Plameny jedou na led Nového Jičína

Zveřejněno 15.11.2019 | Redakce
HK Nový Jičín SKLH Žďár nad Sázavou
18., sobota 16.11.2019 17:00 Zimní stadion Nový Jičín
HK Nový Jičín - SKLH Žďár nad Sázavou NJI - ZNS
Plameny čeká již tuto sobotu 16. listopadu na ledě Nového Jičína další utkání v rámci druhé ligy skupiny Východ. A právě Ďáblům mají co vracet. Naši hokejisté totiž v prvním vzájemném utkání získali pouze bod za prohru v prodloužení, když prohrávali dokonce již o tři branky. Dokáží přidat na ledě osmého celku tabulky čtvrtou výhru v řadě?

POSLEDNÍ UTKÁNÍ

Plameny hostily Bobry z Valašského Meziříčí a souboj 17. kola nabídl vyrovnaný hokej z obou stran. O krok napřed byli stále hosté z Valašskomeziříčska, a když se v 45. minutě trefil hostující Pořický, hosté byli na dobré cestě za třemi body. Jenže Plameny je odmítly darovat, srovnaly v čase 58:15 díky trefě Jana Wasserbauera a zápas šel do prodloužení, ve kterém domácí ubránili tříapůlminutové oslabení tři proti čtyřem. V samostatných nájezdech rozhodl v poslední sérii Martin Gregar a přisoudil Žďáru dva body. „Dneska musím smeknout před mančaftem, protože podle mě je soupeř jeden z nejlepších v soutěži. Kluci předvedli dravost, nasazení, zejména v oslabení, a power-play. Šli za těmi body a těší nás, že to je třetí zápas, který jsme rozhodli jako tým a nikoli individuálně,“ byl spokojený po výhře nad soupeřem, který Plameny vyřadil v loňském play-off, trenér Radek Haman.

16. kolo, středa 9. 11. 2019
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Bobři Valašské Meziříčí 4:3sn (0:1, 2:1, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 22. Heinrich (Bureš), 35. Gregar (Wasserbauer, Pleva), 59. Wasserbauer (Bureš, Pleva), rozh. náj. Gregar – 19. Vaněk (Dvořák, Seidler), 31. Romančík (Andris, Žák), 45. Pořický (Běhal). Rozhodčí: Král – Vašíček, Kráľ. Vyloučení: 7:8, navíc Běhal (VAL) 10 min. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 427. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3.

Sestava z minulého utkání: Čáp – Kališ, Spálovský, Pleva, Půža, Koželuh, Černohorský – Prokš, Medek, Knap – Adam, Wasserbauer, Heinrich – Jícha, Bureš, Gregar – Kovářů, Ferda, Chlubna

AKTUÁLNÍ INFORMACE

Tento týden začal s tréninkem obránce Martin Lojek, který již vyléčil pochroumané koleno ze zápasu s Havlíčkovým Brodem, a jeho start v utkání s Novým Jičínem je velice pravděpodobný. Ostatní hráči by měli být v pořádku, takže se žádné velké změny v sestavě nepředpokládají.


"
JAKO BYCHOM SI NA VÝCHODNÍ KLUBY TROCHU ZVYKALI. POSLEDNÍ ZÁPASY UŽ HRAJEME TO, CO SE PO NÁS CHCE, A PŘINÁŠÍ TO KÝŽENÉ OVOCE.
Jan Wasserbauer o zlepšujících se výkonech



HK NOVÝ JIČÍN

Založení klubu: 1945
Stadion: Zimní stadion Nový Jičín (kapacita 2 000 míst)
Klubové barvy: modrá a bílá
Trenér: Petr Macháček

Nový Jičín se v poslední době spíše trápí. Z předešlých šesti utkání dokázal získat pouze tři body, a to za výhru nad posledními Žihadly z Moravských Budějovic. Na domácím ledě, kam nyní Plameny míří, Ďáblové vyhráli pouze tři ze sedmi zápasů a v tabulce domácích zápasů jim patří, stejně jako v celkové tabulce, předposlední příčka.

INFORMACE O KÁDRU

Severomoravané se ale v posledním období posílili. Do tří utkání již nastoupil obránce Vladimír Váňa. Tento odchovanec Zlína absolvoval přípravu u Drtičů z Hodonína, ale v kádru nezůstal. Další posilou do obrany je odchovanec Frýdku-Místku Michal Krutil, který poslední sezony strávil v dresu Kopřivnice. Poslední posilou Ďáblů je útočník Lukáš Finsterle. Hráč s extraligovými zkušenostmi k Ďáblům zamířil po svém konci v Hodoníně. Klub tak reagoval na některé odchody a dlouhodobá zranění Adamíka, Gřesíka, Sonnka či Lehečky.

48
TOLIK STARTŮ SI PŘIPSAL LUKÁŠ FINSTERLE V NEJVYŠŠÍ ČESKÉ SOUTĚŽI

V brance Nového Jičína toho zatím nejvíce odchytal Matěj Loubal, který loňskou sezonu chytal právě v dresu se žetkem na prsou. Dalším brankářem v záloze je Daniel Šimonů, který vychytal výhru v posledním vzájemném zápase na Bouchalkách, a třetím do party je Jiří Matoušek. Těžko tedy odhadovat, kdo bude nakonec v sobotu strážcem novojičínské klece.

Kanadskému bodování obránců vévodí Jakub Hruška (0+9), útočníkům vládne se sedmnácti body (6+11) Slovinec Rok Macuh. Vědět o sobě dává i Palička (7+3) nebo Kafka (3+7).

POSLEDNÍ UTKÁNÍ

Očekávané derby začalo dobře pro Ďábly, kteří se ve vlastním oslabení ujali vedení brankou Macuha. Radost netrvala dlouho a domácí během pěti minut otočili na 3:1. Do konce třetiny hosté snížili na 3:2, nicméně pak už následovala rozháraná hra se spoustou vyloučení. S nerovnovážnými situacemi se domácí vyrovnali mnohem lépe a vyhráli i druhé letošní derby.

14. kolo, středa 13. 11. 2019
HC ISMM Kopřivnice - HK Nový Jičín 6:3 (3:2, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 9. Sluštík (Suchý), 13. Mach (Stříž), 14. Brodek (Šendera, Ďurač), 29. Sluštík (Ollender, Marek), 30. Mach M. (Ďurač), 53. Ďurač (Brodek, Štěpánek) – 7. Macuh, 17. Králík (Finsterle), 40. Králík (Rufer). Rozhodčí: Dufka – Axman, Blažek. Vyloučení: 8:13, navíc Kobylík (NJ) 10 minut za úder do oblasti hlavy a krku. Diváci: 913.

Sestava z minulého utkání: Matoušek (Loubal) – Tomeček, Metelka, Krutil, Rufer, Hruška (C), Váňa, Kobylík, Tolokonnikov – Pecha, Štefka, Irgl, Macuh, Králík, Krupa, Poruba, Palička (A), Finsterle, Plitko, Slovák

POSLEDNÍCH PĚT UTKÁNÍ

KOLO DATUM DOMÁCÍ HOSTÉ SKÓRE
12. 23. 10. 2019 Draci Pars Šumperk HK Nový Jičín 11:1
13. 26. 10. 2019 HK Nový Jičín HC Bobři Valašské Meziříčí 2:3
15. 2. 11. 2019 SHK Drtiči Hodonín HK Nový Jičín 6:5
17. 9. 11. 2019 HK Nový Jičín HC Moravské Budějovice 2019 4:1
14. 13. 11. 2019 HC ISMM Kopřivnice HK Nový Jičín 6:3

Statistické okénko


4-2-0-9 bilance 5-1-2-7
44:68 skóre 53:65
16 bodů (8.) body (umístění) 19 bodů (6.)
Rok Macuh - 17 bodů (6+11) nejproduktivnější hráč Lukáš Bureš - 16 bodů (3+13)
Filip Palička - 7 gólů nejlepší střelec Dominik Adam
Ondřej Kovářů
Aleš Heinrich - 5 gólů
Rok Macuh - 11 asistencí nejlepší nahrávač Lukáš Bureš - 13 asistencí
Jakub Hruška - 9 bodů (0+9) nejproduktivnější obránce Jan Wasserbauer - 10 bodů (4+6)
Matěj Loubal - 4,40 (10 zápasů)
Jiří Matoušek- 3,79 (4 zápasy)
Daniel Šimonů - 4,46 (2 zápasy)
průměr inkasovaných gólů na zápas Jan Čáp - 4,13 (12 zápasů)
Jiří Sláma - 4,25 (5 zápasů)

POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ UTKÁNÍ


9. kolo, sobota 12. 10. 2019
SKLH Žďár nad Sázavou - HK Nový Jičín 3:4pp (0:2, 3:1, 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 28. Bureš (Lojek), 30. Jícha (Gregar), 35. Heinrich – 10. Kafka (Kočica, Poruba), 17. Kobylík (Rufer, Kafka), 26. Štefka (Adamík), 61. Macuh (Hruška, Palička). Rozhodčí: Slávka - Musil, Komínek. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Průběh utkání: 0:3, 3:3, 3:4.

Sestava SKLH Žďár nad Sázavou: Čáp (Rulf) – Brož, Lojek, Spálovský, Koželuh, Wasserbauer, Pleva, Hort, Gregar, Bureš, Jícha, Kunstmüller, Kadleček, Kovářů, Chlubna, Adam, Medek, Heinrich

Sestava HK Nový Jičín: Šimonů (Palička D.) – Hruška, Adamík, Tomeček, Holáň, Rufer, Kobylík, Tolokonnikov, Pecha, Štefka, Kočica, Poruba, Kafka, Krupa, Hilšer, Palička F., Macuh, Plitko, Slovák

Zbývající program kola

SKUPINA SEVER:


Nová Paka - Jablonec
Dvůr Králové nad Labem - Trutnov
Bílina - Řisuty
Vrchlabí - Děčín

SKUPINA STŘED:


Klatovy - Písek
China Golden Dragon - David Servis
Příbram - Kolín
Kobra - Tábor

SKUPINA VÝCHOD:


Valašské Meziříčí - SHK Hodonín
Havlíčkův Brod - Kopřivnice
Moravské Budějovice - Opava

PLAMENY HOŘÍ MOVEMBEREM

Stejně jako v minulém roce se i letos Plameny připojily k charitativní akci Movember, která je zaměřená hlavně na osvětu mužských onemocnění. Kromě tradičního knírku, který si nechá narůst celý A-tým (včetně trenérů i vedení), a finanční podpory chystá náš klub v rámci této akce několik překvapení pro fanoušky, která se budete dozvídat postupně během celého měsíce. To celé vygraduje na konci měsíce ve velkém finále. Vyzýváme proto všechny příznivce klubu, aby se do Movemberu zapojili společně s námi.

PLAMENY ZNOVU PODPOŘÍ CHARITATIVNÍ AKCI MOVEMBER!

NOVOMĚSTSKÁ NEMOCNICE SE PŘIPOJUJE KE KAMPANI MOVEMBER. NABÍZÍ BEZPLATNÉ VYŠETŘENÍ PROSTATY

DO MOVEMBERU SE NA VYSOČINĚ ZAPOJÍ NEMOCNICE, SPORTOVCI I HASIČI

DVĚ „MOVEMBER SKLH“ UTKÁNÍ SE BLÍŽÍ

Většinu „překvapení“, která si klub nachystal, se v reálu ukáží až během následujících dvou domácích listopadových utkání našich hokejistů. Nejprve ve středečním utkání 20. 11. 2019 se suverénními lídry tabulky Draky ze Šumperka a poté v sobotu 30. 11. 2019 s naším konkurentem v tabulce HC ISMM Kopřivnice. Tento poslední listopadový den proběhne i holení pečlivě pěstovaných knírů v mobilním holičství přímo na zimním stadionu na Bouchalkách.

PŘEDMĚTY

Klub si připravil pro fanoušky předměty s „Movember SKLH“ tematikou. Během dvou zmíněných zápasů si tak budete moci zakoupit náramky, odznaky či samolepky, které zdobí helmy našich hokejistů již od počátku listopadu. U náramků se jedná o LIMITOVANOU edici a bude k dispozici pouze 150 ks. Výtěžek z prodeje Movember předmětů půjde nadačnímu fondu Muži proti rakovině. Nezapomeňte si tak na utkání vzít více peněz než obvykle a přispějte nákupem těchto předmětů na dobrou věc.

SPECIÁLNÍ DRESY

Pro tuto charitativní akci se klub rozhodl pro výrobu nových a speciálních dresů, ve kterých naši hokejisté odehrají obě „Movember SKLH“ utkání. Tyto krásné dresy pro nás vyrobila firma Bison Sportswear.

Dresy půjdou po prvním odehraném zápase proti Drakům ze Šumperka do veřejné dražby (konec této dražby bude 30. 11. 2019 před utkáním s Kopřivnicí) s tím, že vydražená částka poputuje nadačnímu fondu Muži proti rakovině. Takže nejen, že podpoříte dobrou věc, ale můžete mít i skvělý dárek pod stromeček.

I v případě dresů se bude jednat o LIMITOVANOU edici, tudíž nebude možnost dodělání dalších kusů. Cena v aukci bude startovat na částce 1199 Kč.

PROGRAM

19. kolo, středa 20. 11. 2019, 18:00
SKLH ŽĎÁR NAD SÁZAVOU - DRACI PARS ŠUMPERK

| Speciální dresy - první utkání v limitované edici dresů.

| Poděkování J. Koldovi a L. Krupkovi. Akt proběhne před zápasem, dojděte včas.

| Malování knírů - pomůžeme těm, kterým knírek neroste.

| Prodej samolepek, náramků a odznaků - přispějte na prevenci zakoupením předmětů.


22. kolo, sobota 30. 11. 2019, 17:30
SKLH ŽĎÁR NAD SÁZAVOU - HC ISMM KOPŘIVNICE

| Speciální dresy - druhé utkání v limitované edici dresů.

| Malování knírů - pomůžeme těm, kterým knírek neroste.

| Prodej samolepek, náramků a odznaků - přispějte na prevenci zakoupením předmětů.

| Mobilní holičství - šikovné holičky zájemce přímo na stadionu oholí.

| Mazání knírů - samozřejmě pomůžeme knírek smazat.