Mladší dorost podlehl doma Kometě vysoko 2:11

Zveřejněno 18.11.2017 | Tomáš Masař
SKLH Žďár nad Sázavou Kometa Brno
16., sobota 18.11.2017
SKLH Žďár nad Sázavou - Kometa Brno ZNS - KBG
SKLH Žďár nad Sázavou: Sivák (36. Vít) – Macek, Filip, Pokorný, Cibuzar, Adámek, Grauer, Putz, Konečný, Kouba, Štola, Matas, Malenovský, Picka, Doležal, Puczek, Bednář
Kometa Brno: Vystavěl (Nešťák) – Holcman, Mikulec, Holemý, Běhůnek, Sedláček, Fajmon, Furch, Žák, Brabenec, Bartes, Kalčík, Holotík, Meluzín, Sedláček, Kos, Rašovský, Harmim, Masař
Branky a nahrávky: 2. Puczek (Matas), 46. Plutz (Cibuzar, Malenovský) – 3. Meluzín (Rašovský), 10. Furch (Kalčík, Kos), 25. Bartes (Rašovský), 30. Meluzín (Rašovský, Rajmon), 33. Rašovský (Meluzín), 36. Masař (Rašovský), 36. Masař (Furch, Rašovský), 38. Brabenec (Sedláček, Meluzín), 42. Holemý (Rašovský), 47. Holotík (Běhůnek, Bartes), 51. Kos (Holemý, Sedláček). Rozhodčí: Pilný – Vepřovský, Krejčí. Vyloučení: 5:1. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 79. Střely na branku: 22:36 (7:12, 5:13, 10:11). Průběh utkání: 1:0, 1:9, 2:9, 2:11.
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Mladší dorost utrpěl vysokou porážku i v druhém utkání v tomto týdnu. Stejně jako v pátek v Hradci, i dnes se mladé Plameny brzy ujaly vedení 1:0. Bohužel se páteční historie skoro do písmene opakovala a brzké vedení bylo jen labutí písní žďárských mladíků. Zvláště ve druhé třetině si hráči Komety otevřeli na Bouchalkách střelnici a unaveným domácím nakonec nasázeli 11 branek.

Ilistrační foto. René Rámiš

Reportáž


Do utkání vstoupili žďárští mladší dorostenci výborně a hned v čase 01:11 otevřel skóre Jiří Puczek po přihrávce Ondřeje Matase - 1:0. Bohužel hned v další minutě Kometa srovnala, nahrávku Rašovského zužitkoval Erik Meluzín - 1:1. V 7. minutě byl vyloučen domácí Putz, ale Plameny oslabení přečkaly. Na začátku 10. minutě však již Sivák v domácí brance neodolal, po přihrávkách Kalčíka a Kosa jej překonal Dominik Furch - 1:2. Do konce 1. třetiny se již skóre nezměnilo.

Druhá třetina se bohužel mladým Plamenům vůbec nevydařila. Uvodní vyloučení Štoly sice ještě přečkaly, ale chvíli na to se již strhla brněnská střelecká smršť a domácí golman Sivák musel lovit ze své sítě jeden puk za druhým. Skóre druhé třetiny načal ve 25. minutě Sebastian Bartes - 1:3. V 30. minutě Erik Meluzín zvyšoval na 1:4. V 33. minutě Meluzín pro změnu nahrával a skóroval Václav Rašovský - 1:5. Na 36. minutu si dvojúder schoval Jakub Masař a vyhnal tak domácího Siváka z branky - 1:6 a 1:7. Ani nový strážce žďárské svatyně Vít však nezůstal brněnské kanonády ušetřen. Účet 2. třetiny totiž uzavřel v 38. minutě Jakub Brabenec - 1:8. Který tým odcházel po druhé části do kabin spokojenější nebylo vůbec pochyb.

Jak Kometa druhou třetinu skončila, tak tu třetí začala. 42. minuta Jan Holemý - 1:9. V 46. minutě zaznamenal čestný úspěch Plamenů po přihrávkách Cibuzara a Malenovského David Putz - 2:9. Kometa však ve svém tempu nehodlala polevit a v čase 47:00 vsítil její desátý gól Adam Holotík - 2:10. Další branku Brňanů přidal v 51. minutě ve dvojnásobné přesilovce Jakub Kos - 2:11. S tímto skóre se nakonec hráči Komety spokojili a zápas se bez většího vzrušení na obou stranách v podstatě už jen dohrál.

 

Ohlasy po utkání


Jiří Šejba (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):

"Tento víkend byl pro nás opravdu těžký. Naši klíčový hráči byli velice unavení, protože odehráli během 10 dnů 7 utkání včetně zápasů za národní tým. Pro ty kluky je toho opravdu hodně, a proto jsme dopadli tak, jak jsem dopadli. Jak včera v Hradci, tak dnes s Brnem."