Plameny opět podpoří charitativní akci Movember!

Zveřejněno 01.11.2019 | Redakce

Žďárský hokejový klub se znovu podílí na dobré věci. Měsíc listopad je už tradičně ve znamení Movemberu a již v loňském roce se klub na této tradici podílel. Letos se ve spolupráci s Nemocnicí Nové Město na Moravě opět zapojí celá kabina A týmu, včetně vedení klubu. A doufáme, že se zapojí i fanoušci našeho klubu. Knírky, které hráči vypěstují, budou symbolicky odhozeny při posledním listopadovém utkání, a to v sobotu 30. 11. proti Kopřivnici.

Vyhrazeno pro muže

Opět po roce. Po loňské povedené akci se klub SKLH Žďár nad Sázavou tradičně opět připojí k Movemberu ve spolupráci s novoměstskou nemocnicí. Movember je charitativní a každoročně se konající genderově zaměřená akce.
Účelem charity je získání finančních prostředků a zároveň zvyšování povědomí o zdraví mužů. Zvláštní pozornost je věnována podpoře zdravého životního stylu mužů a osvětě v oblasti mužských onemocnění, jakými jsou rakovina varlat a rakovina prostaty. Dalším cílem akce je upozornit na problematiku duševního zdraví a sebevražd.

Připojením k charitativnímu projektu Movember chtějí lékaři novoměstské urologie upozornit na důležitost preventivního urologického vyšetření nádorů prostaty a varlat. „Vyšetření je v naší ambulanci prováděno novým špičkovým ultrazvukovým přístrojem a k dispozici máme i novou moderní laboratorní diagnostiku nádorů prostaty z odběru krve,“ říká lékař urologického oddělení Jiří Janů a dodává, že vyšetření prostaty je vhodné u mužů starších 50 let, kteří nebyli během posledních 2 let vyšetřeni. „Na prevenci by určitě měli myslet i muži nad 45 let v případě, že byl jejich blízkému příbuznému diagnostikován karcinom prostaty. Vyšetření varlat není věkově limitováno,“ doplňuje informace Janů.

DRUHÝ ROČNÍK

Nemocnice Nové Město na Moravě organizuje již druhý ročník „Movember“, charitativního skupinového holení. Letos se ale organizátoři pokusí akci, která upozorňuje na důležitost preventivního urologického vyšetření nádorů prostaty a varlat, rozšířit na více míst. Jednou ze zastávek, kam mobilní holičství vyrazí, bude i zimní stadion. „Celou akci i letos podporuje Střední škola obchodní a služeb SČMSD ve Žďáře nad Sázavou, jejíž studenti oboru kadeřnictví se o zarostlé pány v našem improvizovaném holičství postarají. Loni se nám podařilo přímo na odpolední akci v nemocnici získat 28 tisíc korun. Tahle částka ale nebyla konečná. Hlavní knírač naší nemocnice primář patologie Jan Brázdil každoročně zakládá na internetových stránkách movember.com virtuální skupinu Tým Nemocnice Nové Město na Moravě a její přátelé, loni se na jeho kontě sešlo 22 tisíc. Takže z novoměstské nemocnice nakonec odešlo nadačnímu fondu 50 tisíc korun,“ doplnila mluvčí nemocnice Tamara Pecková.

akce pro fanoušky

Klub nepodpoří tuto osvětu pouze tím, že si muži nechají narůst symbolizující knírek, ale přispěje i finančně na podporu nadace Muži proti rakovině. „Jako klub jsme se k tomu znovu postavili tak, že chceme pomoci dobré věci. Uvědomujeme si tuhle problematiku a budeme do tohoto projektu chtít zapojit i fanoušky. Navíc se pokusíme do tohoto projektu zapojit i naše soupeře,“ prozrazuje generální manažer Miloslav Šimon.

Klub připravuje na měsíc listopad k Movemberu další zajímavosti pro naše fanoušky, o kterých budeme v průběhu měsíce postupně informovat, a vše vyvrcholí poslední listopadový den při domácím utkání s Kopřivnicí.