Z vyrovnáného zápasu v Mladé Boleslavi bere starší dorost dva body

Zveřejněno 10.12.2017 | Pavla Dolíhalová
Ml.Boleslav SKLH Žďár nad Sázavou
N6, neděle 10.12.2017
Ml.Boleslav - SKLH Žďár nad Sázavou MBL - ZNS
Ml.Boleslav: Dusil (Mašek) – Sýkora, Dotter, Houška, Hovorka, Imlauf, Rudolph – Vasilev, Schulz, Zajíček, Šípek, Simon, Dobša, Novák, Moucha, Čermák, Š. Jindra, Grim, Jelínek
SKLH Žďár nad Sázavou: Radosta (Sivák) – Černohorský, Junek, Čermák, Cibuzar, Filip, Budín – Konečný, Dospěl, Vlk, Pytlík, M. Jindra, Kuluris, Marguš, Nagy, Gergel, Vašíček
Branky a nahrávky: 6. Čermák (Imlauf), 32. Dotter (Grim), 46. Schulz (Novák, Imlauf) – 22. Nagy (Pytlík, Gergel), 33. Vašíček (Gergel), 60. Pytlík, 61. Pytlík Rozhodčí: Micka – Kotlík, Kučera Vyloučení: 5:6 Využití: 0:2 V oslabení: 0:0 Diváci: 71 Střely na branku: 56:33 Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3 - 3:4
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Plameny se střetly s Mladou Boleslaví ve vyrovnaném utkání. Co Bruslaři navýšili, to Žďár dotáhnul a naopak. Nebylo tedy překvapním, že se za stavu 3:3 šlo do prodloužení. V něm se o vítězi nemuselo rozhodovat dlouho. Rozhodující gól vstřelil zásadní hráč tohoto zápasu Jaromír Pytlík a přihrál tak na stranu Plamenů důležité dva body.

Ilustrační foto: Petr Nedvěd

Reportáž

O otevření skóre se v čase 5:18 postaral mladoboleslavský Michal Čermák , čímž dostal domácí tým do jednobrankového vedení- 1:0. Nechyběla ani vyloučení na obou stranách - každý po dvou kusech, využít jedné přesilovky se podařilo právě Mladé Boleslavi. Více se toho v první třetině neodehrálo.

Hned zkraje druhé třetiny dokázaly Plameny srovnat stav utkání. V čase 21:25 vyrovnánal Martin Nagy - 1:1. Druhé dějství pokračovalo dlouhou přesilovkou domácích. Ti měli celých 70 vteřin početní výhodu, gól ovšem vstřelili těsně po ní. V 32. minutě mířil přesně Samuel Dotter - 2:1. Poté, co byl jeden z mladoboleslavských vyloučen na 2+10 za vražení na hrazení, využily přesilovou hru i Plameny. Prosadil se Dominick Vašíček a stav zápasu byl znovu srovnán - 2:2. V závěru utkání se žďárský Jaromír Pytlík rozjel po levém křídle a řítil se sám na Dusila, Michal Simon jej ale zezadu podrazil. Následovalo tedy trestné střílení, v němž Pytlík neuspěl. Najel si zprava před branku a rychlou zasekávačkou zkusil zmást Dusila, domácí brankář ale ucpal prostor na bližší tyči a puk odrazil betonem. Více branek v této periodě již nepadlo a do kabin se odcházelo za vyrovnaného skóre.

Zhruba v polovině posledního dějství se Bruslaři prosadili znovu. Boleslavský útočník Michal Schulz proskočil na pravém kruhu mezi dvěma obránci a ještě za letu dokázal švihem poslat puk nad vyrážečku Radosty - 3:2. Závěrečné minuty utíkaly a šance se přelévaly z jedné strany na druhou. Plameny zkoušely po faulu jednoho z domácích i hru v šesti proti čtyřem a to se jim vyplatilo, 12 vteřin před koncem třetí třetiny se o vyrování postaral Jaromír Pytlík, který nejprve neprostřelil bránícího Houšku, poté ale puk sebral a napodruhé už našel mezírku ve výstroji Dusila - 3:3. Utkání šlo do prodloužení.

V něm se po necelé minutě radovaly Plameny a zápas ukončil střelec poslední branky v základní hrací době - Jaromír Pytlík, který se z levé strany trefil po ledě mezi betony a tím definitivně připsal Žďáru dva body.

 

Ohlasy po utkání

Jaromír Pytlík (trenér SKHL Žďár nad Sázavou):
"Dneska nám chyběli tři zranění hráči, Klodner a Poizl z reprezentace U17, nehrál dneska ani Putzek a Konečný z U16, takže jsme byli hodně oslabený. Chtěli jsme ten zápas odložit, ale soupeř nám nevyšel vstříc, takže kluci byli namotivovaní jim to vrátit a byť jsme prohrávali, tak 11 vteřin před koncem se nám podařilo vyrovnat. Hned v prvním střídání v prodloužení se nám podařilo urvat dva body takže jsem za to rád."

Jiří Zorkler (trenér BK Mladá Boleslav):
"Byl to asi čtvrtý zápas, který vypadal absolutně stejně. Máme převahu, vedeme, ale dva góly nám prostě nestačí. Z vyložených šancí góly nedáme, nakonec uděláme individuální chyby, necháme se vyloučit a zápas nakonec prohrajeme."