Deset minut dobrého výkonu na vítězství nestačilo

Zveřejněno 12.11.2008 | mk
Velké Meziříčí SKLH Žďár nad Sázavou
17., středa 12.11.2008
Velké Meziříčí - SKLH Žďár nad Sázavou VEL - ZNS
Velké Meziříčí: Betinec - Smejkal, Stráňovský, Raška, Vlašín, Heřmanský, Pálka, Plch, Bula, Bukáček, Kunstmüller, Hudcovský, Janda, Sobotka, Nekvasil, Dostál, Jonáš
SKLH Žďár nad Sázavou: Němec - Koželuh, R.Sobotka, Moščic, Souček, Fibikar, Pleva - Fila, M.Sobotka, Plachý, Vránek, Dítě, R.Štěpánek, J.Kaut, Mühlfait, Havelka, Štros, Šír
Branky a nahrávky: 17. Vlašin (Hudcovský), 35. Jonáš (Dostál, Nekvasil), 50. Nekvasil (Jonáš) - 58. R.Sobotka (Plachý), 59. Fibikar (M.Sobotka)
Rozhodčí: Dědek - Held, Lošťák
Vyloučení: 13:11 navíc M.Sobotka, R.Sobotka, Koželuh, Pleva 10min OT, Plachý do konce, Souček 2x10 + do konce (všichni ZNS)
Využití: 1:0
Diváci: 705
Střely na branku: 48:31
Průběh utkání: 3:0, 3:2
V E L K É   M E Z I Ř Í Č Í - Bylo to utkání, které se jen těžko dá popsat slovy. Příčiny porážky bychom mohli shrnout do několika bodů...

Reportáž

Hned v úvodu dal rozhodčí jasně najevo, kdo je tu domácí a z prvních pěti minut jsme čtyři odehráli v oslabení a se stejným metrem pokračoval sudí i v dalším průběhu zápasu. Celkem jsme obdrželi 116 trestných minut.
Nedisciplinovanost našich hráčů, kteří přestože jasně viděli, že jim rozhodčí nic nedaruje, nedokázali se s tím vyrovnat a nejen že zavdávali příležitosti k dalšímu trestání, ale hlavně se nechali tímto rozhodit a odvádět od soustředění na samotný zápas.
Klíčové okamžiky: Nastřelená tyčka v šesté minutě, smolný první gól domácích, dvě dvouminutové přesilovky pět na tři, které nejen že jsme nevyužili, ale ani nijak neohrozili branku soupeře. Tlak a zlepšený výkon v posledních deseti minutách, ve kterých jsme jasně domácí přehrávali, přinesl brankový efekt už pozdě. Po brankách v 58. a 59. minutě přišla při naši power-play dokonce ještě jedna velká šance v samotném závěru, hosté po ní vyhodili kotouč na zakázané uvolnění. Do konce utkání zbývaly tři sekundy, ale rozhodčí již nechali v klidu doběhnout čas a připravili nás i o tuto poslední jiskřičku naděje.
Přidáme-li k tomu lepší bruslení a kombinační hru domácích, větší úspěšnost v osobních soubojích, řadu chyb a nepřesností v křečovité snaze žďárských, nervozitu a neklid na našich hokejkách, získáme asi kompletní přehled příčin toho, že jsme nedokázali získat žádný bod proti soupeři, který rozhodně nepředvedl nijak oslnivý výkon, ale na nás to však stačilo.
A tak jediným pozitivem tohoto nešťastného utkání, byl vynikající výkon Martina Němce, který několikrát držel naše mužstvo. Obzvláště ve chvílích absolutní ztráty koncentrace žďárského týmu, zabránil domácím ve výraznějším vítězství. A to jej ještě jeden z našich fanoušků málem připravil o sluch, když na něj hodil petardu.
Musíme již zvednout hlavy, rozpomenout na úspěšné zápasy a získat další body, nejlépe již v neděli doma proti Přerovu.