Starší dorost si vylámal zuby na třineckém brankáři a ze Slezska odjíždí bez bodu

Zveřejněno 26.11.2017 | Tomáš Masař
Oceláři Třinec SKLH Žďár nad Sázavou
N2, neděle 26.11.2017
Oceláři Třinec - SKLH Žďár nad Sázavou TRI - ZNS
Oceláři Třinec: Ochman (Kučera) – Weber, S. Radzienciak, Konderla, J. Adámek, P. Adámek, Michálek, Homola – Havránek, Krč, Matěj, Indrst, Geidl, Mikler, Mikler, Macháček, Zoubek, Stebel, Čmiel, Plandor
SKLH Žďár nad Sázavou: Radosta (Novotný) – Černohorský, Junek, Čermák, Klodner, Poizl, Budín – Konečný, Dospěl, Pytlík, Jindra, Kuluris, Marguš, Puczek, Nagy, Gergel, Vašíček
Branky a nahrávky: 14. Matěj (Geidl), 30. Radzienciak (Indrst), 40. Matěj (Adámek, Krč), 60. Plandor (Homola, Čmiel) – 38. Nagy, 44. Pytlík (Nagy, Černohorský). Rozhodčí: Šutara – Ganger, Tomis. Vyloučení: 5:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 64. Střely na branku: 41:41 (16:7, 14:21, 11:13). Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2.
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Po páteční výhře v prodloužení nad Litvínovem zajížděli dnes starší dorostenci do dalekého Třince. I přes velmi dobrý výkon a řadu šancí však nedokázali domácího brankáře překonat více než dvakrát a vzhledem k tomu, že domácí skórovali čtyřikrát, mohli se Oceláři radovat z vítězství.

Reportáž


Hned na začátku utkání v čase 1:08 nabídl jeden z třineckých obránců Plamenům možnost přesilovky, ty ji však nedokázaly přetavit v gólovou radost. Po nevyužité přesilovce hra delší dobu nenabízela příliš vzrušení, za zmínku stojí snad je tyč nastřelená v 8. minutě domácím Petrem Adámkem. V polovině první třetiny měli žďárští dorostenci výhodu další přesilovky, ale ani v té soupeřova gólmana nepřekonali. Chvíli poté pak přišel trest, v čase 13:06 prostřelil hostujícího Radostu Pavel Matěj - 1:0. Po zbytek třetiny už se ani jeden z týmů nedokázal prosadit.

Do druhého dějství vstoupily aktivněji Plameny, ve snaze vyrovnat těsné vedení Ocelářů. Dlouho se jim však jejich tlak nedařilo přeměnit ve výraznější gólové příležitosti. Opět to tak byli domácí, kdo se mohli radovat z branky. V polovině utkání se ze své první branky v tomto ročníku radoval třinecký obránce Szymon Radzienciak - 2:0. Žďárští mladíci však ve svém tlaku nepolevovali a vynutili si další dvě vyloučení, ani ta však neskončila gólem v síti domácích. Nakonec se však Plameny mohly radovat, když v čase 37:08 konečně zamířil do černého Martin Nagy - 2:1. Hned vzápětí si však přesilovku mohli zahrát i domácí a ukázali Plamenům, jak se využívá početní výhoda. Po přihrávkách Adámka a Krče se prosadil opět Pavel Matěj - 3:1. Po druhé periodě si tak domácí Třinec donášel do kabin už dvoubrankové vedení.

I do třetí třetiny vstoupily Plameny aktivně, ve snaze snížit náskok domácích. A ve 44. minutě byla jejich snaha odměněna. Nagy tvrdě pálil, domácí gólman puk jen vyrazil a Jaromír Pytlík již neměl problém puk uklidit do domácí branky - 3:2. Po snížení se tlak žďárských hráčů ještě stupňoval a několikrát nebezpečně vyzkoušeli Ochmana v domácí bráně, recept na něj se jim však najít nepodařilo ani když to poslední dvě minuty zkoušeli v šesti hráčích v poli. Naopak, v čase 59:20 pečetil třineckou výhru trefou do prázdné branky Jiří Plandor - 4:2. Po bojovném výkonu, kdy rozhodně Plameny nebyly horším týmem tak bohužel odjíždí z třineckého ledu bez bodu.

 

Ohlasy po utkání


Jaromír Pytlík (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):

"My jsme chtěli navázat na zápas s Litvínovem a získat dnes v Třinci nějaké body. Bohužel jsme prakticky celou dobu prohrávali, a i když jsme dvakrát snížili na rozdíl jediného gólu a měli množství šancí, tak brankař domácích dnes podal velmi dobrý výkon a bohužel nás vychytal. I když si myslím, že dnes jsme na to získat v Třinci nějaké body měli."