Plameny přivítají Písek, porazí ho potřetí v sezoně?

Zveřejněno 23.01.2017 | Ondřej Krásný
SKLH Žďár nad Sázavou IHC Králové Písek
29., středa 25.1.2017 18:00
SKLH Žďár nad Sázavou - IHC Králové Písek ZNS - PIS
Ž Ď Á R N A D S Á Z A V O U – Pomalu jde do tuhého. V závěrečných kolech budou druholigové celky bojovat o co nejvýhodnější pozici pro play-off. Tento boj se nevyhnul ani Plamenům, na které se mohutně dotahuje z pátého místa Kolín. I proto je každý zápas důležitý a ne jinak je tomu i proti Písku. Dvakrát to svěřencům Michala Konečného proti Jihočechům vyšlo, jestli to vyjde i potřetí uvidíte ve středu večer na Bouchalkách!

ZPOMALENÝ PÍSEK

Písečtí hokejisté prochází letošní sezonou jako na houpačce, jelikož většinou vyhrávají a prohrávají po sériích. Letos tedy ovšem převažují série proher, která je navíc už pět zápasů aktuální. Plameny by se ale měly mít rozhodně na pozoru, protože po každé pětizápasové sérii porážek dokázala Písek následující zápas vyhrát. Naposledy Jihočeši vyhráli před měsícem na domácím ledě s Pelhřimovem 6:5 po prodloužení.

Písek aktuálně drží poslední postupovou příčku do play-off, na osmém místě má 31 bodů, na sedmý Pelhřimov má velikou devítibodovou ztrátu, ale na druhou stranu na devátý David Servis mají modrožlutí náskok deseti bodů. Proto s hodně velkou pravděpodobností skončí písečtí hokejisté základní část na osmém místě.

VZÁJEMNÉ ZÁPASY BOHATÉ NA GÓLY

Plameny vyhrály proti Písku dva ze tří vzájemných zápasů, ačkoliv až v tom posledním dokázali svěřenci Michala Konečného udolovat tři body. Ve druhém kole letošní sezony to žďárským hokejistům na jihu Čech nevyšlo vůbec a odvezli si osmibrankový příděl. Na domácím ledě už to bylo znatelně lepší, když Plameny přetlačily Písek v prodloužení. Ale vůbec nejlepší představení předvedla skupina okolo kapitána Martina Plevy ve třetím vzájemném zápase, kdy domácí Písek s přehledem rozstříleli.

2. kolo, sobota 17.9. 2016, IHC Písek – SKLH Žďár nad Sázavou 8:3

11. kolo, sobota 29.10. 2016, SKLH Žďár nad Sázavou – IHC Písek 5:4pp

20. kolo, sobota 10.12. 2016, IHC Písek – SKLH Žďár nad Sázavou 3:7

PRODLOUŽÍ PLAMENY DOMÁCÍ VÍTĚZNOU ŠŇŮRU?

Žďárští hokejisté naposledy na domácím ledě prohráli proti Kolínu při první vzájemném zápase, který se odehrál už první den v říjnu. Od té doby Plameny na Bouchalkách pouze vyhrávají, vyhrály už jedenáct zápasů v řadě a dnes budou chtít na tuto sérii navázat dalším vítězství. To se ale nebude rodit snadno, protože tým je oslaben o různé nemoci či zranění, tudíž je otázkou, kdo bude připravený do zápasu nastoupit a kdo nikoliv. I proto budou žďárští hokejisté potřebovat vaši podporu!

Vybavte se ve Fanshopu

Pro fanoušky bude opět připraven stánek s programy a klubovými suvenýry. Nově přibyly populární červenobílé kšiltovky v dětské velikosti. V sortimentu je celá letošní kolekce „Hoříme hokejem“ včetně oblíbených náramků. V nabídce najdete parádní značková trička, nové šály, kšiltovky, propisky, řehtačky, přívěšky a další pěkné věcičky. K dispozici jsou také nové dresy přímo k zakoupení nebo na objednávku s vlastním jménem a číslem.