Plameny budou hájit vedení v tabulce v Kopřivnici

Zveřejněno 25.01.2019 | Tomáš Masař
HC ISMM Kopřivnice SKLH Žďár nad Sázavou
34., sobota 26.1.2019 17:00
HC ISMM Kopřivnice - SKLH Žďár nad Sázavou KOP - ZNS
Ž Ď Á R N A D S Á Z A V O U — Žďárským hokejistům se před minulým kolem podařilo opět se vyhoupnout do čela skupiny Jih a své výsadní postavení si udrželi i v souboji s lídrem skupiny Východ Šumperkem. V dalším zápase je čeká opět soupeř z východu, konkrétně Kopřivnice, která bojuje o udržení posledního postupového do play off.

TATRA TVRDĚ HÁJÍ SVÉ POSTUPOVÉ MÍSTO DO PLAY OFF

Na přelomu roku se hokejisté z rodiště Emila Zátopka dostali do výborné formy a pěti výhrami v řadě se výrazně posunuli ve vyrovnané tabulce skupiny Východ. V posledních dvou kolech však přišel mírný útlum a Kopřivničtí padli jak doma s Opavou (1:4), tak v Moravských Budějovicích (3:2). Díky tomu se momentálně s 49 body a skóre 109:98 drží na poslední postupové příčce 3 body před již zmiňovanou Opavou a dva body za třetím Hodonínem.

Mezi opory v kádru Tatry patří bezesporu brankařská stálice Petr Hromada, který nastoupil již do 28 zápasů a drží si slušný průměr 2,84 obdržené branky na zápas. Kopřivnický útok pak táhne především trojice v čele s nejlepším střelcem týmu Adamem Kofroňem (20+9), jemuž zdatně sekundují Martin Tomášek (14+14) a Adam Červenka (10+18). Zlým mužem týmu je pak obránce Michal Krutil, který si na své konto v 22 zápasech připsal již 123 trestných minut.

PLAMENY SI NA DOMÁCÍM LEDĚ PORADILY SE SILNÝM ŠUMPERKEM

Žďárští hokejisté po prohře v Hodoníně opět nabrali vítěznou formu, nejprve si poradili s Pelhřimovem na jeho ledě vysoko 2:7, a pak v ostře sledovaném souboji dvou vedoucích celků skupin Jih a Východ přetlačili na Bouchalkách Draky ze Šumperku v poměru 3:2. Na začátku tohoto týdne si pak pro zpestření zahráli přátelské utkání s Univerzitním týmem, který bude reprezentovat Českou republiku na letošní Zimní univerziádě v Krasnojarsku. Značně obměněná sestava, ve které dostali příležitost i hráči širšího kádru, podlehla vysokoškolákům 3:7.

V PRVNÍM ZÁPASE ZVÍZĚZILY PLAMENY

Poprvé se v této sezóně oba týmy střetly 1. prosince a úspěšnější byli svěřenci trenéra Konečného, kteří na domácích Bouchalkách soupeře přehráli v poměru 5:2. Největší měrou se o to zasloužil autor hattricku Ondřej Stehlík, o zbylé dvě branky se postarali Aleš Koželuh a Jakub Kadlec. O tom, jestli se žďárským hokejistům podaří uhájit první místo v tabulce, nebo se kopřivnické Tatře zadaří oplatit jim porážku z prvního vzájemného střetnutí se můžete přesvědčit již tuto sobotu 26.1. od 17:00 prostřednictvím již tradičního on-line přenosu.

22so 01.12.2018 SKLH Žďár nad Sázavou Kopřivnice5:2