VEL - ZNS 5:2 - Derby Plamenům moc nevyšlo

Zveřejněno 10.10.2020 | Redakce, foto: Petr Nedvěd
Velké Meziříčí SKLH Žďár nad Sázavou
2., sobota 10.10.2020
Velké Meziříčí - SKLH Žďár nad Sázavou VEL - ZNS
Velké Meziříčí: Juda (Slavíček) – Slabý, Hort, Trnka, Ambrož, Kochánek, P. Vlašín, Báňa, M. Burian – Juráň, Krutiš, Horký, Malec, Střecha, Paták, Strnad, Křenek, M. Vlašín, V. Burian, Rozmarín, Maštera.
SKLH Žďár nad Sázavou: Čáp (26. Sláma) – Zedek, Pleva, Bazala, Vašíček, Valík, Půža – Štěpánek, Kadleček, Adam, Kovářů, Štola, Čermák, Prokš, Jícha, Chlubna, Gregar, Bureš, Heinrich.
Branky a nahrávky: 20. Horký (Krutiš, Juráň), 23. Křenek (M. Vlašín, P. Vlašín), 26. Křenek (Strnad), 41. Střecha (Paták), 50. Paták (Střecha, Malec) – 38. Štěpánek, 55. Jícha (Gregar). Rozhodčí: Reich - Horký, Roupec. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 0. Střely na branku: 44:35. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1, 5:2.
Místo utkání v Novém Jičíně v sobotu hokejisté Žďáru vyrazili k prvnímu letošnímu okresnímu derby na led Velkého Meziříčí. Plameny bohužel po celý zápas tahaly za kratší konec provazu a nováčkovi druhé ligy podlehly 2:5.

Reportáž

Jako první se v derby mohli radovat hráči Žďáru. Nepřehlednou situaci z druhé minuty, kdy se puk postupně odrazil od obou tyček domácí svatyně, však rozhodčí jako gólovou neposoudili. Opět jen tyč pak v 17. minutě orazítkoval Gregar.

První branku zápasu tak vstřelil Horácký hokejový klub. V závěrečné minutě prvního dějství se z dorážky prosadil Horký – 1:0.


Prostřední část se ukázala jako rozhodující. Domácí celek totiž během tří minut zvýšil už na rozdíl tří branek, v obou případech byl šťastným střelcem Křenek – 3:0.

Plameny si poté vzaly oddechový čas a do branky se místo Čápa postavil Sláma. Jiskřičku naděje vykřesal pro hosty dvě minuty před druhou sirénou Štěpánek, který po buly napálil puk na přední tyč přesně do šibenice branky Meziříčí – 3:1.


Jakékoliv naděje na možný zvrat v derby vzaly za své hned v úvodní minutě závěrečné třetiny. Horáci svého soupeře zamkli v útočném pásmu a Střecha se po pěkné kombinaci pomstil svým bývalým spoluhráčům – 4:1. Na rozdíl čtyř branek zvýšil Paták, poslední slovo měl Jícha, jenž pět minut před koncem korigoval na konečných 5:2.

 

Ohlasy po utkání

Martin Nečas (SKLH Žďár nad Sázavou): První třetina byla vyrovnaná, možná nás trošku poznamenal neuznaný gól z jejího úvodu. Postupem času jsme ale nebyli schopní se přizpůsobit menšímu hřišti. Chyběla nám větší snaha podstoupit osobní souboje a bez srdíčka se bohužel hokej hrát nedá. Po třetím inkasovaném gólu jsme kluky zkusili oživit. Vzali jsme si time-out, vystřídali gólmana. Chvíli před druhou přestávkou jsme dokázali snížili. Jenže přišel katastrofální vstup do třetí třetiny a bylo po zápase. Tentokrát jsme neplnili taktické věci, které nám vycházely v předchozích zápasech. Měli jsme problémy s rozehrávkou, i když jsme byli pod tlakem, hráči chtěli pořád rozehrávat místo toho, aby hru zjednodušili. Trápilo nás také nedůsledné obsazování, naše nasazení nebylo takové, jak bych si představoval. Soupeř toho využil, vyhrál zaslouženě.