Neúspěšně derby přerušilo Plamenům vítěznou sérii v přípravě

Zveřejněno 29.08.2019 | Anna Růžičková
SKLH Žďár nad Sázavou BK Havl.Brod
P6, čtvrtek 29.8.2019
SKLH Žďár nad Sázavou - BK Havl.Brod ZNS - HBR
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma – Černohorský, Kolda, Koželuh, Čermák, Wasserbauer, Pazourek – Prokš, Bureš, Heinrich, Chlubna, Jícha, Knap, Kovářů, Sokolík, Hromádka
BK Havl.Brod: Holík – Semrád, Pospíchal, Čermák, Kliment, Port, Kulhánek – Přidal, Mikeš, Voříšek, Juráň, Ludvík, Holenda, Matušík, Janiurek, Kadlec.
Branky a nahrávky: 60. Černohorský – 6. Juráň (Voříšek, Port), 17. Přidal (Mikeš) Průběh utkání: 0:2, 1:2.
Ž Ď Á R N A D S Á Z A V O U - Žďárským Plamenům nakonec přeci jen vítězná šňůra nevydržela a před domácím publikem padly na Bouchalkách s rivalem z Havlíčkova Brodu těsným rozdílem 1:2.

Reportáž

Už od začátku utkání bylo jasné, že se na žďárských Bouchalkách opět odehrává derby mezi dvěma velkými rivaly. Bruslaři se během první třetiny dostali do dvoubrankového náskoku, když se hned v 6. minutě trefil Marcel Juráň a v čase 16:51 navýšil skóre ve prospěch hostů Patrik Přidal.

Svěřenci Radka Hamana sice těsně před závěrečnou sirénou snížili zásluhou Jakuba Černohorského na 1:2, jednalo se ale pouze o kosmetickou úpravu konečného skóre. O vítěznou branku hostujícího celku v dnešním utkání se postaral Patrik Přidal a Bruslaři si tak ze žďárského zimního stadionu odvážejí výhru.

 

Ohlasy po utkání

Martin Meloun (asistent trenéra BK Havlíčkův Brod):

„Po dvou zápasech, které jsme prohráli si myslím, že jsme nepředvedli úplně nejhorší výkon. Střídaly se nám okamžiky lepší a horší. Žďár na nás postavil takovou past ve středním pásmu. Někdy jsme se s tím vypořádali rychlou nahrávkou a dostali jsme se do šancí. Někdy jsme se v tom ale utopili a do šance se dostali domácí. Dneska nám parádně zachytal gólman. Sice jsme jako v minulých utkáních dělali týmové taktické chyby, dnes se ale jednalo spíš o chyby jednotlivců. To nám až na závěrečnou power-play vyřešil gólman. Pro nás je to důležité vítězství a jsem rád, že jsme se po těch minulých utkáních dostali na vítěznou vlnu."

Radek Haman (hlavní trenér SKLH Žďár nad Sázavou):

„Důležité pro nás je, že náš výkon během zápasu gradoval. Kvůli tomu děláme přípravu, abychom vydrželi třetí třetiny a hlavně konce zápasů, kde se to bude všechno lámat. Dneska beru velmi pozitivně, že jsme vyhráli poslední třetinu a bruslařsky jsme to zvládli."

Fotogalerie