ZNS - HOD 2:5 - První zápas v roce 2020 Plamenům příliš nevyšel

Zveřejněno 09.01.2020 | Tomáš Masař
SKLH Žďár nad Sázavou Hodonín
30., středa 8.1.2020
SKLH Žďár nad Sázavou - Hodonín ZNS - HOD
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Čáp) – Pleva (C), Lojek, Koželuh, Spálovský, Kadleček, Kališ – Gregar, Kovářů, Heinrich, Bureš, Jícha, Wasserbauer, Prokš, Adam, Chlubna, Medek, Kunstmüller
Hodonín: Kubáň (Haloda) – Dřímal, Věžník, Ševčík, Sedláček, Slabý, Miklík, Horák – Hložánek, Komínek, Mlynář, Pröschl, Čejka, Bulín P., Krejčí, Charvát, Bulín J., Leška, Janás, Jurča (C)
Branky a nahrávky: 25. Medek (Kunstmüller, Adam), 30. Adam (Medek, Kadleček) – 22. Charvát (Miklík), 26. Hložánek (Leška), 29. Komínek (Bulín), 56. Čejka (Ševčík, Horák), 59. Charvát (Jurča, Komínek). Rozhodčí: Daniel Reich - David Urubčík, Marek Čelechovský. Vyloučení: 3:5, navíc Komínek (HOD) OT na 10 minut. Využití: 0:1. V oslabení: 0:2. Diváci: 565. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:5.
O důležité body v boji o postup do play-off se dnes střetly domácí Plameny s hostujícími Drtiči z Hodonína. Soupeř se před zápasem nacházel na 5. místě tabulky, přičemž na třetí Valašské Meziříčí ztrácel jen 2 body. Předchozí zápasy v této sezoně vždy skončily velice těsně a dvakrát se dokonce muselo rozhodovat až v prodloužení. Tentokráte však konečné skóre jasně hovoří pro Drtiče. Významný podíl na tom měly především dvě branky, které v druhé třetině hosté vsítili ve vlastním oslabení. Výsledek utkání pak soupeř pojistil v posledních pěti minutách dalšími dvěma góly.

Reportáž

Do utkání o poznání lépe vstoupili hosté, kteří v úvodních minutách domácí Plameny hned několikrát sevřeli v jejich obranném pásmu. Žďárským hráčům se však i za cenu několika zakázaných uvolnění podařilo počátečnímu tlaku Drtičů odolat a byli to naopak oni, kdo poprvé vážněji zahrozil. Samostatný únik Ondřeje Kovářů ale brankou neskončil. Na konci 11. minuty si domácí zahráli první přesilovou hru, když byl vyloučen hodonínský Věžník, skóre se však neměnilo. V druhé polovině první periody se pak hra vyrovnala, ani jeden z brankářů ale neměl vážnější potíže s udržením čistého konta. Do šaten se tak šlo za bezbrankového stavu.


Druhou část o poznání lépe zahájili hosté z jihu Moravy. V čase 21:15 byl sice za faul kolenem vyloučen hostující Horák, přesto se Drtičům podařilo otevřít skóre utkání. Po spolupráci s Miklíkem se o to postaral Matěj Charvát - 0:1. Následně Hodonínští přečkali i zbytek oslabení, ale jen o chvíli později se Plamenům přece jen podařilo srovnat. Po nahrávkách Luboše Kunstmüllera a Dominika Adama se prosadil Robin Medek - 1:1. Domácí příznivci se však z vyrovnání neradovali příliš dlouho. V čase 25:50 se opět prosadili hosté, jmenovitě Erik Hložánek, kterému přihrával Kristián Leška - 1:2. Na konci 27. minuty pak svěřenci Radka Hamana dostali další možnost zahrát si v početní výhodě. Naložili s ní bohužel úplně stejně jako s tou předchozí, tedy prachbídně. Místo srovnání tak opět přišel gól hostů v oslabení. Úspěšným střelcem byl tentokrát Tomáš Komínek, kterému asistoval Jan Bulín - 1:3. Těsně před polovinou utkání vykřesal jiskřičku naděje Dominik Adam, když po přihrávkách Robina Medka a Slavomíra Kadlečka podruhé donutil hostujícího Kubáně lovit puk ze své sítě - 2:3. Do konce druhé třetiny už se stav nezměnil a do kabin tak šli o něco spokojenější hosté z Hodonína.
S vědomím jednogólové ztráty vstoupily do třetí části jednoznačně aktivněji Plameny, které mohutně povzbuzovali domácí příznivci na tribunách. Snaha domácích pak byla umocněna dvěma přesilovými hrami, ale hra v početní výhodě se dnes Žďárským bohužel nedařila. Jak využít přesilovku, pak domácím názorně ukázali hostující Drtiči. Po vyloučení Lojka na začátku 56. minuty jim stačilo pouhých 9 vteřin, aby rozvlnili síť v Slámově brance počtvrté v zápase. Úspěšným střelcem byl Jakub Čejka, bod za asistenci si připsali Ševčík a Horák - 2:4. Závěr utkání pak přinesl ještě vyloučení žďárského Wasserbauera, které sice domácí tentokrát bez úhony přestáli, ale následně v čase 58:28 dal finální razítko na skóre dnešního utkání opět Matěj Charvát, který po přihrávkách Jurči a Komínka upravil na konečných 2:5 pro hosty z Hodonína.

SESTŘIH UTKÁNÍ

 

Ohlasy po utkání

Radek Haman (SKLH Žďár nad Sázavou): „Gratuluji Hodonínu. Dnes byl určitě lepším mužstvem. Víc to asi dnes komentovat nebudu.“

Fotogalerie