Technika řádně provětrala Plameny

Zveřejněno 14.08.2013 | mk, Roman Zajíček
Technika Brno SKLH Žďár nad Sázavou
prip., středa 14.8.2013
Technika Brno - SKLH Žďár nad Sázavou TEC - ZNS
Technika Brno: Chvátal - Habrovec (C), Maršálek, Klimeš, Benýšek, Odehnal L., Havíř, Zapletal, Žalud - Česnek, Fadrný, Jurča - Odehnal V., Štindl, Hnilička - Brzobohatý, Zábranský, Látal - Buhaj, Záborský, Boček
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (od 41. Černý) – Smejkal, Šír, Mareček, Fedoskov, Sobotka, Jan, Šulc - Plachý (C), Kotlík, Man - Šimon, Hron, Dítě - Ludvík, Peňaz, Gregar - Vítek D., Vítek M., Šimon, Pleva, Hron
Branky a nahrávky: 32. Fadrný (Česnek), 35. Maršálek (Jurča, Česnek), 36. Látal (Brzobohatý, Zábranský), 48. Česnek (Maršálek, Fadrný), 51. Záborský, 56. Odehnal (Záborský) – 43. Plachý (Kotlík)
Rozhodčí: Humpolíček - Linhart, Lošťák Vyloučení: 3:4 Využití: 1:0 V oslabení: 0:0
Diváci: 30
Průběh utkání: 3:0, 3:1, 6:1
B R N O – Hokejisté žďárského SKLH cestovali ke svému druhému přípravnému utkání do jihomoravské metropole. Přes bezbrankovou první polovinu utkání, se nakonec potvrdily předpoklady a Technika, která hrála v plné sestavě si s Plameny, které opět nastoupily bez řady opor, přesvědčivě poradila.

Ilustrační foto: Eva Solaříková

Reportáž

Také druhý přípravný zápas měl být především testem pro mladíky a další kandidáty do základního kádru. Od Martina Sobotky tak dostali volno Kunstmüller, Kaňka, Ježek, Doležal, Staněk a Střecha. Navíc hned v první minutě odstoupil ze zápasu David Vítek kvůli tržné ráně v obličeji.

První třetina patřila domácímu týmu, který nastoupil do druhého přípravného utkání a již s novými posilami. Technika začala velice aktivně, především Jurča se blýskl dvěma dobrými pokusy, v prvním jej vychytal Sláma, následně přestřelil bránu.

Hosté se před Chvátala dostávali sporadicky, výjimku tvoří Man, jenž obkroužil brněnskou bránu a snažil se zasunout puk u vzdálenější tyče. Před Chvátalem tak vznikl pořádný závar, který se nakonec domácímu gólmanovi podařil vyřešit a ustát. Ani jeden z týmů nevyužil své přesilovky, a tak se šlo do kabin za stavu 0:0.

Hrstka promrzlých diváků čekala na gól až do dvaatřicáté minuty. Technika stupňovala tempo a dočkala se kýžené branky. Po pěkné kombinaci zakončoval do prázdné nikým nehlídaný Jan Fadrný - 1:0. Další změna skóre přišla o tři minuty později. Jurča našel před Slámou zcela volného Michala Maršálkaa ani ten neměl problém zakončit do sítě - 2:0.

Nutno podotknout, že Ždár od stavu 1:0 hrát aktivně, vytvářel si před Chvátalem dobré šance, ale ten odolal jak střele Mana, tak několika skrumážím, o které se převážně staral Plachý. Ale tak místo vyrovnání, respektive snížení, přišla další branka. V podstatě totožná, jako ty dvě předešlé. Po rychlé akci trojice - Zábranský, Žalud a Ondřej Látal, byla k vidění takřka biliárová akce, kterou zakončil posledně jmenovaný opět do odkryté Slámovy klece - 3:0.

Do třetí třetiny vstoupili úspěšně hosté, hned ve třetí minutě poslal Kotlík přesný pas z levého křídla na Jiřího Plachého, jenž zamířil přesně nad beton brněnského brankáře - 3:1. Radost však Ždáru dlouho nevydržela. Fadrný po pravém křídle zatáhl puk do útočného pásma, místo střely ho však předložil na druhé křídlo najíždějícímu Janu Česnekovi, který ránou bez přípravy propálil přesouvajícího se Černého, který od třetí třetiny nahradil ve žďárské brance Slámu - 4:1.

Technika si nakonec i s chutí zastřílela, střídající brankář Černý neudržel střelu Matůše Záborského, který i s trochou štěstí poslal do žďárské svatyně další pozdrav - 5:1. Ještě to nebylo vše, Vlastimil Odehnal švihl u pravého mantinelu do kotouče a ten se dokutálel až do klece - 6:1. Další úprava ve skóre se už nekonala.

Druhý přípravný zápas byl podstatně ostřejší prověrkou než úvodní proti Břeclavi a pravděpodobně také kouči Sobotkovi více napověděl o tom, s kým by mohl do sezóny počítat. V pořadí třetí předsezónní test je na programu příští úterý, kdy na Bouchalky dorazí regionální rival z Pelhřimova a hned o dva dny později čeká Plameny domácí odveta proti Technice.

 

Ohlasy po utkání

Martin Sobotka
Martin Sobotka (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
„Znovu jsme dnes zkoušeli hlavně hráče širšího kádru a přivezli jsme čtyři pětky převážně mladých hráčů a řada těch zkušených dostala volno. Hlavně díky Jirkovi Slámovi jsme první polovinu udrželi 0:0, ale celkově byl soupeř jasně lepší. Byl rychlejší, důraznější, líp kombinoval... Samozřejmě beru to, že kluci v téhle sestavě toho moc nesehráli a neví ještě přesně, co se po nich chce a nemají to zažité, hlavně po té taktické stránce. V této fázi přípravy mi ale nejde až tak o tu taktiku, ale spíš o to, jak se o to místo v sestavě rvou, jak bojují, jak si za tím svým cílem jdou, jaký je jejich technický projev, jaké dělají chyby atd. Někteří mě trochu potěšili, ale spousta hráčů mě dnes zklamala a bohužel musím říci, že mě příliš nepřesvědčili ani někteří hráči toho loňského kádru a pokud budou chtít v týmu být, budou toho muset ukázat víc. Na druhou stranu nebudeme dělat závěry z jednoho nepodařeného zápasu a všichni nebo alespoň většina ještě další šanci dostane. Po těch dvou zápasech v příštím týdnu ale už budeme muset začít kádr zužovat a poslední dva, tři zápasy bych chtěl, abychom hráli již v nějaké finální sestavě, ve které půjdeme do soutěže.“

.

Roman Kaňkovský (trenér VSK Technika Brno):

Roman Kaňkovský
„Žďár nám vždy dělal problémy, takže si vážíme toho, že jsme to zvládli. Musíme však stále brát v potaz, že se jednalo o přátelské utkání. Jsme ale rádi, že jsme vstřelili tolik gólů a herně jsme předvedli také pěkný výkon. Hráli jsme v takové sestavě, kterou bych chtěl nasazovat i v regulérní části sezóny. Do toho jsme zkoušeli nově příchozí kluky z Komety a Martina Zábranského. Buhaj s Bočkem hráli v komeťácké juniorce, takže si ještě musí zvykat na jiný hokej. Věřím však, že za chvíli budu pro náš celek jedině přínosem.“

Foto: Brněnský deník