Sparta nadělila Plamenům desítku

Zveřejněno 10.09.2015 | Ondřej Krásný
SKLH Žďár nad Sázavou Sparta Praha
3., čtvrtek 10.9.2015
SKLH Žďár nad Sázavou - Sparta Praha ZNS - SPA
SKLH Žďár nad Sázavou: Nečas (22. Muška) – Melichar, Pytlíková, Junek, Pachl, Čermák, Myška, Kukla – Trejbal, Křehlík, Jindra, Hromádka, Šutera, Pytlík, Brejcha, Nedomlel, Tobiáš, Primožič.
Sparta Praha: Škorpík (41. Jones) – Bureš, Haš, Tůma, Havlín, Imlauf, Mysliveček, Kumpošt – Pšenička, Čermák, Gluzman, Vorobjev, Rubeš, Flídr, Vitouch, Dani, Arnošt, Čížek, Prymula, Čech.
Branky a nahrávky: 35. Trejbal (Šutera, Junek) – 10. Vorobjev (Bureš), 20. Imlauf (Vitouch), 22. Pšenička, 26. Pšenička (Čermák), 31. Prymula (Čížek), 35. Vitouch, 40. Rubeš (Tůma), 44. Haš (Arnošt), 48. Vorobjev (Imlauf), 60. Čížek (Vorobjev). Rozhodčí: Hejduk - Klouda, Polák. Vyloučení: 5:4. Diváci: 128.
Ž Ď Á R N A D S Á Z A V O U - Ve čtvrteční odpoledne sehráli mladší dorostenci další zápas. Tentokrát na ně čekala Sparta Praha. Hostující hráči si otevřeli na Bouchalkách střelnici a zastavili se až na čísle deset.

Foto: René Rámiš.

Reportáž

Aktivnější v prvních minutách byli podle předpokladu sparťané. Ačkoliv první velkou šanci zápasu měl na hokejce Šutera, který se dostal před Škorpíka, ale ten ho vychytal. Následně měli možnost domácí hrát přesilovou hru, ale z té nezapršelo. V deváté minutě měl však na hokejce vedoucí branku Sparty Čermák, kterého našel mezi kruhy Pšenička, ale Nečas ho fantasticky vychytal.

O minutu později už se hosté dostali do vedení. Po dlouhodobém tlaku se s pukem nepáral Alexandr Vorobjev, který dostal nahrávku od Jana Bureše a propálil vše, co mu stálo v cestě – 0:1.

V přesilové hře, kdy byl vyloučen Vitouch se dostal Tobiáš do velké šance, ale na Škorpíka nevyzrál. Na druhé straně zase musel Nečas řešit střelu Havlína a hlavně dvě dorážky od Čermáka a Pšeničky, ale držel domácí na dostřel.

Pouhých 27 sekund před koncem první třetiny, ale Sparta navýšila vedení. David Vitouch našel svým pasem mezi kruhy Václava Imlaufa, který střelou k tyči šanci proměnil – 0:2.

Hned z kraje druhé třetiny Sparta navýšila vedení. Ondřej Pšenička zavezl kotouč do pásma a s pomocí odrazu mohl dorazit kotouč do sítě – 0:3. V 26. minutě to byl opět Ondřej Pšenička, který se dostal do úniku a opět poslal kotouč do sítě – 0:4.

V 31. minutě byl před Muškou obrovský závar, v němž se nejlépe zorientoval Patrik Prymula a završil „búra“ v domácí síti – 0:5. Domácí se v 35. minutě dočkali, alespoň čestného úspěchu, když se ke kotouči dostal Michal Trejbal a prostřelil Škorpíka – 1:5. O 29 sekund později už to bylo, ale opět o pět gólů. Na 6:1 navýšil vedení Sparty David Vitouch. Patnáct sekund před koncem druhé třetiny dostal Václav Rubeš krásnou přihrávku od mantinelu a svou šanci proměnil – 1:7.

Ve třetí třetině šlo spíše jen o to, zda domácí „uhájí desítku“, protože o vítězi bylo rozhodnuto. V 44. minutě prostřelil Mušku poosmé Martin Hugo Haš. O čtyři minuty později to vypadalo pro Plameny ještě více bledě, když se po krásné akci trefil Alexandr Vorobjev - 1:9. Už to vypadalo, že se Spartě nepodaří dát jubilejní desátý gól, nicméně v čase 59:24 se při skrumáži dobře zorientoval Marcel Čížek.

Fotogalerie