Mladší dorost veze po infarktovém závěru tři body z Brna

Zveřejněno 08.09.2016 | hp
Kometa Brno SKLH Žďár nad Sázavou
3., čtvrtek 8.9.2016
Kometa Brno - SKLH Žďár nad Sázavou KBG - ZNS
Kometa Brno: Kašpar – Masár, Holemý, T. Sedláček, Kučeřík, Furch, J. Sedláček, Studený, Kala – Žák, Popelka, Konečný, Meluzín, Jedlička, Malý, Čajkovič, Kavický, Rašovský, Vašíček (C), Bartes, Brůžek.
SKLH Žďár nad Sázavou: Nedvěd – Pachl, Poizl (C), Klodner, Černohorský, Čermák, Pytlíková, Tomín – Vlk, Pytlík, Malenovský, Boštík, Trejbal, Hromádka, Jindra, Primožič, Puczek, Tomek, Štola.
Branky a nahrávky: 5. Kavický (Vašíček, Konečný), 54. Kavický (Studený, Jedlička), 57. Studený (Kavický, Vašíček) – 11. Pytlík (Puczek, Klodner), 11. Jindra (Hromádka, Pachl), 37. Pytlík (Primožič, Puczek), 59. Puczek (Pytlík), 60. Puczek (Poizl). Rozhodčí: Held – Musil, Kleprlík. Vyloučení: 7:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 1:3, 3:3, 3:5.
B R N O – Skvělý výkon předvedli mladší dorostenci na brněnském ledě. Dlouho to vypadalo, že Plameny tři body přivezou bez problému, poté přišel šok z vyrovnání, ale po infarktovém závěru neskutečná radost pro mladé Plameny.

Ilustrační foto: René Rámiš

Reportáž

Do zápasu přitom vstoupili lépe brněnští hokejisté. Již v páté minutě totiž svižnou střelou z pravého kruhu překonal Nedvěda Daniel Kavický - 1:0. O sedm minut později ale přišla chvíle pro žďárské hokejisty. Nejprve si pro střílenou přihrávku sjel Jaromír Pytlík, který vyrovnal – 1:1. A o dvaadvacet sekund později dostal Plameny do vedení svou přesnou dorážkou Matěj Jindra - 1:2.

Ve zbytku první třetiny i první polovině druhé třetiny měli oba celky několik příležitostí skórovat. Ale stav se měnil až v 37. minutě. Svou druhou branku v zápase přidal po kličce do backhandu Jaromír Pytlík - 3:1.

Když běžela polovina třetího dějství, těžko by někoho napadlo, co ještě na hráče a diváky čekalo za představení. V 54. minutě totiž přidal svou druhou branku v utkání střelou o tyčku Daniel Kavický a bylo zaděláno na drama – 2:3. To vystupnilo o necelé dvě minuty později. Tvrdá dělovka od modré čáry z hole Adama Studeného se zastavila až v síti Plamenů – 3:3.

Nervy drásající utkání, ale ještě nebylo u konce, ačkoliv vše směřovalo do prodloužení. Pouhých 89 sekund před závěrečnou sirénou ujel obraně Komety Jiří Puczek a svým gólem rozhodl o třech bodech pro Žďár – 3:4. Kometa nevyužila ani powerplay, naopak pátou branku do sítě Komety, již opuštěné poslal Jiří Puczek - 3:5.

Po domácím vítězství se Slavií Praha poráží žďárští mladší dorostenci Kometu Brno a ve třech zápasech nasbírali pět bodů.