Dorost proti Dynamu bod nezískal

Zveřejněno 06.10.2018 | Ondřej Krásný
SKLH Žďár nad Sázavou Dynamo Pardubice
7., sobota 6.10.2018
SKLH Žďár nad Sázavou - Dynamo Pardubice ZNS - PAR
1:7
SKLH Žďár nad Sázavou: Dlouhý – Macek, Beran, Pecka, Joudal, Sochor, Pelikán, Číhal – Procházka, Kotrba, Elis, Matas, Brúha, Bačo, P. Doležal, Staněk, J. Doležal
Dynamo Pardubice: Škorpík – Vašíček, P. Kubíček, Tvrdík, Chabada, Špinka, Červenka – Paleček, Koudelka, J. Kubíček, Formánek, Nekvinda, Kloz, Burda, Novotný, Matuška, Pulpán, Štětka
Branky a nahrávky: 2. Matas (Macek) – 1. Kloz (Paleček), 2. Formánek (Paleček), 3. Červenka (Štetka), 30. Burda (Štetka, Červenka), 34. Špinka (Formánek), 46. Stetka, 54. Chabada (Formánek), 61. Štetka (Novotný). Rozhodčí: Maršálek – Berger, Tichý. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: . Střely na branku: 30:40 Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:7.
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U — Osud utkání hodně ovlivnil začátek. Během prvních čtyřech minut napadali již čtyři branky, bohužel pro domácí třikrát se prosadilo Dynamo. Plameny dokázaly reagovat pouze jednou. Pak už se prosazovaly pouze Pardubice.

Foto: Petr Nedvěd

Reportáž

Hostující hokejisté se bleskurychle dostali do vedení. Již po 13 sekundách hry vedly Pardubice zásluhou Jan Kloze - 0:1. Do utkání žďárské vrátil během přesilové hry Ondřej Matas - 1:1. Začátek záznamu přinesl hodně branek, ale stříleli je hosté. Ještě ve druhé minutě totiž prostřelil Dlouhé František Formánek - 1:2. O necelou minutu později už vedlo Dynamo o dvě branky zásluhou Kryštofa Červenky - 1:3. To bylo pro první třetinu vše.

Ve druhém dějství už Dynamo definitivně rozhodlo o výhře. V polovině utkání zvýšil Daniel Burda - 4:1. A pětigólový účet uzavřel o tři minuty později Dominik Špinka - 5:1. Třetí třetina se dohrávala již z povinnosti, přesto Pardubice přidaly ještě dvě branky. Nejprve se trefil Pavol Stetka - 1:6 a skóre uzavřel Ondřej Chabada - 1:7.

Cenný bod se Plamenům nepodařilo získat ani v nadstavbě. Tu rozhodl hned v první minutě Pavol Štetka.