Plameny míří na led posledních Moravských Budějovic

Zveřejněno 05.11.2019 | Redakce
HC Moravské Budějovice 2019 SKLH Žďár nad Sázavou
16., středa 6.11.2019 18:30 Zimní stadion Moravské Budějovice
HC Moravské Budějovice 2019 - SKLH Žďár nad Sázavou MBU - ZNS

Už tuto středu nás čeká další druholigový zápas, ve kterém naši hokejisté zavítají do nedalekých Moravských Budějovic, kde změří síly s místními Žihadly, kteří v dosavadním průběhu nezískali ani jeden bod. Družinu trenéra Radka Hamana však nečeká nic lehkého, což můžeme vidět na posledních výsledcích moravskobudějovického celku. Podaří se Plamenům potvrdit výhru z posledního utkání a dokáží se posunout na příčky zajišťující play-off? Zápas startuje ve středu od 18:30 hodin.

Žďárští hokejisté si po velice dobrém výkonu připsali do tabulky důležité tři body, čímž dokázali přerušit pětizápasovou bodovou šňůru Slezanů. Plameny byly po celý zápas lepším celkem a díky dvěma gólům Ondřeje Kovářů a Adama Spálovského, podpořeným skvělým výkonem brankáře Jana Čápa, dokázaly zvítězit 6:3. S výkonem byl spokojený i lodivod Plamenů, Radek Haman. „Dnes musím pochválit celý tým, od gólmana přes všechny hráče v poli. Vstoupili jsme do zápasu s jediným cílem a tím bylo vyhrát a celý zápas jsme si za tím šli. Myslím si, že to od nás dnes byl velice dobrý výkon, za který jsme si ty tři body zasloužili. Nejvíc mě těší, že to byl od kluků především výborný kolektivní výkon,“ řekl po utkání, ve kterém dokázali jeho svěřenci dát poprvé v sezoně více jak čtyři branky.

15. kolo, sobota 2. 11. 2019
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Slezan Opava 6:3 (1:0, 1:1, 4:2)
Branky a nahrávky: 13. Kovářů (Bureš), 30. Spálovský (Medek, Kadleček), 42. Kovářů (Bureš, Heinrich), 46. Spálovský (Bureš, Kovářů), 57. Knap (Kadleček, Medek), 60. Pleva (Bureš, Čáp) – 27. Peterka (Cihlář, Hendrych), 45. Ševěček (Wolf, Černý), 50. Cihlář (Wolf, Černý). Rozhodčí: Blaha - Kučera, Blažek. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 459. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3, 6:3.

Sestava z minulého utkání: Čáp (Sláma) – Kališ, Koželuh, Pleva, Wasserbauer, Spálovský, Brož – Chlubna, Kadleček, Jícha, Prokš, Gregar, Knap, Bureš, Adam, Kovářů, Heinrich, Kunstmüller, Medek

AKTUÁLNÍ INFORMACE

Do utkání opět nenaskočí obránce Martin Lojek, kterého nepustí pracovní vytížení, navíc léčí poraněné koleno ze zápasu s Havlíčkovým Brodem. Ostatní hráči z našeho kádru jsou plně k dispozici, včetně Jiřího Slámy, který úspěšně doléčil zranění kolene.

PLAMENY HOŘÍ MOVEMBEREM

Stejně jako v minulém roce se i letos Plameny připojily k charitativní akci Movember, která je zaměřená hlavně na osvětu mužských onemocnění. Kromě tradičního knírku, který si nechá narůst celý A-tým (včetně trenérů i vedení), a finanční podpory chystá náš klub v rámci této akce několik překvapení pro fanoušky, která se budete dozvídat postupně během celého měsíce. To celé vygraduje na konci měsíce ve velkém finále. Vyzýváme proto všechny příznivce klubu, aby se do Movemberu zapojili společně s námi.

Více info zde: PLAMENY ZNOVU PODPOŘÍ CHARITATIVNÍ AKCI MOVEMBER!

Žďárský klub již tradičně podporuje akci Movember ve spolupráci s novoměstskou nemocnicí. Nákupem těchto samolepek můžete přispět i vy! foto: Petr Nedvěd

HC Moravské Budějovice 2019

Založení klubu: 2019
Stadion: Zimní stadion Moravské Budějovice (kapacita 1 350 míst)
Klubové barvy: žlutá, černá
Trenér: Miroslav Vybíral

Žihadla neprožívají snadný ročník. Klub opustil po minulé, mimořádně povedené sezoně, dlouholetý mecenáš, načež byla založena úplně nová organizace s názvem Hockey Club Moravské Budějovice 2019. Ta má za úkol především výchovu mladých talentů pro seniorský hokej. Organizace funguje prakticky na bázi farmy znojemských Orlů. Z toho plyne, že největší část hráčské základny Žihadel tvoří mladí Orli, kteří získávají v Moravských Budějovicích potřebné zkušenosti. Moravskobudějovický celek v aktuálním ročníku ještě nebodoval. Tato situace logicky není lhostejná klubovému vedení, které zastupuje především jednatel a hlavní trenér Miroslav Vybíral. Někdejší šéftrenér znojemské mládeže však jedním dechem upozorňuje na prvotní myšlenku tohoto projektu, jež spočívá právě v prostoru pro mladíky. „Samozřejmě že z výsledkového pohledu to pro nás zatím není ideální. Na druhou stranu lidé musí vidět ten důvod, proč naše organizace vznikla. Tím je záměr, abychom dali šanci mladým hokejistům otrkat se v seniorském hokeji. To je důvod, proč naše organizace vznikla. Hráči si ale samozřejmě musí svou šanci zasloužit,“ říká Vybíral. Žihadlům se výsledkově zatím nedaří. Ostatně to se dalo u zrodu úplně nového týmu čekat. Náš rival z Vysočiny dokázal zvítězit jen v úvodních dvou přípravných zápasech, ale to je vše. A doufejme, že to bude platit i nadále.

Trenér a jednatel Žihadel v jedné osobě Miroslav Vybíral. foto: Libor Duchoň

Žihadla hlásí posily

První posilou je brankář Michal Kořének. Devatenáctiletý maskovaný muž patří do mládežnické líhně zlínských Beranů, kde také prošel naprostou většinou juniorských kategorií. První stopu v seniorském hokeji zanechal během ročníku 2017/2018, tehdy naskočil do dvou střetnutí v dresu Valašského Meziříčí. O rok později odchytal tři zápasy za hodonínské Drtiče. V Moravských Budějovicích tak jde o jeho třetí druholigové angažmá.

Druhým novým jménem na soupisce trenéra Miroslava Vybírala je pětadvacetiletý útočník s arménskými kořeny Norarir Hovsepjan. To je už poměrně známé hokejové jméno. Loni byl jedním z hlavních trumfů tehdejšího druholigového nováčka z Orlové. Během 32 utkání si na severu Moravy připsal 21 kanadských bodů (6+15). Po zmizení Orlové z druholigové mapy zahájil přípravu na letošní ročník v pražské Slavii. Do kádru týmu z hlavního města se však neprosadil, a tak odstartoval sezonu v Řisutech, kde si v 11 zápasech připsal 7 kanadských bodů (3+4).

Brankář Michal Kořének v dresu Beranů ze Zlína. foto: Jiří Zaňát

POSLEDNÍ UTKÁNÍ


Z jednoznačného průběhu nakonec velké drama. Kopřivnice tradičně otevřela skóre utkání již v brzkých minutách zásluhou Ondřeje Sluštíka. Na tuto branku nicméně brzy dokázal odpovědět domácí útočník Sigmund. Netrvalo však dlouho a Matěj Mach dvěma trefami dokázal poslat hosty do dvoubrankového vedení, které trvalo do první sirény, a zároveň tím vyhnal z brány domácích Michala Kořénka.

Do druhé třetiny svěřenci trenéra Kofroně vstoupili opět skvěle, když se trefil do poloodkryté brány Ondřej Sluštík po parádní přihrávce od Miroslava Marka a zařídil tak svému týmu vedení již o tři branky. Navíc těsně před polovinou utkání zvyšoval na 5:1 svou první trefou v kopřivnickém dresu Jiří Brodek. Minutu před koncem ještě dokázal snížit nejzkušenější hráč na ledě Milan Procházka a do kabin se šlo za stavu 5:2.

Poslední třetina přinesla pro Kopřivnici tradičně hororový scénář, jelikož během dvou minut Žihadla dokázala snížit na rozdíl jedné branky. Nejprve v přesilovce nad beton Hromady trefuje Ondřej Svoboda a za 95 vteřin se tentýž hráč prosazuje podruhé v zápase. Štěstí pro Kopřivnici, že má ve svém kádru Dominika Suchého, který potvrdil nejlepšího hráče v bodování Kopřivnice a vstřelil rozdílový gól, který v podstatě zařídil transport všech bodů do Moravskoslezského kraje. Na Suchého branku ještě navázal svým druhým gólem v utkání Jiří Brodek, který našel skulinku mezi betony brankáře Vacka. Poslední slovo měla Žihadla, když korekci výsledku v přesilovce zařídil mladík Šáňa. Kopřivnice tak brala tři body a uhájila šesté místo v tabulce, právě jedno místo před Plameny.

14. kolo, sobota 2. 11. 2019
HC Moravské Budějovice 2019 – HC ISMM Kopřivnice 5:7 (1:3, 1:2, 3:2)
Branky a nahrávky: 5. Sigmund (Brabec), 39. Procházka (Brabec), 41. Svoboda (Procházka, Krutiš), 43. Svoboda (Procházka), 57. Šána (Bazala, Kosnar) – 4. Sluštík (Marek), 7. M. Mach (Brodek), 8. M. Mach (Brodek, Ollender), 21. Sluštík (Marek), 28. Brodek (Stříž), 47. Suchý (Krzak, J. Mach), 54. Brodek (J. Mach). Rozhodčí: Marek - Horký, Roupec. Vyloučení: 2:6. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:5, 4:5, 4:7, 5:7.

Sestava z minulého utkání: Kořének (Vacek) – Kruckovyč, Bazala, Šána, Brabec, Trnka – Molnár, Procházka (C), Sorger, Kosnar, Piš, Alexa, Sigmund, Hovsepyan, Horký, Krutiš, Svoboda, Marcinko.

POSLEDNÍCH PĚT UTKÁNÍ

KOLO DATUM DOMÁCÍ HOSTÉ SKÓRE
10. 16. 10. 2019 HC Moravské Budějovice 2019 HC Bobři Valašské Meziříčí 3:7
11. 16. 10. 2019 HC Moravské Budějovice 2019 Draci Pars Šumperk 1:4
12. 23. 10. 2019 BK Havlíčkův Brod HC Moravské Budějovice 2019 5:2
14. 30. 10. 2019 SHK Drtiči Hodonín HC Moravské Budějovice 2019 8:6
15. 2. 11. 2019 HC Moravské Budějovice 2019 HC ISMM Kopřivnice 5:7

Statistické okénko

0-0-0-13 bilance 4-0-2-7
31:86 skóre 43:58
0 bodů (9.) body (umístění) 14 bodů (7.)
David Horký - 16 bodů (10+6) nejproduktivnější hráč Ondřej Kovářů,
Lukáš Bureš - 12 bodů (3+9)
David Horký - 10 gólů nejlepší střelec Dominik Adam - 5 gólů
Petr Krutiš - 12 asistencí nejlepší nahrávač Ondřej Kovářů,
Lukáš Bureš - 9 asistencí
Matyáš Šána - 5 bodů (1+4) nejproduktivnější obránce Martin Lojek - 6 bodů (4+2)
Jan Wasserbauer - 6 bodů (1+5)
David Vacek - 6,28 (13 zápasů)
Jan Radosta - 6,51 (3 zápasy)
Michal Kořének - 9,31 (2 zápasy)
průměr inkasovaných gólů na zápas Jan Čáp - 4,30 (10 zápasů)
Jiří Sláma - 4,25 (5 zápasů)

POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ UTKÁNÍ


7. kolo, středa 2. 10. 2019
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Moravské Budějovice 2019 10:1 (4:0, 2:0, 4:1)
Branky a nahrávky: 7. Jícha (Wasserbauer, Lojek), 8. Heinrich (Bureš, Medek), 9. Lojek (Kovářů, Chlubna), 15. Medek (Bureš, Koželuh), 23. Adam (Kovářů, Chlubna), 40. Lojek (Kunstmüller), 42. Adam (Kovářů, Chlubna), 47. Adam (Chlubna, Kovářů), 50. Lojek (Wasserbauer), 56. Černohorský (Kovářů, Chlubna) – 57. Krutiš (Horký). Rozhodčí: Blaha - Musil, Vašíček. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 385. Průběh utkání: 10:0, 10:1.

Sestava SKLH Žďár nad Sázavou: Čáp – Kolda, Wasserbauer, Lojek, Pleva, Koželuh, Černohorský – Jícha, Bureš, Gregar, Kunstmüller, Kadleček, Kovářů, Prokš, Knap, Medek, Adam, Chlubna, Heinrich

Sestava HC Moravské Budějovice 2019: Vacek (12.-20. Radosta) – Pelikán, Kruckovyč, Bazala, Šána, Brabec, Konečný, Trnka – Molnár, Sorger, Marcinko, Hačecký, Alexa, Piš, Krutiš, Kratochvíl, Špaček, Sigmund, Procházka, Horký

Zbývající program kola

SKUPINA SEVER:


Dvůr Králové nad Labem - MOSTEČTÍ LVI
Bílina - Jablonec
Vrchlabí - Trutnov
Děčín - Řisuty

SKUPINA STŘED:


Kolín - David Servis
China Golden Dragon - Tábor
Příbram - Písek
Kobra - Klatovy

SKUPINA VÝCHOD:


Havlíčkův Brod - SHK Hodonín
Kopřivnice - Šumperk
Valašské Meziříčí - Opava