Reakce klubu SKLH na vyjádření pana MVDr. Vladimíra Kovaříka

Zveřejněno 15.07.2021 | Redakce
V článku naleznete stanovisko klubu SKLH, jenž se již objevil na naší facebookové stránce a který reaguje na příspěvek pana MVDr. Vladimíra Kovaříka na FB stránce Zimní stadionu Žďár nad Sázavou. Také zde naleznete i reakce zainteresovaných lidí, kteří se k jeho příspěvku vyjádřili na sociálních sítích. Každý si tak může udělat obrázek sám.

ODPOVĚĎ PANA Kovaříka (SPORTIS) na náš článek


zdroj: FB Zimní stadion Žďár nad Sázavou

Vážení,

Tak jsem si přečetl vaše vyjádření ohledně ledu v červenci na stránkách SKLH a nevěřím svým očím.

Pan starosta mě na konci června oslovil, abych udělal nabídku pro Duklu Jihlava, což jsem obratem učinil. Jejich reakce byla taková, že nemají zájem z důvodu vysoké ceny. Nechápu, proč by město při nižší ceně mělo platit tréninky Dukly Jihlava. Absolutně žádná snaha o domluvu ohledně ceny z jejich strany vůbec nebyla!

Následně jsem mluvil před ZS s panem Nečasem (za přítomnosti svědka), který mi jednoznačně sdělil, že led budete požadovat až od srpna. Absolutně žádná informace o tom, že byste se podíleli na nákladech nepadla!

A vy nyní napíšete článek, který dehonestuje jméno naší organizace?

Z vašeho postoje jsem vážně smutný, nikoli překvapený.

V. Kovařík
Ředitel, SPORTIS

OFICIÁLNÍ STANOVISKO KLUBU SKLH

Důvodem toho všeho je iniciativa umožnit NAŠÍ MLÁDEŽI trénovat na ledové ploše co nejdříve a v této chvíli, kdy nebyla díky covidu-19 na ledě téměř 9 měsíců, je to o to více alarmující a žádané.

Pane Kovaříku, nevíme, proč je ve Vaší reakci uvedeno to, že by město mělo platit či dotovat tréninky HC Dukly Jihlava. To přece není pravda. HC Dukla Jihlava by si zaplatila 100 % částky svého času na ledě, kterou jste jim ale bohužel nacenil tak vysoko, že ji musela odmítnout. A troufáme si tvrdit, že by takovou částku (4 000 Kč/hod.) nemuseli zaplatit ani v Praze. A jestli říkáte, že u nich nebyla žádná snaha domluvit se na ceně? To jsme někde v Egyptě na tržišti, abychom smlouvali o ceně?

Celá tato akce byla vyvolána z iniciativy SKLH z důvodu, aby se město Žďár nad Sázavou nemuselo podílet celou částkou na výrobě ledové plochy pro naše mládežníky a HC Dukla Jihlava by tak, při rozumné částce za hodinu ledu, participovala na těchto nákladech za měsíc červenec. Což si stále myslíme, že by byl rozumný krok a mládežníci SKLH by tak mohli využívat ledové plochy ve svém městě a nemuseli dojíždět do Bystřice nad Pernštejnem.

Naše mládež by za led ve Žďáře platit neměla, přesto jsme nabídli, že se budeme finančně spolupodílet na nákladech za červenec (cca 80 000 Kč) a s panem starostou Mrkosem, který je velice ochotný, jsme na tom byli dohodnuti. Peníze, které nás stojí doprava a led v Bystřici, tak mohly zůstat ve Žďáře. To, že spolu s panem starostou nekomunikujete, již není úplně naše chyba.

A k tomu, že jsme nakonec chtěli led od srpna? Ano, tentokrát máte pravdu. Ale určitě víte proč. Chtěli jste po nás celou polovinu nákladů za měsíc červenec, a to 250 000 Kč. To bohužel pro náš klub není úplně bezvýznamná částka, takže jsme toto museli odmítnout a být smířeni s tím, že bude led ve Žďáře až od srpna.

Celá záležitost je o to smutnější, že jako zaměstnanec města jste placen z peněz daňových poplatníků a měl byste tak hájit zájmy všech dětí ve městě, které tento sport baví a chtějí se v něm rozvíjet. A nebavme se pouze o hokejistech, ale jsou to také další – krasobruslaři a rychlobruslaři.

V jiných městech v kraji je situace naprosto odlišná. V jíž zmíněné Bystřici nad Pernštejnem a Humpolci je led už od začátku července, v Havlíčkově Brodě je pak led k dispozici od desátého července. Všude tam vyšli mládeži, klubu, ale i veřejnosti vstříc.

Opakujeme, že prioritou pro nás byla a bude vždy mládež a o muže v tomto směru vůbec nešlo.

REAKCE LIDÍ NA SOCIÁLNÍCH SÍTÍCH

TOMÁŠ DOLEŽAL
„Takhle to dopadá, když se svěří sportoviště člověku bez vztahu ke sportu, že pane MVDr."

ONDŘEJ MAŘATA
„Pane Kovařík, vy jste placený z našich peněz a máte na starost zimní stadión, který je Žďáráků a využíván z větší části našimi dětmi. Vy máte jít hokejistům, rychlobruslení, short treku a krasobruslení na ruku a hledat řešení jak to udělat, aby to nějak šlo a byl aspoň led zaplacený a ne se snažit na něm vydělat. Jestli jste přes zimu neušetřili za led, který nebyl, tak musíte zažádat o kompenzace a udělat led hned, jak je to možné, což bylo 18.5., abyste nahradil dětem zimní ztrátu.

Jediné, co jsem zaregistroval, tak jsou kamery na zimáku, ale přes ty těžko zjistíte, že dětem v kabině smrdí odpad ze sprch, a udělat místo fasády rekonstrukci sprch. Takže vaše reakce je tady mimo mísu a vy radši začněte uvažovat o tom, že se vzdáte téhle dobře placené funkce."

PAVEL PELÁN
„Pane Kovaříku, Já zas nemůžu věřit svým očím, že reagujete tak, jak reagujete. Vždyť Vy hledáte ve svém komentáři jen samé výmluvy proč to nejde a že tam ten říkal to a tam ten zase tohle. My nepotřebujeme od Vás slyšet vaší chabou obhajobu, nepotřebujeme číst a poslouchat proč to nejde a kdo za to může!

Podle mě Vy jste měl být ten, který hned, když to bylo možné měl iniciativovat co nejrychlejším způsobem uvést zimní stadión do provozu, aby žďárské děti mohly jít po dlouhé době opět sportovat. Jediného čeho jsme se, ale dočkali byla Vaše reakce na článek v polovině července. Teď už je pane Kovaříku z Vaší strany pozdě reagovat a obhajovat se, protože děti už dva měsíce jezdí sportovat do okolních měst a to je docela ostuda. Vaše ostuda!"