OPA - ZNS 4:1 - Nepovedená třetí třetina a další prohra

Zveřejněno 08.12.2019 | Tomáš Chalupa, Tomáš Masař
Slezan Opava SKLH Žďár nad Sázavou
24., sobota 7.12.2019
Slezan Opava - SKLH Žďár nad Sázavou OPA - ZNS
Slezan Opava: Daňa (Lamla) – Ševěček, Zdeněk, Ficek, Zouhar, Peslar, Chalupa, Gabrhelík – Štindl, Kadula, Malina, Kovářík, Kysučan, Herman, Wolf, Rousek, Černý, Zelenkov, Hendrych
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Čáp) – Pleva, Kadleček, Spálovský, Kališ, Koželuh, Lojek – Gregar, Knap, Heinrich, Kovářů, Prokš, Wasserbauer, Chlubna, Adam, Kunstmüller, Medek, Bureš, Jindra
Branky a nahrávky: 6. Malina (Herman, Zdeněk), 44. Rousek (Herman, Malina), 47. Rousek (Malina, Herman), 49. Wolf (Černý) – 58. Wasserbauer (Adam, Koželuh). Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 354.
Plameny si připisují na své konto další porážku. První dvě třetiny byly sice domácím Slezanům více než vyrovnaným soupeřem, ale nedokázaly proměnit žádnou ze svých šancí i díky výborně chytajícímu Matyáši Daňovi. Ve třetí třetině přišel opět pětiminutový výpadek, během kterého domácí vstřelili tři branky a rozhodli tak o osudu utkání. Naši hokejisté tak spadli až na osmou pozici v tabulce druhé ligy skupiny Východ.

Reportáž

V začátku utkání se hra přelévala ze strany na stranu a diváci mohli vidět zajímavý hokej. Nejprve nepřesně pálil Spálovský. Pak ale dvakrát zahrozili domácí. Nejprve se s kotoučem na holi kolem žďárské branky obtočil Černý a vybídl ke skórování Peslara, ten ale puk napálil do připraveného Slámy. Pak ještě mohl zakončovat do poloprázdné klece Štindl, kotouč však netrefil ideálně. V čase 5:43 se už domácí dočkali. Herman našel volného Vlastimila Malinu, který pálil z první, a Sláma se nestačil přesunout - 1:0. Za zmínku ještě stojí pokus Ševěčka, který úmyslně pálil vedle. Puk se od zadního mantinelu odrazil k brance a moc nechybělo, aby si Sláma srazil puk do vlastní branky.
Druhá třetina už tak záživná nebyla, na obou stranách bylo k vidění hodně vyloučení, ovšem šance nepřicházely. Své čtyři početní výhody neproměnila Opava, ve dvou případech neuspěly Plameny. Paradoxně asi největší příležitost celé třetiny měli Opavští ve vlastním oslabení. Černý vybojoval kotouč na útočné modré, do úniku poslal Petra Wolfa, tomu ale bekhendový blafák nevyšel. A tak se do kabin i po čtyřiceti minutách odcházelo za stavu 1:0.
Jak byla druhá perioda ze žďárské strany nadějná z pohledu šancí a pohybu, tak ta třetí již tak dobrá nebyla. Nejprve nabídnutou početní výhodu využil dorážkou z bezprostřední blízkosti domácí Tomáš Rousek - 2:0. A o necelé tři minuty později už to bylo o tři góly. Hermanova nahrávka se od jednoho z beků hostí odrazila opět k Tomáši Rouskovi a ten v krkolomné pozici přidal svou druhou branku - 3:0. Na konci 49. minuty už to bylo 4:0. Lukáš Černý napřáhl v mezikruží ke střele, Sláma puk vyrazil k Petru Wolfovi, ten udělal brankáři Slámovi kličku a zasunul puk do branky - 4:0. Plameny už se v závěru zmohly jen na kosmetickou úpravu výsledku, ve vlastním oslabení přelstil skvěle chytajícího Daňu Jan Wasserbauer - 4:1.
 

Ohlasy po utkání

Pavel Zdráhal (trenér Opavy): „Výsledek je pro Žďár možná krutý, ale takové zápasy jsou, my jsme si jeden takový prožili v Šumperku. Z naší strany to dnes nebylo ono, chyběla nám energie. Nevím, jestli jsou kluci unavení, ale trápí nás marodka. Žďár naštěstí dlouho nedal gól, díky Matyášovi jsme drželi otěže zápasu. Kromě prvního byly všechny góly vydřené, bodu si nesmírně vážíme. Tři góly jsme dali z dorážek, na tréninku na tom pracujeme. Byla to šikovnost našich hráčů.“