Baník narubal Plamenům „bůra“

Zveřejněno 27.09.2014 | mk
Sokolov SKLH Žďár nad Sázavou
3., sobota 27.9.2014
Sokolov - SKLH Žďár nad Sázavou SOK - ZNS
Sokolov: Hruška – Přindiš, Kvapil, Schusser, Prošek (A), Gombár, O. Novák, M. Rohan – Dobřemysl (C), Švec, Sýkora, Vrána, Flek, Vaněk, Csamangó, Tvrdek, Kuběna, Říha, Koblasa, Račanský
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma, 31.Vlach – Beneš, Vítek M., Pleva (A), Pilný, Smejkal, Kolda – Plachý (C), Kunstmüller, Padělek, Man, Vítek D., Dítě, Krupka, Říha, Gregar, Zídek, Hron
Branky a nahrávky: 1. Dobřemysl (Švec, Sýkora), 13. Švec (Prošek, Dobřemysl), 28. Tvrdek (Kuběna, Koblasa), 31. Vrána (Flek, Schusser), 43. Sýkora (Dobřemysl, Kvapil)
Rozhodčí: Kostourek – Černý, Malý Vyloučení: 3:8 Využití: 2:0 V oslabení: 0:0
Diváci:
Střely na branku: 26:12 (8:3, 12:5, 6:4)
Průběh utkání: 5:0
S O K O L O V – Celý následný průběh zápasu určila již první minuta, když se po pouhých sedmatřiceti sekundách ujal vedení domácí Sokolov brankou Dobřemysla. Baník nadále své vedení navyšoval, přičemž hosté se na zásadní odpor nezmohli a nedokázali vstřelit ani jednu branku. Domácí nakonec zatížili konto Plamenů celkem pěti trefami a Žďárští si tak odváží ze západu Čech nepopulárního „bůra“.

Ilustrační foto: René Rámiš

Reportáž

Hosté se ještě na ledě nestačili ani rozkoukat a hned pustili na Slámu osamocenou dvojici Baníkovců Švece a Václava Dobřemysla, který bez potíží zakončoval do odkryté brány – 1:0. Z tohoto šoku se již Plameny do konce zápasu nevzpamatovaly a domácí na ledě jasně dominovali.

V deváté minutě fauloval Pilný vysokou holí a domácí si zahráli dlouhou čtyřminutovou přesilovku a tu využili ke vstřelení gólové pojistky. Prudkou ránu Proška od modré tečoval před Slámou Marek Švec - 2:0.

Nejsvětlejší okamžiky předvedli Sobotkovi svěřenci v úvodu druhé třetiny, kterou zahájili přesilovkou a na chvíli přebrali iniciativu a soupeře přehrávali. Sokolovští ale nezpanikařili a postupně hru vyrovnávali a získávali otěže zápasu zpět do svých rukou. Pomohli jim k tomu také hosté, když po faulu Kunstmüllera nabídli soupeři další početní výhodu.

Přesilovkovou kombinaci mezi Kuběnou a Koblasou zakončil za Slámova záda Kamil Tvrdek - 3:0. Za necelé tři minuty poslal Plameny definitivně do kolen Lukáš Vrána, který svoji nijak výraznou střelou překvapil Slámu – 4:0.

Žďárskou gólmanskou jedničku vystřídal v brankovišti Václav Vlach, který hned musel čelit dalšímu tlaku Baníku, jenž se snažil přivítat nového muže v masce se vší parádou. Vlach však odolával a bránil hrozícímu debaklu. Pomohl mu k tomu i technický problém s trhlinou v ledu, kvůli kterému přišla přestávky o necelé čtyři minuty dříve než je obvyklé.

Po opravě ledové plochy se nejprve dohrála prostřední dvacetiminutovka. Žďárští byli zase na chvíli aktivnější a častěji ohrožovali Hruškovu branku. Speciálně Pilného střela byla hodně nebezpečná. Nicméně ke kontaktní brance naděje se hosté nedostali.

Bezprostředně po skončení druhé třetiny začala ta závěrečná . Hned v jejím úvodu dali domácí jasně najevo, že mají zápas plně pod kontrolou a žádné komplikace nehodlají připustit. Po levém křídle si najel Tomáš Sýkora a střelou ze střední vzdálenosti propálil Vlacha – 5:0.

Rozhodnutý zápas již nenabídl žádné dramatické chvíle. Jen v samotném závěru mohli Západočeši své vítězství ještě vyšperkovat dalšími brankami. V jedné z nich nedovolil skórovat Tvrdíkovi výborným zákrokem gólman Vlach a pět sekund před závěrečnou sirénou zachránila Plameny před „kanárem“ tyč Vlachovy branky.

Sobotkova družina utržila v Sokolově tvrdou lekci a věřme, že bude pro Plameny varováním a poučením. V sobotu čeká Plachého partu těžký zápas na domácím ledě proti jindřichohradeckému Vajgaru, který jak se zdá dává letos zapomenout na loňské trápení.

 

Ohlasy po utkání

Martin Sobotka
Martin Sobotka (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
„Přijeli jsme sem s tím, že zápas založíme na dobré obraně, jenomže hned v první minutě nám ujeli dva na nikoho. Pak jsme vyrobili zbytečné fauly a dostali další dvě branky a proti takovému soupeři bylo prakticky po zápase. V našem rozpoložení jsme proti vynikajícímu Sokolovu nemohli na obrat ani pomýšlet. Domácí byli jednoznačně lepší, výrazně lépe bruslili a byli mnohem lepší v osobních soubojích. Odehráli jsme po všech stránkách nepovedený zápas a musíme se teď podstatně lépe připravit na sobotu, abychom uspěli doma proti Jindřichovu Hradci.“

.