Duel s Kometou rozhodl symbolicky Havránek v nájezdech

Zveřejněno 31.01.2014 | mk
SKLH Žďár nad Sázavou Kometa Brno
26., čtvrtek 30.1.2014
SKLH Žďár nad Sázavou - Kometa Brno ZNS - KBG
SKLH Žďár nad Sázavou: Loubal – Trejbal, Jankovský, Macky, Švanda – Geba, Havránek (C), Nečas, Srnský, Macek, Nedvěd, Štefka, Matys, Zahradník, Nový
Kometa Brno: Dostál – Zukal (C), Furch, Mikyska, Zábranský, Trnka, Petrla, Kučera – Mlynář, Hasoň, Gajarský, Král, Škvrně, Süss, Čejka, Matula, Krejčí, Knap, Šmída
Branky a nahrávky: 31. Trejbal (Havránek, Nečas), rozh. náj. Havránek – 15. Süss (Škvrně, Furch)
Rozhodčí: Kopeček - Čurila, Sibera Vyloučení: 4:4 Využití: 1:1 V oslabení: 0:0
Diváci: 479
Střely na branku: 16:43 (3:12, 6:10, 6:17 - 2:4) Průběh utkání: 0:1, 2:1
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Kdyby chtěl někdo napsat scénář k hollywoodskému trháku, mohl by se nechat inspirovat čtvrtečním extraligovým zápasem dorostenců. Nejenže vyšlo neplánovaně poslední utkání kapitána Tomáše Havránka ve žďárském dresu zrovna proti brněnské Kometě do které odchází, ale Tomáš nakonec poté co přihrál na vyrovnávací branku, rozhodl utkání v samostatných nájezdech ve prospěch Žďáru.

Foto: Veronika Marková

Reportáž

Před zahájením zápasu se přišli s Tomášem Havránkem rozloučit a popřát mu hodně štěstí manažer SKLH Miloslav Šimon, místostarosta města Ladislav Bárta a bývalí i současní trenéři Jan Březina, Jiří Jungwirth a Martin Sobotka. Naopak přivítat do nového klubu přijel Tomáše sám majitel Komety Brno Libor Zábranský.

Samotné utkání bylo hodně bojovné a téměř pět stovek diváků nevidělo příliš mnoho pohledných akcí a velkých šancí. Více příležitostí si v první třetině vypracovali hosté, ale Loubal ve žďárské brance byl svému týmu opět oporou. Překonat jej dokázal až v 15.minutě brněnský Jan Süss, který zakončoval parádní přesilovkovou kombinaci do odkryté branky – 0:1.

Druhá třetina byla již opticky vyrovnanější a celkově rychlejší, ale na branky i větší šance opět velmi chudá. Zvýšená aktivita domácích Plamenů přinesla ovoce v polovině zápasu. Také Žďár dokázal využít početní výhodu, když Havránek přesně našel najíždějícího Ondřeje Trejbala a ten tvrdou ránou prostřelil brněnského brankáře Dostála a vyrovnal na 1:1. V závěru druhé dvacetiminutovky se do velké šance dostal hostující Hasoň, ale Loubala nepřekonal.

Podobný obraz hry pokračoval i ve třetí třetině, ale přeci jen bylo častěji znát, že oba soupeři by chtěli tento tak trochu výjimečný zápas vyhrát s plnou dotací tří bodů. V úvodu se do slibné šance dostal domácí Nedvěd a o chvíli později Macek. Na druhé straně musel v posledních minutách dvakrát v hodně těžké situaci zasahovat Loubal. Nejprve nedovolil ani nadvakrát skórovat Čejkovi a minutu před třetí sirénou fantasticky zasáhl proti kotouči, který již směřoval do odkryté branky.

60 minut o vítězi nerozhodlo a tak se pokračovalo v prodloužení. Tam si vynikající příležitost vypracoval Nedvěd, ale Dostála nepřekonal. A tak zápas dospěl až do „penaltového rozstřelu“. V první části samostatných nájezdů dominovali oba brankáři, když za svá záda nepustili ani jeden kotouč. Ve čtvrté sérii se exekuce ujal kapitán domácích a ústřední postava zápasu Tomáš Havránek a nájezd proměnil. Vítězství následně potvrdil Matěj Loubal, který se nenechal překonat Gajarským.

Na Bouchalkách tak mohly mladé Plameny začít slavit svoji první výhru nad Kometou. Příběh Tomáše Havránka tak získal ještě další rozměr a téměř hollywoodský happy-end. A když se kluci začali loučit se svým kapitánem a halou zněla píseň „My jsme ten správnej tým“, nezůstalo v ochozech jedno oko suché.

Fotogalerie