První výhra v přípravě, Plameny nasázely Dvoru Králové půltucet

Zveřejněno 24.08.2018 | Ondřej Krásný
SKLH Žďár nad Sázavou Dvůr Králové n. L.
P4, pátek 24.8.2018
SKLH Žďár nad Sázavou - Dvůr Králové n. L. ZNS - DKR
SKLH Žďár nad Sázavou: Kulich – Poizl, Koželuh, Lojek, Klodner, Kališ, Kolda, Marek – Bureš, Jícha, Kuřítko, Prokš, Hasoň, Franek, Gregar, Stehlík, Kunstmüller, Mäki, Filip, Nečas
Dvůr Králové n. L.: Čáp (33. Konvisser) – Zmítko, Hamerský, Petira, Matějíček M., Matějíček J., Faltys, Karlík – Hoskovec, Dušek, Ježek, Šimoňíček, Luštinec, Sedláček, Voženílek, Kmošek, Hejna, Kocián
Branky a nahrávky: 6. Franek (Prokš), 27. Franek (Koželuh, Prokš), 33. Franek (Prokš), 37. Kunstmüller (Hasoň, Kulich), 49. Stehlík (Poizl, Prokš), 56. Franek (Hasoň, Poizl) – 38. Kmošek (Zmítko, Hejna). Rozhodčí: Kopeček - Klouda, Zídek. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:0. Diváci: 167. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 6:1.
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U - Žďárští hokejisté si se soupeřem z východních Čech poradili bez větších problémů. Již od začátku zápasu diktovali tempo hry a byla otázkou času, kdy začnou střílet branky. Nakonec jich Dvoru Králové nasázely Plameny šest, z toho se čtyřikrát trefil Tomáš Franek.

Foto: Petr Nedvěd

Reportáž

Začátek utkání domácím vyšel výborně. Možná i proto, že tým Dvora Králové nestihl rozbruslení a zejména v první třetině měly Plameny bruslařsky ale i herně navrch. V šesté minutě se domácí radovali z úvodní branky, když po střele Prokše pohotově dorážel u branky Čápa Tomáš Franek - 1:0. Žďárští hokejisté nadále pokračovali v aktivní hře, velkou šanci měl Hasoň po přihrávce Prokše, ale hostující brankář Dvůr Králové podržel. Čáp byl úspěšný i ve zbytku třetiny a že měl co hasit. V přesilovce pět na tři střílel z dobré pozice Jícha a Franek.

Druhá třetina pokračovala v podobném stylu a Plameny si vytvářely velké šance, které začaly i proměňovat. Druhou branku v zápase vstřelil po krásném úniku a blafáku Tomáš Franek - 2:0. Nová posila žďárských hokejistů se navíc blýskla hattrickem. Tomáš Franek dovršil tříbrankovou sbírku neskutečnou pumelicí z voleje z mezikruží – 3:0. Ve třiatřicáté minutě zároveň došlo ke střídání hostujících brankářů, když Čápa nahradil Konvisser. To ale v kanonádě domácí nezastavilo, za obranu Dvora Králové se totiž dostal Luboš Kunstmüller a krásnou střelou vymetl horní růžek – 4:0. Těsně před koncem druhé třetiny se ale Rodosu podařilo náskok domácích snížit. Po skrumáži před brankou Kulicha dostal puk do sítě Jakub Kmošek - 4:1.

Ve třetím dějství se hokejisté Dvora Králové trochu vyrovnali hře Plamenů, ale i tak měli domácí více ze hry. A výsledkem tomu bylo navýšení náskoku. Skrytou střelu přesně do horního rožku hostující Konvisser neviděl a tak se mohl z trefy radovat Ondřej Stehlík - 5:1. V závěru utkání žďárští hokejisté využili přesilovou hru. Nechytatelnou dělovku z voleje znovu vyslal na domácího brankáře Tomáš Franek a připsal si svou čtvrtou branku večera - 6:1.

 

Ohlasy po utkání

Ladislav Lubina (trenér HC Rodos Dvůr Králové):
„Já nevím jestli je co hodnotit a tento týden jsme hráli již čtvrtý zápas. Bylo vidět, že jsme tahali nohy, soupeř nás vyloženě přebruslil a od toho se odvíjel celý zápas a výsledek."

Radovan Biegl (asistent trenéra SKLH Žďár nad Sázavou):
„Takový zápas se hodnotí dobře, první třetinu jsme si vytvářeli hodně šancí, ale dali jsme jen jednu branku. Od té druhé nám to tam začalo i padat a nadále jsme si vytvářeli další šance. Za stavu 4:0 jsme začali maličko vymýšlet a Dvůr dokázal snížit, ale celý zápas byl pod naší kontrolou a je dobře, že jsme konečně vyhráli. Je to povzbuzení do dalšího týdne, dneska pozitivní hodnocení tohoto utkání."

Fotogalerie