Horácká Slávia deklasovala Plameny

Zveřejněno 18.08.2018 | mk
SKLH Žďár nad Sázavou Třebíč
P2, pátek 17.8.2018
SKLH Žďár nad Sázavou - Třebíč ZNS - TRE
SKLH Žďár nad Sázavou: Kulich ( 21. Sláma) – Kališ, Pleva, Peslar, Lojek, Kolda, Marek – Kuřítko, Jícha, Štefka, Franek, Krupka, Kovářů, Prokš, Hasoň, Kunstmüller, Gregar, Stehlík, Mäki
Třebíč: Jekel (Svoboda) – Bilčík, Nedbal, Čejka V., Furch, Čermák, Hort, Kabelka, Jurnečka – Vodný, Raška, Střondala, Kusko, Nedvídek, Novák, Malec, Král, Paták, Čejka J., Havlát, Krejčí, Kučera
Branky a nahrávky: 5. Hasoň (Prokš, Kolda), 57. Jícha – 6. Novák (Kusko, Nedvídek), 10. Havlát, 13. Vodný (Střondala, Bilčík), 14. Čermák, 20. Vodný (Raška, Střondala), 26. Bilčík (Raška, Vodný), 33. Raška (Střondala, Vodný), 37. Kučera (Raška, Střondala), 44. Nedbal, 49. Kusko, 58. Čermák (Král, Paták). Rozhodčí: Kopeček - Klouda, Fixa. Vyloučení: 1:2. Využití:0:0. V oslabení:0:1. Diváci: 211. Průběh utkání: 1:0, 1:10, 2:10, 2:11.
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Úvodní přípravnou sérii (nepočítáme-li exhibici) proti prvoligové Třebíči zakončily Plameny na vlastním ledě vysokou porážkou. Zatímco v úterý na třebíčském stadionu dokázali Žďárští držet krok se slávisty po většinu zápasu, tak v pátek ukázali hosté skutečný rozdíl třídy (soutěže) a Plamenům naložili 11 branek.

Ilustrační foto: Petr Nedvěd

Reportáž

Úvod zápasu nenaznačoval takový debakl, jaký z něj nakonec vyplynul. Dokonce by se dalo říct, že první pětiminutovka patřila spíše domácím, kteří několikrát ohrožovali třebíčskou branku a hrálo se spíše v obranném pásmu Horácké Slávie. Vydařený úvod dokonce vyústil ve vedoucí branku Plamenů, o kterou se v páté minutě postaral Jan Hasoň po přihrávkách Marka Prokše a Josefa Koldy.

Radost domácích příznivců však neměla dlouhého trvání a přesně o minutu později vyrovnal třebíčský Matěj Novák a odstartoval mohutný obrat. Ještě do konce první dvacetiminutovky si hosté vypracovali luxusní vedení 1:5 a domácím tak zápas pořádně znechutili. Naopak Třebíčských byl plný led, předváděli vynikající kombinace a bohužel pro Plameny přidávali i další branky. Po dvou třetinách byl stav 1:8.

Ani v závěrečné části se obraz hry nijak nezměnil a v pohodě a s chutí hrající Třebíč už v její polovině slavila "desítku", když jubilejní branku vsítil Silvestr Kusko. V 57. minutě se přeci jen podařilo ještě Plamenům prosadit a Lukáš Jícha snížil na 2:10. Když už se zdálo, že Plamenům zůstane alespoň úvodní a závěrečný gól zápasu, přidal jedenáctou trefu Třebíče Roman Čermák. O něco lépe vyzněla pro SKLH následná dovednostní soutěž v samostatných nájezdech, kterou hosté vyhráli těsně 1:2.