovat, my to víme. Ale nechtěl bych kluky zatracovat, protože tři čtvrtě z nich nemají téměř nic odehráno, a jenom takovými zápasy porostou. Žďár není lehký soupeř, nicméně byla to jejich první porážka a potěšilo mě těch devět vstřelených gólů.

Martin Sobotka (SKLH Žďár nad Sázavou): Dostali jsme devět gólů, což je hodně. Trochu to přikládám tomu, že jsme tu dnes byli bez čtyř beků základní sestavy a ta mladá obrana pak byla přetížená a chybovala. Chyběli nám i čtyři útočníci. Osm chybějících hráčů základní sestavy je znát. Projevilo se to hlavně v obranné činnosti, kde byly nesouhry. Neříkám, že je to jen o obráncích, dnes nefungovala obranná hra celé pětice. Pozitivem je šest vstřelených gólů, což je náš standard. Ponaučení si z toho vezmeme. Jsou tu ale kluci, kteří si 2. ligu vyzkoušeli poprvé, a tak to nebudeme moc hodnotit a soudit a pojedeme dál. Máme před sebou další přípravná utkání, na kterých se doufám sejdeme v lepší sestavě a bude to lepší a lepší.