NJI - ZNS 4:7 - Plameny si připsaly již čtvrté vítězství v řadě

Zveřejněno 16.11.2019 | Tomáš Masař
Nový Jičín SKLH Žďár nad Sázavou
18., sobota 16.11.2019
Nový Jičín - SKLH Žďár nad Sázavou NJI - ZNS
Nový Jičín: Šimonů (Palička D.) – Tomeček, Metelka, Krutil, Rufer, Hruška (C), Váňa, Kobylík, Tolokonnikov, Poruba, Motloch, Plitko, Finsterle, Pecha, Štefka, Králík, Macuh, Palička F. (A), Slovák
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Čáp) – Spálovský, Koželuh, Kališ, Pleva (C), Wasserbauer (A), Lojek, Kadleček, Bureš, Chlubna, Kunstmüller, Jícha, Kovářů, Gregar, Knap, Prokš (A), Adam, Medek, Heinrich
Branky a nahrávky: 5. Štefka (Slovák), 6. Štefka (Macuh, Motloch), 47. Macuh (Váňa), 52. Macuh (Palička F.) – 5. Kovářů (Heinrich, Bureš), 16. Spálovský (Chlubna, Prokš), 26. Medek (Adam, Pleva), 29. Prokš (Chlubna, Adam), 32. Heinrich (Kovářů, Bureš), 43. Kunstmüller (Gregar, Adam), 52. Gregar (TS). Rozhodčí: Markovský – Šimčík, Bubela. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 480. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:6, 4:6.
K velmi důležitému zápasu žďárští hokejisté odjížděli do Nového Jičína. S domácími Ďábly bojují o postup do play-off a výsledek dnešního zápasu mohl mnoho napovědět o vývoji v tabulce. Plameny se sice hned na začátku ujaly vedení, ale domácím se podařilo bleskově otočit. To však bylo ze strany domácích Ďáblů na dlouhou dobu vše. Když na začátku poslední třetiny zvyšoval Luboš Kunstmüller již na 2:6, zdálo se, že je o vítězi utkání rozhodnuto. Následně sice Slovinec Rok Macuh snížil na 4:6, ale poslední slovo měli nakonec svěřenci Radka Hamana, kteří si tak ze severu Moravy odvážejí velmi důležité tři body.

Reportáž

Oba týmy vstoupily do utkání zostra a během prvních několika málo minut to vypadalo na velkou přestřelku. Uběhly pouze 4 minuty a 23 vteřin a žďárský Ondřej Kovářů otevřel po nahrávkách Aleše Heinricha a Lukáše Bureše skóre - 0:1. Za dalších 20 sekund už však bylo srovnáno. Přihrávku domácího Slováka přetavil ve vyrovnávací branku David Štefka - 1:1. A jen dalších 58 vteřin stačilo Davidu Štefkovi, aby se do listiny střelců zapsal podruhé, tentokrát přihrávali Macuh a Motloch - 1:2. Následně se tempo zápasu poněkud zklidnilo. Domácí Ďáblové si v polovině 12. minuty zahráli po faulu žďárského Medka přesilovku, ale nic z ní nevytěžili. Snaha Plamenů o srovnání byla následně korunována úspěchem, když se v čase 15:23 po asistencích Tomáše Chlubny a Marka Prokše trefil Adam Spálovský - 2:2. Přesně v polovině 17. minuty si za podražení šli na trestnou lavici sednout zároveň novojičínský Hruška a žďárský Adam, skóre se však ani tentokrát neměnilo. Do šaten se tak po první třetině odcházelo za smírného stavu 2:2.


Stejně jako v předešlé části i ve druhé se jako první prosadili svěřenci Radka Hamana. Běžela 26. minuta, když Robin Medek zakončil souhru Dominika Adama a Martina Plevy - 2:3. Tentokrát ale hráči zpod Zelené hory nedali domácím šanci na srovnání, nebo dokonce otočení skóre zápasu. Naopak na konci 29. minuty využily Plameny vyloučení domácího Králíka a odskočily do dvoubrankového vedení. Další nahrávku Dominika Adama využil Marek Prokš - 2:4. Ještě veseleji na lavičce hostujícího týmu bylo na začátku 32. minuty. Dalším hráčem z kádru Plamenů, který se prosadil, byl Aleš Heinrich, body za nahrávky si připsali Ondřej Kovářů a Lukáš Bureš - 2:5. Následně si domácí zahráli poměrně rychle za sebou dvě přesilové hry, ale zkorigovat nepříznivý stav se jim nepodařilo. Vzhledem k tomu, že ani hostující hráči vyloučení domácího Paličky z počátku 37. minuty nepotrestali, odcházeli do kabin po druhé třetině mnohem spokojenější žďárští hokejisté, kteří si hýčkali třígólové vedení.
Věrni tradici předchozích dvou period, i ve třetí části se jako první radovali hráči z Vysočiny. Na rozdíl čtyř gólů zvyšoval pro změnu Luboš Kunstmüller, přičemž mu asistoval Martin Gregar - 2:6. Domácí se pokusili utkání ještě zdramatizovat a zásluhou slovinského internacionála Roka Macuha a jeho dvou branek se jim to také podařilo. Nejprve na počátku 47. minuty využil přihrávku Vladimíra Váni a následně v čase 51:05 snížil po souhře s Filipem Paličkou už jen na rozdíl dvou branek - 4:6. Plameny však drama razantně odmítly. Jen o 43 vteřin později se z trestného střílení prosadil Martin Gregar, který si podobně jako v minulém zápase v samostatném nájezdu poradil a překonal domácího gólmana - 4:7. V 58. minutě byl ještě vyloučen žďárský Medek, nicméně na skóre zápasu se již nic nezměnilo a Plameny si tak z rodiště slavného horolezce Leopolda Sulovského odvážejí tři body.
 

Ohlasy po utkání

Radek Haman (trenér SKLH Žďár nad Sázavou): „Dnes jsme byli lepším týmem a potvrdili jsme to krásnými góly. Jsme rádi, že jsme zůstali na vítězné vlně a potvrdili bodově i herně výbornou druhou pětinu soutěže.“