Žďárští nezvládli konec zápasu. Z přestřelky v Kolíně mají bod

Zveřejněno 09.11.2011 | jb
Kolín SKLH Žďár nad Sázavou
18., středa 9.11.2011
Kolín - SKLH Žďár nad Sázavou KOL - ZNS
Kolín: Brázdil - Nedbal, Procházka, Barták, Pácal, Pýcha, Zet - Kubát, Cerk, Skokan - Morkes, Hanzl, Mejzr – M. Ježek, Herwig, Nekvasil - Vágner.
SKLH Žďár nad Sázavou: Linhart - Staněk, Střecha, R. Sobotka, Smejkal, Jícha, Krejnus – Kunstmüller, M. Sobotka, Dítě - O. Ježek, Bukáček, Plachý - Man, Kotlík, Kočan.
Branky a nahrávky: 3. Nekvasil (M. Ježek), 7. Mejzr (Morkes), 23. Skokan (Nedbal, Kubát), 43. Vágner (M. Ježek), 52. Kubát (Procházka, Morkes), 57. Nedbal (Morkes), 62. Kubát (Morkes) - 12. Man (Kotlík), 14. Střecha (Plachý, Kunstmüller), 19. Plachý, 31. Kočan (Plachý, Bukáček), 40. Sobotka (O. Ježek), 51. Staněk (Střecha, Kunstmüller). Rozhodčí: Stolín - Prokop, Špringl. Vyloučení: 7:8. Využití: 4:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 540. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 3:3, 3:5, 4:5, 4:6, 7:6.
K O L Í N - V divokou přestřelku se změnil zápas 18. kola druhé ligy mezi Kolínem a Žďárem. Plameny, které se v posledních zápasech střelecky trápily, skórovaly celkem šestkrát. Přesto to na tři body z ledu neoblíbeného soupeře nestačilo. Kozlové dvakrát prohrávali o dva góly, přesto srovnali a zápas za stavu 6:6 dospěl do prodloužení, které po minutě rozhodl dorážkou kolínský Pavel Kubát.

Ilustrační foto: Tomáš Marek

Reportáž

Už ve 3. minutě ukázal kolínský junior Lukáš Nekvasil, jak se nakládá s důvěrou trenéra. Skóroval hned při svém prvním střídání v sezóně, když využil dobrou práci Martina Ježka za brankou – 1:0. O čtyři minuty inkasoval Linhart podruhé. Petr Morkes vyhrál vhazování a Martin Mejzr bleskově trefil šibenici žďárské klece – 2:0.

Z úvodního tlaku se hosté pořádně vymanili až v polovině třetiny, kdy putoval na trestnou lavici střelec prvního gólu. Přesilovku Kuchyňův výběr sice nevyužil, ale první gól v Brázdilově síti slavil jen o chvíli později.

Při žďárském brejku se srazili hráči Kolína, Dan Kotlík přihrál Jiřímu Manovi, který v čase 11:32 snížil - 2:1. A hned o dvě minuty bylo srovnáno. Libor Střecha dostal ideální přihrávku a trefil přesně horní růžek – 2:2.

Obrat v divoké první třetině dokonal v 19. minutě kanonýr Jiří Plachý. Puk z jeho hokejky směřující před branku si za sebe srazil kolínský gólman - 2:3.

Vedení Plamenům vydrželo jen tři minuty po přestávce. Karel Nedbal trefil od modré tyč a Lukáš Skokan pohotově dorážel - 3:3. Zápas jako na houpačce pokračoval. Ve středním pásmu chyboval nejzkušenější Kozel Tomáš Pácal a v čase 30:52 toho gólově využil Jan Kočan – 3:4. Těžký direkt dostali domácí těsně před koncem druhé periody. Roman Sobotka využil trefou pod horní tyč přesilovku - 3:5.

Jenže dvougólový náskok hostům vydržel jen do 43. minuty, kdy se z levého křídla prosadil mladík Martin Vágner – 4:5. Strhující zápas gradoval v poslední desetiminutovce normální hrací doby. Dvougólový náskok vrátil Plamenům po vyhraném buly bek Pavel Staněk – 4:6. V čase 50:11 se tak zdálo, že tři body jsou blizoučko.

Jenže po minutě a půl dali Kozlové kontaktní gól, když Pavel Kubát šikovně tečoval Procházkův pokus - 5:6. Víc než pět set diváků se do varu dostalo v čase 56:15, kdy Karel Nedbal srovnal na 6:6. Přestože oba týmy měly v závěru šanci rozhodnout, na řadu přišlo prodloužení.

Zmrtvýchvstání Kozlů potvrdil po dvaašedesáti vteřinách hry Pavel Kubát – 7:6. Svým druhým gólem v zápase rozhodl o tom, že po infarktovém zápase si hosté odvezou z Kolína pouze bod.

 

Ohlasy po utkání

Petr Kuchyňa (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):

Před zápasem bych bod z Kolína bral, ale takhle mi nestačí. V každém případě je hrozná škoda, že jsme nezískali tři body, zápas jsme měli ve svých rukou, vedli jsme o dva góly, dvě třetiny jsme hráli fantasticky. Uškodila nám tři vyloučení po sobě ve třetí třetině, jedno bylo za faul, další dvě za špatné střídání. Nedokážu posoudit, zda to bylo správně, ale hráči dobře ví, kdo koho střídá. Letos jsme měli dvakrát Kolín na lopatě a nevyhráli jsme ani jednou. Kluci navázali na solidní výkon z Hodonína, měli nasazení, všechny tři pětky makaly.

Pokud chceme myslet na první čtyřku, musíme z následujících pěti zápasů získat dvanáct bodů. A kluci na takové umístění mají, jinak bych o tom vůbec nemluvil.