Ve druhém zápase na ledě Salzburgu se juniorům podařilo vybojovat alespoň bod v prodloužení

Zveřejněno 06.10.2018 | Tomáš Masař
EC RB Salzburg SKLH Žďár nad Sázavou
11., sobota 6.10.2018
EC RB Salzburg - SKLH Žďár nad Sázavou RBS - ZNS
EC RB Salzburg: Bugl (Kolarz) – Obu, Menner, Züdel, Szuber, Nyman, Wimmer – Borzecki, Varejcka, Schwaiger, Hede, Eham, Vogt, Myklucha, Polegoško, Lindner, Maier, Leonhardt, Peterka
SKLH Žďár nad Sázavou: Kulich (31. Radosta) – Černohorský, Mikulík, Furch, Klodner, Poizl, Klusáček – Filip, Konečný, Vojinovič, Kouba, Jedlička, Pětník, Jindra, Malenovský, Puczek, Nagy, Nikolič, Vašíček
Branky a nahrávky: 20 Hede (Eham, Bugl), 27. Vogt (Obu, Borzecki), 28. Hede (Peterka, Eham), 28. Peterka (Hede), 31. Maier (Borzecki, Schwaiger), 41. Nyman (Peterka, Hede), 43. Peterka (Hede) - 23. Pětník (Jedlička, Vašíček), 30. Vojinovič (Poizl, Černohorský), 54. Nagy, 56. Filip (Vojinovič), 64. Konečný (Filip). Rozhodčí: Kevin Kontschieder - Sebastian Huber, Elias Seewald. Vyloučení: 1:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 122. Střely na branku: 58:29 (17:7, 19:9, 20:10 - 2:3). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2, 7:2, 7:4 - 0:1.
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U — Velice náročný dvojboj na ledě favorizovaného Salzburgu přichystal extraligový program na tento víkend žďárským juniorům. Po velice slušném začátku bohužel v polovině utkání v rychlém sledu za sebou třikrát inkasovali a do konce utkání už jen dotahovali soupeře. Na rozdíl od pátečního utkání se jim však podařilo zužitkovat převahu ve hře tři na tři a připsat si tak na konto alespoň jeden čestný bod za úspěch v prodloužení.

Ilustrační foto: Petr Nedvěd

Reportáž

Domácí Red Bull začal stejně jako v pátek utkání aktivně, k čemuž mu v průběhu první třetiny dopomohla i dvě vyloučení žďárských juniorů. Naštěstí jak Nikolič, tak Puczek si odseděli celé dvě minuty a skóre se tak neměnilo. Což už ovšem neplatilo v 20. minutě, kdy se 30 vteřin před sirénou po Ehamově asistenci trefil Elis Nikolai Hede, bod za přihrávku si připsal i domácí gólman Bugl - 1:0. Za tohoto stavu se také odešlo do kabin.

Krátce po začátku druhé části se mladým Plamenům podařilo srovnat, v čase 22:45 se po nahrávkách Jedličky a Vašíčka trefil Richard Pětník - 1:1. Smírný stav však bohužel vydržel jen do 27. minuty, přesně v čase 27:00 vsítil druhou branku Salzburgu Constantin Vogt, asistovali Obu a Borzecki - 2:1. O 22 vteřin později bylo ještě hůře, třetí branku Red Bullu měla na svědomí dvojice přihrávajících Peterka a Eham a znovu skórující Elis Nikolai Hede - 3:1. Pro Plameny hrůznou 28. minutu zakončil v čase 27:35 John Jason Peterka, který si prohodil role s Hedem, jenž mu tentokrát asistoval - 4:1. Svěřencům Jaromíra Pytlíka se sice přesně v polovině utkání podařilo snížit, když nahrávky Poizla a Černohorského v gól přetavil Pavel Vojinovič - 4:2. Ale za necelou minutu už to opět bylo o 3 góly, to se prosadil Oskar Maier, po asistencích Borzeckého a Schwaigera - 5:2. Do šaten tak šli mnohem spokojenější domácí.

Ani třetí třetina nezačala pro žďárské mladíky zrovna šťastně. Hned v čase 40:43 na čtyřbrankový rozdíl zvyšoval Luka Nyman, kterému přihrávkami ke gólu dopomohli Peterka a Hede - 6:2. Už o pět branek to bylo na konci 43. minuty, kdy se opět prosadilo produktivní domácí duo, nahrávající Hede a střílející John Jason Peterka - 7:2. Ke konci zápasu se podařilo mladým Plamenům alespoň zkorigovat nepříznivé skóre, když se nejprve v čase 53:47 prosadil po individuální akci Martin Nagy a na začátku 56. minuty na konečných 7:4 snížil Jakub Filip po nahrávce Vojinoviče. Ani v druhém utkání během dvou dnů tak žďárští junioři na rakouského soupeře nestačili.

Úplně s prázdnou však mladé Plameny nakonec neodjely. V následujícím nastavení se jim přece jen podařilo urvat alespoň bonusový bod, který v čase 63:10 vystřelil po asistenci Filipa Jakub Konečný. Z náročného dvojutkání na ledě vyhlášené rakouské akademie se tak svěřencům Jaromíra Pytlíka podařilo vybojovat alespoň jeden bod, který v konečné tabulce může hrát velice důležitou roli.

 

Ohlasy po utkání

Jaromír Pytlík (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
„Odehráli jsme druhé utkání ve dvou dnech. Přestože to pro soupeře samozřejmě bylo stejné, Salzburg má tým dovednostně přece jen vyrovnanější a nepoznamenalo je to tolik jako nás. Přesto byl úvod z naší strany poměrně dobrý. Bohužel zrovna v momentě, kdy jsme vyrovnali na 1:1 jsme přestali hrát a nechali jsme si soupeře odskočit a pak už jsme s tím zápasem těžko něco dělali. Myslím si, že výsledek je zasloužený, Salzburg má výborný kádr a když se hraje na větším hřišti, tak mají větší šance na úspěch. My jsme je sice doma porazili, ale hrálo se v Telči na malém hřišti a tady na velkém hřišti byli prostě lepší. Jsem ale rád, že jsme urvali alespoň ten bod v prodloužení."