Plameny otočily tříbrankovou ztrátu s Trutnovem

Zveřejněno 03.09.2019 | Aneta Krčálová
SKLH Žďár nad Sázavou Trutnov
P7, úterý 3.9.2019
SKLH Žďár nad Sázavou - Trutnov ZNS - TRU
SKLH Žďár nad Sázavou: Čáp (Sláma) – Lojek, Kolda, Koželuh, Kadleček, Wasserbauer, Pazourek – Sokolík, Bureš, Heinrich, Chlubna, Jícha, Knap, Kovářů, Gregar, Kunstmüller
Trutnov: Ašenbrenner (Pivrnec) – Višňák, Faltys, Pražák, Suk, Junek, Kynčl, Vácha – Martinec, Semorád, Jedlička, Janoušek, Tatar, Krsek, Fedulov, Poul
Branky a nahrávky: 37. Gregar (Pazourek, Knap), 44. Lojek (Gregar, Kolda), 55. Bureš (Jícha, Kolda), 57. Kolda (Kunstmüller), 59. Chlubna (Heinrich) – 4. Krsek (Poul), 6. Vácha (Semorád), 34. Janoušek (Tatar, Jedlička). Rozhodčí: Homola, Fiksa - Zídek, Berger. Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 0:3, 5:3.
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Domácí první dvě třetiny soupeři nestíhali a Trutnov si dokázal vytvořit dokonce tříbrankový náskok. Plameny pak ale ve třetí třetině dokázaly zabrat a čtyřmi brankami otočily poslední domácí přípravný duel. Již příští středu začínáme na ostro, v prvním ligovém zápase přivítáme Šumperk.

Foto: Petr Nedvěd

Reportáž

První šanci si Žďárští hokejisti vytvořili už v prvních vteřinách zápasu, ale hostující brankář zakročil. Od začátku jsou Žďárští hokejisti mnohem aktivnější a to jak s pukem tak i bez puku, bohužel to gól zatím nepřineslo. Po začátku větší aktivity Plamenů se do tempa dostává Trutnov. Ve 4. minutě se dostali hosté do jednogólového vedení po střele Filipa Krseka 1:0, 2 minuty na to skóroval Lukáš Vácha 2:0. Hostující hráč v číslem 73 dostává 2 minuty za podražení. A Žďár si zahraje svou první přesilovku v zápase, kterou nevyužili.

Na začátku druhé třetiny jsme se nedočkali žádné šance a to ani z jedné strany. Hráč Plamenů Lukáš Jícha dostává 2minuty za držení. Po větší aktivitě hostujícího týmu dostávají ve 43. minutě Žďárští hokejisti další gól od Romana Janouška, který nezaváhal před domácím golmanem a poslal puk mezi betony 3:0. Kapitán hostující družstva dostává 2minuty za podražení a Plameni si zahrají druhou přesilovku zápasu. Po 37 minutách se Žďárští hokejisté dočkali první branky a to z přesilové hry po střele od modré čáry, kterou vyslal Martin Gregar 3:1.

Na začátku třetí třetiny ve 44. minutě domácí snižují po krásné kombinaci před hostujícím golmanem na stav 3:2, autorem gólu je opět Martin Gregar. Po tlaku Žďárských Plamenů se hostující tým pořád zdárně brání a drží si těsné vedení 3:2. Trest dostává hostující hráč s číslem 11 a to 2 minuty za podražení. Žďárští Plameni vyrovnávají skóre 3:3 a to v přesilové hře, po asistenci Lukáše Jíchy a Josefa Koldy střelil branku Lukáš Bureš. Hostující hráč s číslem 16 dostává 2 minuty za podražení. Domácí opět využili přesilovou hru a dostávají se do vedení 4:3, branku střelil Josef Kolda. Žďár si na konci poslední třetiny zajistil dvoubrankové vedení gólem do prázdné branky. A ten vstřelil Tomáš Chlubna. Konečný stav zápasu je 5:3, pro Žďárské Plameny.

 

Ohlasy po utkání

Radek Haman (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
"Dvě třetiny jsme nebyli vůbec v zápase, podcenili jsme to. Potěšující je poslední třetina, že se to otočilo a využili jsme tři přesilovky. Mrzí mě ale dvě třetiny, jak jsme k tomu přistoupili a to celý mančaft, i my trenéři. Tak jak jsem hodnotil pozitivně konec utkání s Havlíčkovým Brodem, tak ho hodnotím zase dnes, jen je potřeba mít na vědomí, že příště se nám to takto otočit nemusí podařit. Víme, že ne všichni budou do sezony fit, Jiří Kališ je zraněný a na konci září uvidíme víc. Martin Pleva a Marek Prokš věřím, že by kluci měli být připravení. Trochu bojujeme s obránci, máme jich málo a diváci mohou vidět, že z útočníků děláme obránce. Ale kluci se s tím rvou parádně, obránci jsou nedostatkový zboží."

Fotogalerie