Starší dorost veze tři body z Brna, když přesvědčivě porazil místní Warrior

Zveřejněno 14.01.2018 | Tomáš Masař
Warriors Brno SKLH Žďár nad Sázavou
N13, neděle 14.1.2018
Warriors Brno - SKLH Žďár nad Sázavou WBR - ZNS
Warriors Brno: Atanasiadis (Lambert) – Daněk, Miloš, Branžovský, Klimeš, Mrkvica, Šutera – Primožic, Frimel, Hubáček, Borot, Karpíšek, Ludvík, Vysloužil, Bocián, Snášel
SKLH Žďár nad Sázavou: Radosta (Sivák) – Černohorský, Korec, Čermák, Klodner, Poizl, Budín – Konečný, Dospěl, Vlk, Malenovský, Pytlík, Jindra, Kuluris, Marguš, Nagy, Vašíček
Branky a nahrávky: 35. Hubáček (Miloš, Primožič) – 12. Pytlík (Dospěl, Nagy), 25. Nagy (Pytlík, Konečný), 34. Konečný (Pytlík, Nagy), 50. Budín (Vašíček, Klodner), 51. Jindra (Korec), 51. Černohorský (Pozl, Nagy). Rozhodčí: Maršálek – Husák, Šustr. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 77. Střely na branku: 20:42 (5:11, 6:16, 9:15). Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:6.
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Starší dorostenci dnes jeli do Brna bojovat o důležité záchranářské body proti poslednímu Warrioru. I přes pomalejší rozjezd klíčoví hráči, kteří už se letošní sezónu otrkávají ve 2. lize mezi dospělými, dokázali naplno prodat své schopnosti a Plameny si s domácími Warriory vcelku bez větších problémů poradily v poměru 6:1

Ilustrační foto

Reportáž


První třetina utkání příliš vzruchu nepřinesla, hrálo se bez vyloučení a jediným zápisem do statistik tak byla v čase 11:13 branka stálého člena "A" mužstva Plamenů Jaromíra Pytlíka, kterému nahrávali Dospěl a Nagy, další z dorostenců, jenž si letos už stihli zahrát druhou ligu za muže - 0:1.

Druhá třetina už byla přece jen bohatší na události. V čase 24:19 byl vyloučen domácí Bocián a již po půl minutě jej z trestné lavice vyhnal Martin Nagy, další bod si díky asistenci připsal Pytlík a druhým asistentem byl Konečný - 0:2. Následně byl v 28. minutě vyloučen žďárský Vlk, ale Plamenům se podařilo v oslabení ubránit. Totéž už se nedá říci o Warriorech. V 33. a 34. šli krátce po sobě na trestnou lavici domácí Branžovský a Klimeš a Jakub Konečný touto výhodou nepohrdl a již po 15 sekundách jí po přihrávkách Pytlíka a Nagye využil - 0:3. Následovala již klasická přesilovka, ve které Warrioři ukázali růžky, po nahrávkách Miloše a Primožiče snižoval Oscar Hubáček - 1:3. Tímto stavem také druhá třetina skončila.

V třetí periodě se stav dlouho neměnil, až těsně před polovinou poslední části se prosadil žďárský Ondřej Budín, kterému asistovali Vašíček a Klodner - 1:4. Ani ne o minutu později už to bylo 1:5, šťastným střelcem byl Matěj Jindra, bod za přihrávku si tentokrát připsal Adam Korec. Takový příděl už nevydržel Atanasiadis v domácí brance a jeho místo zaujal Lambert. Toho však hned po dalších 38 vteřinách přivítal Jakub Černohorský, jemuž nabíjeli Poizl a Nagy - 1:6. Tím byl gólový účet zápasu uzavřen a Plameny si tak z Brna odváží přesvědčivé vítězství a další 3 body do tabulky.

 

Ohlasy po utkání

Jaromír Pytlík (trenér SKLH Žďár nad Sázavou): „My jsme do zápasu šli s tím, že musíme bodovat, pokud nechceme mít problémy se záchranou. Warrior měl v poslední době dobré výsledky, a proto jsme se na útkání pečlivě připravovali a jsem rád, že jsme ho zvládli a máme všechny body. Myslím si, že jsme udělali velmi důležitý krok k tomu, aby byla nejvyšší soutěž staršího dorostu ve Žďáře i příští rok."