Důležitá výhra! MD utkání s Havlíčkovým Brodem rozhodl v samém závěru zápasu

Zveřejněno 28.09.2017 | Pavla Dolíhalová
SKLH Žďár nad Sázavou BK Havl.Brod
5., čtvrtek 28.9.2017
SKLH Žďár nad Sázavou - BK Havl.Brod ZNS - HBR
SKLH Žďár nad Sázavou: Vít (Sivák) – Macek, Filip, Pokorný, Cibuzar, Adámek – Putz, Konečný, Kouba, Štola, Matas, Malenovský, Picka, Bačo, Doležal, Puczek, Bednář
BK Havl.Brod: Vácha (Král) – Zych, Řehout, Horáček, Vacík, Matula, Trupl, Kerber – Vacík, Kopic, Klofáč, Dymák, Juřica, Rauš, Fiala, Prýl, Dáňa, Vyvial, Pártl
Branky a nahrávky: 15. Pokorný (Putz), 23. Konečný, 59. Putz (Puczek, Malenovský) 59. Bačo (Konečný) – 25. Pártl (Vyvial, Zych), 31. Fiala (Kopic) Rozhodčí: Pavel Suchý, Petr Kotlík, Gabriela Šťastná Vyloučení: 4:1 Využití: 0:1 Diváci: 93 Střely na branku: 37:45 Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2, 2:2, 3:2, 4:2
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - První derby tohoto týdne má za sebou mladší dorost, který se nakonec může radovat z pěkného vítězství. Proti nelehkému soupeři se nenechal zastrašit a na jeho aktivní hru odpovídal stejnou měrou. Havlíčkův Brod Plamenům nedal rozhodně nic zadarmo - naopak si několikrát otestoval Vítovu pozornost mnoha střelami. Žďár ale nepolevil, poslední síly schoval na samý závěr utkání a díky výhře 4:2 si odnáší cenné tři body.

Foto: Petr Nedvěd

Reportáž

Havlíčkův Brod vstoupil do utkání aktivněji a hned od začátku Plamenům ztěžoval hru svojí dominancí na ledě. Už v úvodu bylo patrné, že si bude chtít zastřílet a faktem je, že domácího Víta otestovali hosté opravdu hodně. I přesto si úvodní branku připsal Žďár, když se do samostnatného úniku dostal Petr Pokorný, který se nemýlil a dostal Plameny do vedení - 1:0. Ty si vytvořily ještě jednu pěknou šanci, kterou vedl Jakub Konečný, skóre zápasu ale nezměnil a Žďár tak odcházel do kabiny po první třetině s jednobrankovým vedením.

Druhá třetina byla lepší podívanou nejen po gólové stránce, ale i po stránce individuálního umění. Ve 22. minutě utkání byl totiž v samostatném úniku těsně před bránou podražen Kerberem Jakub Konečný, který jel následně trestné střílení. S hostujícím Váchou si pomalu pohrál a při své střele se nemýlil. Dostal tak Žďár do vedení už 2:0. Ale poté následovalo vyloučení na straně domácích, což Havlíčkův Brod potrestal brankou Filipa Pártla, který snížil na 1:2. A srovnání na sebe nenechalo dlouho čekat, poté, co Žďár přečkal další oslabení, se do obranného pásma dostal Marek Kopic, který přesně přihrával Danovi Fialovi a ten srovnal na 2:2. Za tohoto skóre čekala na obě mužstva třetí třetina.

Ta byla velmi dlouho opravdu vyrovnaná po herní stránce. Šance i útočné pokusy se přelévaly z jedné strany na druhou a diváci na Bouchalkách měli napínavou podívanou. Rozhodující branky si Plameny nechaly v zásobě až do poslední chvíle. V 59. minutě rozjeli pěknou akci domácí Doležal, Malenovský i Puczek. Poslední jmenovaný přihrával Davidu Putzovi, který dostal Žďár do vedení - 3:2. A neuběhlo ani 30 vteřin a Plameny se mohly radovat z branky, kterou si zajistily vítězství. Ve stejné minutě se prosadil Robert Bačo, kterému na hůl přihrával Jakub Konečný - 4:2. Plameny si tak z vyrovnaného utkání odnáší pěkné vítězství i motivaci do dalších zápasů.

 

Ohlasy po utkání


Jiří Šejba (asistent trenéra SKLH Žďár nad Sázavou):

"My jsme do hry nastoupili na 4 útoky, hráli jsme celkem zodpovědně, první třetina byla vyrovnaná, pak jsme to nakonec zlomili v náš prospěch. Klukům děkuju za výkon, byli dobří. Hráli jsme dobře jako celek."