Plameny braly všechny body i v šestém vzájemném utkání s David Servisem

Zveřejněno 02.12.2017 | Tomáš Masař
David Servis SKLH Žďár nad Sázavou
18., sobota 2.12.2017
David Servis - SKLH Žďár nad Sázavou DCB - ZNS
David Servis: Dudáček (Němec) – Kříž L., Kříž J., Michal, Škopek, Farka, Babchuk, Macháček – Šulčík Trummer, Marek – Ferebauer, Zayml, Bárta – Vylíčil, Volf, Sumerauer – Stodolovský, Radoš, Zich
SKLH Žďár nad Sázavou: Řehoř (2. Sláma) – Marek, Kolda, Sedláček, Beneš, Lojek, Pleva, Hort – Gregar, Kovářů, Pytlík – Nečas, Kunstmüller, Bureš – Krupka, Jícha, Kuřítko – Vítek, Štěpánek. Stehlík – Střecha
Branky a nahrávky: 2. Bárta, 3. Zayml (Sumerauer), 24. Trummer (Vylíčil), 56. Michal (Vylíčil, Bárta) – 9. Střecha (Lojek, Kovářů), 12. Pleva (Střecha, Kovářů), 23. Střecha (Kolda, Krupka), 27. Pleva (Štěpánek), 46. Pleva (Bureš), 54. Bureš (Jícha). Rozhodčí: Mertl - Vavruška, Oudes. Vyloučení: 6:5, navíc Řehoř a Kuřítko (oba ZNS) 10min+DKU. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 67. Střely na branku: 28:32 (8:11, 11:9, 9:12). Průběh utkání: 2:0, 2:3, 3:3, 3:6, 4:6.
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Ani na pošesté se českobudějovický David Servis nezbavil svého žďárského prokletí. Přestože domácí, i za vydatné pomoci hlavního rozhodčího, předvedli začátek utkání z říše snů, Plameny se semkly a jak bojovností, tak hokejovým umem svého soupeře předčily. Právě dvě brzká vyloučení do konce utkání žďárskou družinu řádně nabudila, ta pak následně přepnula na vyšší rychlostní stupeň a nedala domácím žádnou šanci.

Ilustrační foto: René Rámiš

Reportáž


Plameny ještě s David Servisem nikdy neztratily body a favorit utkání tak byl jasný. Začátek zápasu byl však pro hráče z města pod Zelenou horou jak ze zlého snu. Čas 1:46 a domácí se ujímají vedení, Jiří Bárta se nejlépe zorientoval v Řehořově brankovišti a dotlačil puk do sítě - 1:0. Nic nepomohlo, že si hostující brankář stěžoval, že měl puk již ve svém držení. Naopak, za své protesty se musel žďárský gólman s osobním trestem do konce utkání odebrat do sprch a v brankovišti jej nahradil Sláma. O 22 sekund později bylo ještě hůř, Sumerauerovo nahození tečoval Partik Zayml a domácí hned na začátku utkání vedli 2:0. Dovršením katastrofálního vstupu do utkání byl pak o minutu později neuznaný gól Plamenů při signalizovaném vyloučení domácích. Tentokrát to byl pro změnu Martin Kuřítko, kdo si u rozhodčího stěžoval tak vehementně, že jej hlavní arbitr odeslal také předčasně do kabin. V čase 3:05 tak byly Plameny ve skóre o dva góly pozadu, a naopak o dva hráče v kabinách napřed.

Nastalá situace však paradoxně hostující tým nabudila a svěřenci trenérů Konečného a Biegla se rozhodli ukázat, že ani tato konstelace jim nezabrání znovu získat skalp David Servisu. Jako prvního se toho v 9. minutě ujal Tomáš Střecha, který po asistencích Lojka a Kovářů prostřelil domácího Dudáčka pod vyrážečku - 2:1. Ve 12. minutě už bylo srovnáno, když se z kruhů trefil Martin Pleva, přihrávali Střecha a opět Kovářů. V 17. minutě měl žďárský kapitán další velkou šanci, ale domácí brankář tentokrát jeho pokus pokryl.

I na začátku druhé třetiny hýřily Plameny aktivitou a jejich motivace zvrátit utkání po nepovedeném začátku na svoji stranu byla jasně patrná. V čase 22:34 se hosté poprvé v utkání dostali do vedení, když se před Dudáčkem ocitl naprosto osamocený Tomáš Střecha, kterému už nedělalo žádné problémy vstřelit svůj druhý gól v zápase - 2:3. Euforii žďárských hráčů však hned za 36 sekund schladil domácí Jan Trummer, který kličkou do forhendu překonal jinak výborně chytajícího Slámu - 3:3. S tím se ale nehodlala smířit dvojice Petr Štěpánek a Martin Pleva. Prvně jmenovaný krásně uvolnil hostujícího kapitána, který si také přispal již druhou branku večera - 3:4. Ve zbytku třetiny se již ani jeden tým nedokázal prosadit, když zejména Sláma v brance Plamenů předvedl hned několik výborných zákroků.

S jednobrankovým vedením v zádech vykročili žďárští do třetí třetiny. O tom, že nehodlají svůj náskok pouze bránit přesvědčovali domácí borce hned od úvodních okamžiků třetí periody. Svoji převahu pak Plameny přetavily v gól v čase 45:42, hattrick završil žďárský kapitán Martin Pleva, který za přispění Bureše využil zaváhání domácí obrany - 3:5. Sám Lukáš Bureš pak v 54. minutě přidal pojistku, když z mezikruží prostřelil Dudáčka - 3:6. Domácím se sice podařilo o dvě minuty později snížit na rozdíl dvou gólů zásluhou Michala Michala, to však již bylo z jejich strany vše a Plameny si závěr utkání v klidu pohlídaly a i přes nepovedený úvod zápasu si udržely 100% bilanci s David Servisem.

 

Ohlasy po utkání


Milan Kupka (trenér HC David Servis České Budějovice):

„Těžko se mi utkání hodnotí, ale musím sportovně přiznat, že žďárští byli hokejovější a lepší. My jsme se v první třetině dostali docela lacino k dvěma brankám, ale po našich hrubých chybách, kdy jsme soupeři prakticky nahráli, bylo vyrovnáno. Pak už jsme v podstatě nestíhali. Soupeř vyhrál zaslouženě, pro nás je to sice trochu kruté, ale musíme uznat kvalitu soupeře."

Radovan Biegl (asistent trenéra SKLH Žďár nad Sázavou):

„Těžké utkání. Na začátku si vzal hlavní roli pan rozhodčí. Myslím si, že nám zcela zbytečně vyloučil dva hráče do konce zápasu. Paradoxně nám to pomohlo, tým se semknul a trpělivou hrou jsme dokázali domácí přetlačit. Myslím si, že si zcela po právu odvážíme tři body."