Kohouti vzdorovali jen dvacet minut, pak je Plameny sežehly

Zveřejněno 31.10.2018 | Ondřej Krásný
Tábor SKLH Žďár nad Sázavou
14., středa 31.10.2018
Tábor - SKLH Žďár nad Sázavou TAB - ZNS
Tábor: Řehoř (25. Dudáček) – Kosař, Dvořák, Černý, Duben, Hajič – Heřman, Kadilák, Točík, Blažek, Březina, Černý, Matušík, Zayml, Hrala, Prášek, Pechánek
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma - Kolda, Půža, Koželuh, Lojek, Pleva, Hort, Peslar – Tlačil, Kovářů, Prokš, Kunstmüller, Bureš, Čermák, Jícha, Kuřítko, Franek, Stehlík, Kalis, Wasserbauer
Branky a nahrávky: 57. Zayml (Matušík, Černý), 57. Herman (Černý, Zayml) – 3. Tlačil (Kovářů), 24. Wasserbauer (Pleva), 24. Stehlík (Prokš, Peslar), 25. Bureš (Jícha), 28. Čermák (Stehlík, Kolda), 33. Franek (Kunstmüller, Kolda), 53. Franek, 55. Kališ (Lojek). Rozhodčí: Micka - Svoboda, Šimánek. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 732. Střely na branku: 29:33 (9:9, 11:11, 9:13). Průběh utkání: 0:8, 2:8.
T Á B O R — Ačkoliv se může podle výsledku na první pohled zdát, nebyl to zdaleka tak jednoduchý zápas. Tábor dlouho kousal, v první třetině si navíc vytvářel nebezpečné šance, ale všechny končily na skvělém Slámovi. Nuly se ovšem nedočkal, neboť po osmi brankách Plamenů ještě v závěru táborští hokejisté kosmeticky upravily skóre utkání.

Ilustrační foto: Petr Nedvěd

Reportáž


První třetina žďárským hokejistům dobře vyšla, ačkoliv byla velice vyrovnaná, měli v kapse jednobrankové vedení, které si vytvořili už ve druhé minutě. Přihrávku Ondřeje Kovářů zužitkoval přesnou střelou Jan Tlačil - 0:1. Řehoř měl posléze navíc kliku, protože za ním zazvonilo břevno. Ovšem i táborští hokejisté se dostávali na dostřel Slámy, jenž znovu postavil základ od kterého se v dalších minutách Plameny odrazily.

Plameny si vytvářely šance i ve druhé třetině, v níž utkání připomínalo kanonádu z domácího zápasu proti Táboru. Žďárští hokejisté nasázeli Kohoutům během první půlky druhého dějství pět branek. Martin Pleva našel Jana Wasserbauera, jenž prostřelil domácího brankáře - 0:2. Ani ne dvacet sekund později tahal bývalý brankář Žďáru puk ze sítě znovu, když nestačil na střelu Ondřeje Stehlíka - 0:3. Během minuty a půl přidal Žďár třetí branku, za záda Milana Řehoře dostal puk Lukáš Bureš - 0:4 a domácí brankář byl nucen střídat. V té době se začala obranná vrátka Žďáru otevírat a Tábor si vytvářel velice nebezpečná přečíslení a velké šance. V tu chvíli ale nedopustil dramatizaci utkání Jiří Sláma. Naopak v síti Tábora završil bůra David Čermák - 0:5, to už převzal otěže brankoviště Dudáček. Krátce po polovině zápasu to už zavánělo debaklem, neboť šestou branku přidal Tomáš Franek - 0:6.

Třetí třetina se dohrávala víceméně z povinnosti, přes to se bylo na co koukat. Žďárští hokejisté s vědomím vysokého náskoku si začali dovolovat čím dál více a ještě přidali dvě branky. Dudáčka propálil střelec Tomáš Franek - 7:0. Střelecký účet Plamenů uzavřel v pětapadesáté minutě Jiří Kališ - 8:0. Už už to vypadalo, že si Jiří Sláma ze zápasu odveze čisté konto, ale to mu prostě není souzeno. Žďárští hokejisté šli do oslabení tří proti pěti a dvojnásobnou přesilovku využil Patrik Zayml - 8:1. O devatenáct sekund později ještě při klasické početní výhodě kosmeticky upravil stav utkání Radim Heřman - 8:2.

 

Ohlasy po utkání


Michal Konečný (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
„Výsledek je jednoznačný, já si myslím, že pro domácí krutý. Tím nesnižuji náš výkon a asi dnes rozhodli brankáři. Jirka Sláma toho znovu dnes spoustu pochytal. My jsme v té druhé třetině v podstatě proměňovali šance a to byl hlavní důvod, proč jsme odskočili, protože co jsme měli, to jsme dali. Na druhé straně za stavu 4:0 Jirka vychytal tři neuvěřitelné šance domácích a to bylo klíčové. Ve třetí třetině je škoda, že jsme šli do tří a neudrželi pro Salyho nulu, nicméně na to my nehrajeme. Důležité jsou body a ne to, kdo dal branku a podobně."

Zdeněk Šťastný (asistent trenéra HC Tábor):
„Z naší strany byla první třetina dobrá, byli jsme vyrovnaným týmem, o tom jsem přesvědčený. Měli jsme šance, ale Žďár má top gólmana. Měli jsme víc gólovek, ale Žďár byl bruslivější, ale my jsme si to vydřeli. Ve druhé třetině tam napadalo hodně branek v rychlém sledu a bylo po zápase. Potom jsme se snažili ze zápasem ještě něco udělat, aby to nebyl debakl. Něco jsme přeházeli, lajny jsme proházeli, ale už se to jen dohrávalo, hosté si to pohlídali a tak zkušený tým si to nenechá utéct. Závěr už byl jenom kosmetická úprava. Bohužel se nám zranil Točík, což je náš klíčový hráč a bude nám teď hodně chybět, ale to bohužel k hokeji patří."