Mladší dorost nevstřelil v Hradci ani branku a opět prohrál

Zveřejněno 13.09.2015 | Ondřej Krásný
Mountfield HK SKLH Žďár nad Sázavou
4., neděle 13.9.2015
Mountfield HK - SKLH Žďár nad Sázavou HKR - ZNS
Mountfield HK: Dvořák – Řehák, Voňka, Martinec, Krištof, Duben, Klodner, Kynčl – Šedivý, Soukup, Hladík, Jakubec, M. Síla, V. Síla, Vaňát, Pokorný, Šlaicher, Morong, Růta, Poppel.
SKLH Žďár nad Sázavou: Muška – Melichar, Pytlíková, Junek, Čermák, Myška, Kukla – Trejbal, Jindra, Hromádka, Primožič, Šutera, Pytlík, Brejcha, Nedomlel, Tobiáš.
Branky a nahrávky: 2. Poppel (Krištof, Klodner), 24. Vaňát (Voňka, Soukup), 30. Pokorný (Klodner).
H R A D E C   K R Á L O V É - Po čtvrtečním debaklu od Sparty jeli mladší dorostenci Žďáru k utkání do Hradce Králové. Mladší dorost Mountfieldu se stal v loňském roce mistrem republiky a tak bylo zcela jasné, že na body budou Žďárští dosahovat velmi složitě. Po rychlé vedoucí brance si domácí po zbytek zápasu už výsledek hlídali a ještě dvakrát navýšili vedení. Plameny tak podruhé ve čtyřech zápasech nevstřelily ani branku.

Foto: René Rámiš.

Reportáž

Jestli měly Plameny nějakou šanci překvapit soupeře, tak vedoucí brankou, nicméně do zápasu vstoupili Hradečtí s rychlým náskokem. 79 sekund po úvodním vhazování vystřelil od modré čáry Krištof a před Muškou tečoval kotouč Petr Poppel do sítě hostů – 1:0.

Svou šanci měly, ale i Plameny, když střílel Hromádka k bližší tyči, ale Dvořák proti střele vytáhl lapačku. O pár minut později se nadvakrát snažil překonat Mušku Šedivý, ale také neuspěl.

V druhém dějství měl Hradec opět hned na začátku třetiny velkou šanci, když mohl Morong dorazit kotouč do prázdné branky. O dvě minuty později se už ale Mountfield radoval. Od modré čáry střílel Voňka a Daniel Vaňát sklepl kotouč za záda Mušky – 2:0.

V polovině zápasu už to bylo o tři branky. Krásným pasem napříč pásmem našel Klodner Štěpána Pokorného a ten neměl problém zasunout puk do prázdné branky – 3:0.

Na konci druhé třetiny si zachytal i Dvořák, který musel likvidovat dvě nepříjemné střely žďárských hráčů. Ve třetím dějství měl dvě šance Šedivý, ale ani jedna se proti Muškovi neujala. V 50. minutě měl obrovskou šanci Primožič, ale netrefil zcela odkrytou branku domácích.

Stav, který platil v polovině zápasu se nakonec nezměnil a Plameny tak pojedou domů bez bodu. Další zápas čeká na mladší dorostence v neděli 20.9. s Dynamem Pardubice.