Vánoční utkání díl #2: Statistiky a představení soupeře

Zveřejněno 27.12.2021 | Redakce
Včera jsme Vám podali informace o tom, jak se na vánoční utkání dostat a dnes, jak jsme slíbili, Vám představíme soupeře Plamenů pro tento zápas. Jsou jím Bobři z Valašského Meziříčí, kteří dle původních předpokladů patří k favoritům a zaslouženě vedou tabulku druhé ligy skupiny Východ. Kdo bude patřit k hlavním hrozbám Bobrů? Nebo jaké jsou nové tváře našeho soupeře? To se dozvíte v dnešním článku. A zítra se už blíže podíváme na naše Plameny.
Díl #1 | Omezený počet vstupenek je již v prodeji

Díl #2 | Statistiky a představení soupeře

Díl #3 | Z kabiny Plamenů

HC BOBŘI VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ

Aktuální informace

Svěřenci Lukáše Plška naplňují všechny předpoklady, které kolovaly před začátkem soutěže a po 25. kole jsou zaslouženým lídrem naší skupiny. Do této chvíle mají za sebou celkem 25 odehraných utkání, z nichž 17 vyhráli a pouze v osmi případech odešli z ledu poraženi. Na venkovních hřištích mají prozatím vyrovnanou bilanci, ale naše hokejisty může strašit fakt, že v posledním vzájemném utkání dokázali Bobři vyhrát na Bouchalkách vysoko 6:2.

V posledních utkáních má ale Valašské Meziříčí skvělou formu, když vyhrálo celkem šest z posledních sedmi utkání. Jediné zaváhání přišlo v předehrávce 42. kola na ledě brněnské Komety, kde Valmez prohrál těsně 2:3.

SKVĚLÝ ÚTOK, SPOLEHLIVÁ OBRANA, ZKUŠENÝ GÓLMAN

Spolehlivým kanonýrem a tahounem týmu je zcela jistě kapitán týmu Tomáš Vávra, který i přes menší počet odehraných minut je, společně s Janem Křivohlávkem, nejlepším střelcem týmu. Oba dokázali zatím nastřílet za záda soupeřových gólmanů 12 gólů. Naopak nejproduktivnějším hráčem Bobrů je dvaatřicetiletý útočník Jiří Goiš (9+18), který má z předchozích let extraligové zkušenosti, když brázdil ledy v nejvyšší soutěži v dresu Zlína.

Nezapomenout nesmíme ani na Lukáše Finsterleho, který má, stejně jako Goiš, zkušenosti z extraligového Zlína. Finsterle kvůli zraněním sice neodehrál plný počet zápasů, ale i tak se řadí k nejproduktivnějším hráčům celé soutěže. Nejproduktivnějším obráncem je osmadvacetiletý Stanislav Báchor, který má na svém kontě zatím tři branky a 13 gólových asistencí na trefy svých spoluhráčů a již v tuto chvíli si vylepšuje svá osobní maxima ve druhé lize.

Stálá opora v brankovišti je Jiří Slovák, který v letošní sezoně opět předvádí skvělé výkony a patří k nejlepším v lize. Může se pyšnit skvělými statistikami, když si drží procentuální úspěšnost skoro 93 % a průměr obdržených gólů pod 2,30, což jsou na druhou ligu obdivuhodné statistiky. Jeho parťák David Sachr, jenž má ještě lepší statistiky, v posledních dnech nastupuje v první lize, kde hájí branku Přerova.

NOVÉ TVÁŘE

Ještě před posledním domácím utkání roku oznámili Bobři pár významných změn v kádru. Z extraligového Třince má na Valašsko vyřízeny střídavé starty Lukáš Daneček, který se hned v úvodním utkání proti Kopřivnici blýskl vychytaným čistým kontem. „Oslovil mě Lukáš Plšek, se kterým se již delší dobu znám, a řekl mi, jak to mají. Předtím než jsem se zranil jsem byl napsaný na soupisce Frýdku-Místku, ale řešili jsme, že bych si šel do Valmezu zachytat. Já jsem s tím neměl vůbec žádný problém, Lukáš to domluvil s třineckým vedením a tak to klaplo," chválil si po posledním utkání pro klubový web Daneček.

Naopak opora Bobrů Jiří Goiš pomůže taktéž v rámci střídavých startů Přerovu, odkud zase opačným směrem putují obránce Tomáš Hanák a útočník David Dobša. „O Jiřího Goiše projevil zájem Přerov jako o velmi zkušeného hráče, jeho střídavé starty s Frýdkem-Místkem se ruší a nově bude vypomáhat právě Zubrům. Nastoupí za ně zítra proti Prostějovu, ale v klíčových zápasech bude k dispozici Valašskému Meziříčí. Tomáš Hanák je produktivní, talentovaný obránce Přerova, David Dobša je šikovný mladý útočník. Přinést by měli do kádru oživení hry," říká pro klubový web hlavní trenér Bobrů Lukáš Plšek.

POSLEDNÍ ZÁPAS

25. kolo, středa 22.12.2021
HC BOBŘI VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - HC ISMM Kopřivnice 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 33. Dobša (Kozubík, Křivohlávek), 48. Finsterle (Andris, Pořický), 53. D. Stodůlka (Holiš, Vavřík). Rozhodčí: Rapák – Bartoň, Tvrdý. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 40:24. Průběh utkání: 3:0.

SESTAVA Z POSLEDNÍHO ZÁPASU

Daneček (Tkadlec) – Báchor (A), Gabrhelík, Kamas, Ďurkáč, Holiš, Hanák – Dobša, Vávra (A), Pořický (C) – Andris, Křivohlávek, Finsterle – D. Stodůlka, Vavřík, Kozubík


VZÁJEMNÉ ZÁPASY V TÉTO SEZONĚ

5. kolo, sobota 02.10.2021
HC Bobři Valašské Meziříčí - SKLH Žďár nad Sázavou 4:5p (1:0, 2:1, 1:3 - 0:1)
Branky a nahrávky: 18. Kozubík (Pořický, Holiš), 21. Podešva (Vávra, Goiš), 33. Křivohlávek, 47. Vávra - 37. Wasserbauer (Bureš, Pleva), 41. Váňa (Čermák D., Adam), 59. Váňa (Wasserbauer, Štěpánek), 60. Čermák D. (Wasserbauer, Štěpánek), 62. Prokš (Gregar, Váňa). Rozhodčí: Šutara - Kořistka, Kurtin. Vyloučení: 6:2. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 251. Střely na branku: 30:26. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2, 4:5.


12. kolo, sobota 30.10.2021
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Bobři Valašské Meziříčí 2:6 (0:1, 2:4, 0:1)
Branky a nahrávky: 22. Zukal (Gregar, Jícha), 23. Bureš (Wasserbauer) - 13. Vávra (Goiš, Báchor), 24. Křivohlávek (Andris, Vosátko), 27. Apolenář (Ďurkáč), 28. Pořický (Křivohlávek, Andris), 35. Apolenář (Vávra, Ďurkáč), 55. Křivohlávek. Rozhodčí: Čuňočka - Čelechovský, Bezděk. Vyloučení: 7:3. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 527. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:6.

STATISTICKÉ OKÉNKO

13-2-1-7 BILANCE 15-2-3-5
93:80 SKÓRE 103:57
44 (3.) BODY (UMÍSTĚNÍ) 52 (1.)
V - Vp - P - P - V AKTUÁLNÍ FORMA V - V - V - V - P
Jan Wasserbauer (11+19) NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ HRÁČ Jiří Goiš (9+18)
Jan Wasserbauer (11) NEJLEPŠÍ STŘELEC Jan Křivohlávek (12)
Tomáš Vávra (12)
Jan Wasserbauer (19) NEJLEPŠÍ NAHRÁVAČ Jiří Goiš (18)
Martin Pleva (4+16) NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ OBRÁNCE Stanislav Báchor (2+13)
Jan Čáp (3.05)
Jiří Sláma (3.76)
PRŮMĚR INKASOVANÝCH GÓLU NA ZÁPAS Lukáš Daněček (0.00)
David Sachr (2.11)
Jiří Slovák (2.22)