Dorostenci proti Dukle vybojovali alespoň bod

Zveřejněno 03.11.2018 | Anna Růžičková
SKLH Žďár nad Sázavou Dukla Jihlava
14., sobota 3.11.2018
SKLH Žďár nad Sázavou - Dukla Jihlava ZNS - JIH
SKLH Žďár nad Sázavou: Kadlc – Macek, Beran, Pecka, Sochor, Pelikán – Valkoun, Procházka, Kotrba, Elis, Brúha, Bačo, Doležal P., Staněk, Doležal J.
Dukla Jihlava: Pulda – Sapík, Chvátal, Adam, Moravec, Matějíček, Hrbek, Vranka – Pigl, Melenovský, Zdarsa, Polodna, Štorek, Broža, Menšík, Pavelec, Jungwirth, Báťa, Bulík
Branky a nahrávky: 27. Brúha (Bačo, Macek), 27. Bačo (Pelikán), 38. Doležal J. – 11. Pavelec (Adam, Melenovský), 16. Polodna, 55. Melenovský (Menšík), rozh. náj. Chvátal Rozhodčí: Král - Czubaj, Husák. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 83. Střely na branku: 20:41. Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:3 - 0:1.
Ž Ď Á R N A D S Á Z A V O U — Žďárští dorostenci dnes na Bouchalkách odehráli v rámci 14. kola ELIOD Extraligy dorostu zápas proti Jihlavě. První třetinu dominovali na ledě právě hosté. Naopak ve druhé třetině se domácím podařilo nejen srovnat skóre utkání, ale dokonce ho otočit ve svůj prospěch. Nakonec však základní hrací doba ani následné prodloužení o vítězi nerozhodli. V samostatných nájezdech zvítězila jihlavská Dukla, ale Plameny si i tak připisují do tabulky alespoň bod.

Reportáž

Do zápasu vstoupily oba týmy velmi odhodlaně. V páté minutě přišlo první vyloučení zápasu, a sice na straně hostující Dukly. Václav Vranka byl vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl a domácí Plameny dostaly příležitost početní výhody. Během těchto dvou minut přišla ze strany domácích jedna větší šance, když se Robert Bačo ocitl nehlídaný mezi kruhy. Trefil ale jen výstroj jihlavského gólmana. V 10. minutě poslal rozhodčí na trestnou lavici Matyáše Staňka za podrážení a hosté faul domácího útočníka v čase 10:28 potrestali. Daniel Pavelec po přihrávce z levého kruhu krásně zavěsil nad beton domácího brankáře a otevřel skóre utkání. Nešťastným vlastním gólem skončila v čase 15:26 situace před žďárskou bránou. Po střele jednoho z hostů se puk ocitl v chumlu před bránou, odrazil se od brusle domácího hráče a zaplul mezi betony žďárského brankáře. Gól byl připsán Davidu Polodnovi.

Druhá třetina se nesla ve znamení velmi rychlého hokeje. Hned zkraje prostřední dvacetiminutovky si Chvátal nabruslil s kotoučem na pravý kruh a střelou prověřil domácího brankáře. Ten prudce srazil betony a kotouč skryl do výstroje. Ve 25. minutě přišlo vyloučení ze strany Dukly. Hru hostů v šesti potrestal v čase 26:03 Marek Brúha a odstartoval tím velkou aktivitu domácích. Žďárský útočník dostal pěkný pas mezi kruhy a střelou po zemi se trefil přesně mezi Puldovy betony. O půl minuty později už bylo srovnáno. V čase 26:37 se o vyrovnávací branku zasloužil Robert Bačo, když si po Pelikánově přihrávce s pukem nabruslil před bránu a z levé strany poslal puk nad Puldovu lapačku. V čase 37:11 se domácím podařilo otočit skóre utkání ve svůj prospěch. Mladý rodák z nedalekých Jam Jakub Doležal na jeho věk velice zkušeně naznačil mezi kruhy kličku do pravé strany a položil jihlavského gólmana na zem. Poté mu nedělalo nejmenší problém zavěsit do odkryté levé strany brány.

Na začátku poslední třetiny domácí skvěle ustáli dvouminutové oslabení a byli to právě oni, kdo byl na ledě o něco aktivnější. Jenže po chvíli jakoby si žďárští hokejisté přestali na ledě rozumět. Nedokázali založit pořádnou útočnou kombinaci a posílali velmi nepřesné přihrávky. Naopak hosté začali o to víc usilovat o vyrovnání. Tlak na domácí bránu se jim nakonec v čase 54:30 vyplatil. Matouš Menšík nejprve z mezikruží trefil horní tyč domácí brány. Po jeho pokusu puk skončil před Kadlcem, který byl na následnou dorážku Marka Melenovského krátký.

Po konci základní hrací doby bylo tedy skóre zápasu vyrovnané a muselo pokračovat pětiminutové prodloužení. V 62. minutě přišel ze strany domácích faul a hosté dostali jedinečnou příležitost přesilové hry.

Žádný gól ale do konce prodloužení nepřišel a zápas musel tedy pokračovat samostatnými nájezdy. V těch stálo štěstí na straně Dukly a rozhodující branku svému týmu vstřelil Marek Chvátal.