Rok 2013 končí porážkou, Plameny nestačily na Vlky

Zveřejněno 21.12.2013 | ok, mk, Radek Špatka
Jablonec nad Nisou SKLH Žďár nad Sázavou
23., sobota 21.12.2013
Jablonec nad Nisou - SKLH Žďár nad Sázavou JBL - ZNS
Jablonec nad Nisou: Příhoda – Pilař, Mrkvička, Čechura, Zeman, Abrahám – Šulc, Bříška, Tondr, Nevyhoštěný, Liška, Stehno, Mulač, Brokeš, Frk, Hloušek, Peřina
SKLH Žďár nad Sázavou: Opršal – Staněk, Beneš - Pleva, Šír - Smejkal,Jícha - Vítek M. – Hron, Zídek, Gregar – Kunstmüller, Říha, Dítě - Vítek D., Kotlík, Man
Branky a nahrávky: 4. Bříška (Tondr, Mrkvička), 9. Brokeš (Mulač, Zeman), 29. Stehno (Nevyhoštěný), 34. Šulc (Mrkvička), 46. Frk (Brokeš, Mulač), 53. Šulc (Stehno, Mrkvička) – 16. Kuntsmüller (Dítě, Říha), 16. Gregar (Hron), 28. Hron (Staněk), 46. Vítek (Kunstmüller)
Rozhodčí: Bejček - Prokop, Bosák Vyloučení: 3:4 Využití: 1:0 V oslabení: 0:1
Diváci: 200
Střely na branku: 34:39 (8:14, 16:12, 10:14) Průběh utkání: 2:2, 2:3, 4:3, 4:4, 6:4
J A B L O N E C   N A D   N I S O U – Častým problémem zápasů, ve kterých Plameny na svého soupeře nestačí je koncovka. Dnes tomu nebylo výjimkou. V pohledném a rychlém zápase si soupeř z Jablonce nad Nisou sice vytvořil více vyložených příležitostí, ale hlavně je dokázal náležitě proměnit a trestat chyby hokejistů z Vysočiny.

Reportáž

Žďárským hokejistům nevyšel v Jablonci úvod utkání. V deváté minutě prohrávali už o dvě branky. "V Jablonci je úzké hřiště, které je dost specifické. Hráčům chvíli trvalo, než si na něj trochu zvykli," vysvětloval příčiny špatného startu žďárský trenér.

Plameny však dokázaly do konce první třetiny vyrovnat a zásluhou Hrona ve druhé části dokonce zápas otočit. "Bohužel hned za minutu Jablonec vyrovnal na 3:3 a za chvíli přidal čtvrtý gól," mrzelo Martina Sobotku.

Na začátku třetí třetiny však bylo opět srovnáno, gól na 4:4 vstřelil žďárský David Vítek. "My jsme pak měli velkou šanci dostat se do vedení, ale neproměnili jsme ji a soupeř nás z protiútoku potrestal. Byl to takový smolný zápas, Jablonec nás nepřehrával, ale v zakončení si počínal lépe," povzdechl si Sobotka.

Žďárští hokejisté, kteří stráví vánoční svátky na šestém místě druholigové tabulky, teď mají několik dní na to, aby na nevydařené utkání zapomněli. Další zápas je čeká až 4. ledna, kdy na svém ledě přivítají Sokolov.

5+2 / Radek Špatka