Mladší dorost dotahoval v závěru zápasu, přesto na Jihlavu nestačil

Zveřejněno 07.12.2017 | Pavla Dolíhalová
Dukla Jihlava SKLH Žďár nad Sázavou
N1, čtvrtek 7.12.2017
Dukla Jihlava - SKLH Žďár nad Sázavou JIH - ZNS
Dukla Jihlava: Krejčí (Maláč) – Mikeš, Kratochvíl, Sapík, Brož, Moravec, Winkler – Chlubna, Zdarsa, Augusta, Menšík, Čermák, Havel, Kochrda, Polodna, Mihulka, Pavelec
SKLH Žďár nad Sázavou: Vít (Sivák) – Macek, Filip, Pokorný, Cibuzar, Adámek, Grauer – Putz, Konečný, Kouba, Štola, Doležal, Matas, Malenovský, Picka, Bačo, Pelikán, Puczek, Bednář
Branky a nahrávky: 11. Augusta (Zdarsa, Menšík), 15. Čermák, 23. Menšík (Chlubna, Polodna), 32. Chlubna (Menšík), 50. Chlubna (Polodna, Menšík), 56. Menšík (Chlubna) – 36. Konečný (Puczek), 56. Puczek (Bačo, Adámek), 56. Kouba (Cibuzar), 60. Puczek (Konečný) Rozhodčí: Pilný – Šťastná, Polák Vyloučení: 7:7 Využití: 0:1 V oslabení: 0:1 Diváci: 71 Střely na branku: 30:31 Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1, 5:2, 6:2, 6:3, 6:4
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Jihlava nastřílela v každé třetině po dvou brankách, čemuž začaly Plameny vzdorovat až v samém závěru zápasu. Ačkoli se žďárským podařilo vstřelit tři rychlé góly, na dorovnání stavu to nestačilo a své tři body si z tohoto utkání berou dorostenci z Jihlavy.

Ilustrační foto: Petr Nedvěd

Reportáž

První třetinu si na svoji stranu přihrála Jihlava. V jedenáte minutě otevřel skóre Patrik Augusta, kterému asistoval Zdarsa s Menšíkem - 1:0. O druhou branku utkání se v čase 14:22 postaral sám Patrik Čermák - 2:0.

V začátku druhé periody se prosadil jihlavský Matouš Menšík za asistence Chlubny s Polodnou a tím připsal Dukle tříbrankový náskok - 3:0. Do čtyřbrankového vedení se jihlavští dostali zásluhou Tomáše Chlubna, jenž byl přesný v 32. minutě - 4:0. Pět minut před koncem druhého dějství se ale Plamenům podařilo náskok Jihlavy snížit, po asistenci Puczka se prosadil Jakub Konečný - 4:1.

Autorem páté jihlavské trefy byl už podruhé Tomáš Chlubna, který navyšoval na 5:1. Plameny to ještě zkoušely, v čase 55:21 snižoval na rozdíl tří branek Jiří Puczek, nicméně Jihlava odpověděla téměř vzápětí, šestý gól Dukly opatřil Matouš Menšík - 6:2. O zdramatizování závěru utkání se ale Plameny přesto postaraly. V 56. minutě snižoval na 6:3 David Kouba, což nechvíli po něm svou přesnou trefou podtrhl ještě Jiří Puczek - 6:4. Bohužel si žďárští své gólovky připravili příliš pozdě, Jihlavu se jim už nepodařilo vyrovnat a ta si tak z dnešního utkání odnáší tři body.

 

Ohlasy po utkání


Jiří Šejba (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):

"My jsme věděli, že Jihlava je výborně defenzivně postavenej tým a že jsou nepříjemní. Chtěli jsme se na to připravit, zkoušeli jsme na to různý tréninky. Moc se nám to nepodařilo, první třetinu jsme dostali góly. Pak jsme naši hru zlepšili a snažili jsme se to srovnat, ale dopadlo to 6:4. Chtěl bych naše kluky pochválit, nebyl to špatnej výkon, kor na ledě Jihlavy a za to jim děkuju."