Brankové hody v Pelhřimově přinesly Žďáru tři body

Zveřejněno 05.11.2016 | mk
Lední medvědi Pelhřimov SKLH Žďár nad Sázavou
12., sobota 5.11.2016
Lední medvědi Pelhřimov - SKLH Žďár nad Sázavou PEL - ZNS
Lední medvědi Pelhřimov: Černý, 17.Groh – Kubát, Port, Kasalý D., Wasserbauer, Hájek, Srdínko, Adam, Kalenda, Hadrava Marek, Kasalý F., Hadrava Martin, Kopic, Votápek, Plachý, Doležal, Bezděk, Vysloužil, Šulák, Siřiště, Všetečka
SKLH Žďár nad Sázavou: Řehoř (Sláma) – Pleva, Smejkal, Staněk, Kolda, Půža, Hort, Kuřítko, Malec, Červenka, Kaňka, Vítek, Beneš, Kovářů, Střecha, Gregar, Bureš, Kunstmüller, Pazourek
Branky a nahrávky: 8. Vysloužil (Kubát, Kopic), 20. Vysloužil (Plachý, Kubát), 21. Kopic (Hadrava Martin), 41. Kopic (Vysloužil, Plachý), 50. Bezděk (Vysloužil), 58. Plachý (Vysloužil, Kubát) – 6. Kaňka (Hort, Střecha), 9. Kovářů (Střecha, Půža), 10. Beneš (Vítek), 16. Střecha (Smejkal), 17. Gregar (Bureš), 28. Kovářů (Gregar), 46. Střecha (Malec), 50. Kunstmüller (Gragar, Bureš)
Rozhodčí: Barek – Huryta, Laczko
Vyloučení: 5+TS:8 Využití: 2:1 V oslabení: 1:1
Diváci: 475
Střely na branku: 31:23 (13:12, 9:5, 9:6)
Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:5, 3:5, 3:6, 4:6, 4:7, 5:7, 5:8, 6:8
P E L H Ř I M O V – Mimořádně brankově bohatý večer přinesl dnešní zápas v Pelhřimově. Plameny rozhodly o svém vítězství především hodně vydařenou 1. třetinou, kterou vyhrály 2:5. Lední Medvědi sice v následujícím průběhu utkání dotahovali, ale na snížení vždy dokázali Žďárští reagovat další brankou. Nakonec tak Konečného družina dotáhla zápas do vítězného konce a k Sázavě putuje plný tříbodový zisk.

Reportáž

Trenér Plamenů Michal Konečný mohl v dnešním zápase poprvé zařadit do sestavy uzdraveného Davida Vítka. Jenomže na druhou stranu se kvůli viróze omluvil Lukáš Krupka. Bohužel zranění Adama Rašnera se ukazuje, jako hodně dlouhodobé a dokonce se nevyhne operaci. Tudíž vedení klubu řešilo jeho náhradu mladým obráncem z Třebíče Lukášem Hortem, jenž nastoupil ke své premiéře v plamenném dresu právě v dnešním zápase a hned u prvního gólu si připsal asistenci.

První branky z celkových čtrnácti, se diváci dočkali v šesté minutě. A radovala se z ní početná skupina žďárských fanoušků, kteří do Pelhřimova přijeli Plameny podpořit. Střelu nové žďárské akvizice Lukáše Horta, tečoval před brankou Michal Kaňka - 0:1. Ovšem také domácí fanoušci se záhy dočkali. V osmé minutě vyrovnal bekhendovou střelou z předbrankového prostoru Martin Vysloužil - 1:1.

Pak už se ale radovali opět hosté a to hned čtyřikrát. Nejprve se v deváté minutě po přihrávkách Střechy a Půži prosadil Ondřej Kovářů - 1:2. O minutu později zužitkoval nahrávku Davida Vítka Petr Beneš - 1:3. Následovala pasáž, kdy se domácí snažili o snížení, Žďárští se dostali pod značný tlak a v těchto chvílích několika skvělými zákroky pomohl Plamenům brankář Milan Řehoř.

Pak ale přišly další slepené góly. V 16. minutě našel Smejkal rozjetého Tomáše Střechu, který svoji parádní individuální akci zakončil trefou pod horní tyčku - 1:4. Za další minutu předvedli pěknou souhru Lukáš Bureš a Martin Gregar - 1:5. V tu chvíli opustil branku pelhřimovský brankář Martin Černý a přepustil v ní místo Christopheru Grohovi. V poslední minutě úvodní třetiny ještě dokázal využít početní výhodu Martin Vysloužil a gólem do šatny snížil na 2:5.

A jak skončila první, začala i druhá třetina. Dokonce ve vlastním oslabení přidal třetí branku Pelhřimova Miroslav Kopic - 3:5. Jenomže ve 28. minutě odpověděli Žďárští stejnou mincí a také při vlastním oslabení zaznamenal po Gregarově nahrávce svoji druhou branku večera Ondřej Kovářů - 3:6. Hned vzápětí ujížděl na branku Martin Kuřítko a byl Wasserbauerem podražen. V následném trestném střílení však zastavila jeho bekhendový blafák horní tyčka Grohovy branky.

Pravděpodobně jeden z rozhodujících okamžiků zápasu přišel ve 32. minutě, kdy byli současně vyloučení Beneš a Kolda, čímž domácí získali dvouminutovou výhodu dvou mužů navíc. Hosté se však i ve třech a s výrazným přispěním Řehoře dokázali ubránit. Další branka už do konce druhé třetiny nepadla a tak do kabin odcházeli Žďárští znovu s tříbrankovým náskokem.

Do závěrečné dvacetiminutovky nastoupili Medvědi s další přesilovkou, ale tentokrát ji už zužitkovali ve svůj prospěch, když se v jejím závěru prosadil Martin Kopic - 4:6. Ale ani v tomto případě na sebe odpověď nedala dlouho čekat a po čtyřech minutách vrátil z brejku Plamenům tříbrankový náskok Tomáš Střecha, když si připsal také druhou branku v zápase - 4:7.

Gól Libora Bezděka na 5:7 znamenal opět stejnou reakci. Tentokrát stačilo Plamenům pouhých dvacet sekund a po nahrávkách Gregara a Bureše přidal osmou branku Luboš Kunstmüller - 5:8. Poslední slovo však měli přeci jen domácí Medvědi a dvě a půl minuty před závěrečnou sirénou dal výsledku konečnou podobu Tomáš Plachý - 6:8. Pelhřimovští to pak ještě zkoušeli v šesti bez brankáře, ale již marně a Plameny si vedení ohlídaly.

Plameny tak dnes oplatily Pelhřimovu porážku v prvním utkání na žďárských Bouchalkách a připsaly si první letošní výhru na Ledními Medvědy a především hodně důležité tři body, které je stále drží v kontaktu s horní polovinou tabulky. Již ve středu pokračuje druhá liga dalším kolem, v rámci kterého přijede na žďárský stadion jindřichohradecký Vajgar.

 

Ohlasy po utkání

Michal Konečný
Michal Konečný (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
„Rozhodně dnes velká spokojenost se třemi body. Výborný začátek, zkusili jsme to na čtyři lajny a jsem rád, že to kluci takhle zvládli, dali jsme pět pěkných gólů, takže super. Bohužel, pak trochu asi ta koncentrace polevila. Myslím, že jsme ten zápas mohli rozhodnout dřív a ne se o to tahat až do konce. Pokud si někteří hráči neuvědomí, že ta herní disciplína je strašně důležitá, protože bez ní se výš neposuneme, tak asi budou mít se mnou problém. Jinak musím klukům poděkovat, odedřeli to až do konce, dali osm gólů, pro diváky určitě pěkný zápas. Musíme poděkovat Milanovi Řehořovi, protože nás v těch těžkých chvílích neskutečně podržel. Mančaft, který vede o tři, čtyři branky, tak by měl hrát trochu s přehledem a v klidu a ne tahle naivně a nechat se tolik vylučovat… Je tam toho ještě pořád dost, co musíme změnit. Ale jinak celkově to dnes samozřejmě hodnotím pozitivně a mám z toho vítězství velkou radost.“

Jan Dvořák
Jan Dvořák (trenér HC Lední Medvědi Pelhřimov)
"Nám se bohužel nepodařil vstup do utkání, prohrávali jsme 5:1. Pak se nám sice podařilo nějaký gól dát, ale děláme hrozné chyby v obraně, které soupeř potrestá. My se strašně na každý gól nadřeme, neproměníme úniky na bránu. Soupeř nám pak z protiútoků dává góly. Pokud ten gól dáme, tak vzápětí hned inkasujeme. Je to asi taky o psychice. Bohužel prohráli jsme a gratuluji soupeři."

Foto: Jakub Zábranský

Fotogalerie