Žďárští porazili Velké Meziříčí 7:2 a tím uspěli již počtvrté za sebou

Zveřejněno 02.09.2016 | Barbora Hronková
SKLH Žďár nad Sázavou Velké Meziříčí
Přípr.8, pátek 2.9.2016
SKLH Žďár nad Sázavou - Velké Meziříčí ZNS - VEL
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Zelený) – Střecha L., Půža, Březka, Hron, Klíma – Němec, Nedvěd, Šmída, Kovářů, Kašpar, Pazourek, Střecha T., Malec, Šimon, Nováček, Zajíc
Velké Meziříčí: Juda (Štourač) – Vlašín P., Šerý, Burian, Kochánek, Kučera, Štěpánek, Vlašín M., Střecha F., Roupec, Krča, Pejchal, Sobotka, Rozmarín, Mašek, Chlubna
Branky a nahrávky: 2. Kašpar (Klíma), 39. Hron (Pazourek), 43. Zajíc, 44. Malec (Březka), 48. Šimon (Nedvěd, Klíma), 49. Malec (Kovářů, Nováček), 53. Nováček (Kovářů, Malec) – 32. Rozmarín (Štěpánek, Kučera), 46. Roupec
Rozhodčí: Homola – Klouda, Fiksa
Vyloučení: 4:7 Využití: 0:0 V oslabení: 0:0
Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1, 7:2
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Dnes se žďárské Plameny pokusily o čtvrtou výhru v řadě a to se jim i povedlo s konečným výsledkem 7:2. Protivníkem jim byli neobvyklí hosté a to HHK Velké Meziříčí. V přípravném utkání proti nim nastoupili domácí v "oslabené" formaci, jelikož trenér Michal Konečný prověřoval mladší hráče včetně juniorů.

Reportáž

Oba celky vstoupily do souboje odvážně a první gól zápasu na sebe nenechal dlouho čekat. Již ve druhé minutě přihrál Zdeněk Klíma puk pěkně najetému Michalu Kašparovi, který ihned poslal Plameny do vedení - 1:0. Hostující hráči pak sice měli hned možnosti vyrovnat, ale neúspěšně.

V jedenácté minutě byl vyloučen domácí Nedvěd, ani to však hostům nepomohlo vyrovnat stav utkání. Jen chvíli na to se totiž také dopustili přestupku a hrálo se čtyři na čtyři. O chvíli později byl potrestán další hráč Meziříčí a tak měli domácí, kteří už si svůj čas odseděli, možnost přesilové hry pět na tři. Tam dostal šanci například Zdeněk Klíma, avšak Juda puk včas zachytil.

Hra pokračovala a oba soupeři byli herně vyrovnaní, ale Plameny se do útočného pásma začínaly dostávat čím dál tím častěji. Proběhlo však další vylučování a Meziříčtí tak dostali šanci v přesilové hře čtyři na tři, kterou ale znovu nedokázali využít.

Z počátku druhé třetiny jedna šance střídala druhou, ale ani jeden z protivníků ne a ne procpat puk do brány soupeře. Tento urputný souboj skončil asi v polovině zápasu, kdy se Meziříčí rozhodlo vyměnit gólmana. Juda si šel sednout na střídačku a nahradil ho Šťourač. Ani ne minutu nato Velké Meziříčí konečně vyrovnalo stav utkání. Při asistenci Lukáše Štěpánka a Jakuba Kučery se hráči žďárské juniorky, který bude na střídavý start nastupovat za Velké Meziříčí, Petrovi Rozmarýnovi podařilo dostat puk až za záda Slámy - 1:1.

Tři minuty po další nevyužité přesilovce a skoro ke konci druhé třetiny se domácímu týmu podařilo jít znovu do vedení. Po přihrávce od Davida Pazourka od zadního mantinelu, se z mezikruží trefil Pavel Hron - 2:1.

Třetí třetina už byla jasně v režii domácího týmu. Hostům již docházely síly a všechny o tom přesvědčil Marc Zajíc, který oklamal svou kličkou Šťourače a navýšil žďárský náskok o další gól - 3:1. Hned poté zabodoval i Ondřej Malec, kterému se společně s Filipem Březkou podařilo puk dotlačit až do brány. Jako první střílel Filip, avšak puk se odrazil zpět a Ondřej ho ihned vrátil až za brankaře - 4:1. Po chvíli se povedlo dát gól i hostujícímu týmu, konkrétně Jiřímu Roupecovi z rychlé akce - 4:2.

Nicméně to bylo ze strany Velkého Meziříčí vše. Plameny totiž necelé tři minuty nato odpověděly dvěma dalšími góly. První dal Jan Šimondo odkryté brány. Na branku mu asistovali Michal Nedvěd a Zdeněk Klíma - 5:2. Ani ne minutu poté se znovu ukázal Ondřej Malec a po krásné kombinaci s Ondřejem Kovářů a Filipem Nováčkem navýšil vedení Žďáru na 6:2.

I přes snažení hostů již bylo jasné, že utkání nevyhrají. Zvlášť, když sedm minut před koncem domácí skórovali znovu. Znovu se ukázala trojice Ondřej Kovářů, Ondřej Malec a Filip Nováček a poslední jmenovaný udal konečné skóre - 7:2. Další šanci měl ale ještě David Pazourek, který kvůli faulu hostů získal trestné střelení, které ale neproměnil.

V příštím duelu čeká na Žďár soupeř, se kterým otevíral přípravné zápasy. Plameny opět čeká domácí zápas a určitě budou chtít vybojovat nejenom pátou výhru v řadě, ale také oplatit minulý zápas, kdy prohráli 4:3 na nájezdy. Proto si zápas rozhodně nenechte ujít!

 

Ohlasy po utkání

Michal Konečný (trenér SKLH Žďár nad Sázavou)
„První dvě třetiny nebyly dobrý, ale hráli jsme s mladýma klukama, aby si to vyzkoušeli. Ze začátku to byl docela vyrovnaný zápas. Po té druhé třetině jsem trošku zvedl hlas a kluky to probralo. Myslím si, že soupeř došel hlavně asi fyzicky a my už to pak jen dohráli. Všechno nebylo dobré, ale padaly góly a kluci si to užili.“

Roman Vondráček (trenér HHK Velké Meziříčí)
„K zápasu se nedá moc co říct, protože jsme měli jenom čtyři tréninky a tohle bylo naše první utkání. Myslím si ale, že první dvě třetiny jsme odehráli celkem slušný hokej, kde jsme splnili, co jsme měli. Ve třetí třetině už z toho sešlo. Protože nejsme rozehraní a nemáme tak moc natrénováno, tak nám trošku došly síly a šikovní domácí hráči to potrestali.“