Písek uštědřil Plamenům tvrdou lekci z produktivity

Zveřejněno 17.09.2016 | ok, mk
Písek SKLH Žďár nad Sázavou
2., sobota 17.9.2016
Písek - SKLH Žďár nad Sázavou PIS - ZNS
Písek: Pipek – Procházka, Hřebíček, Hanus, Pavlíček, Červinský, Suda, Koutenský, Volf – Urbanec, Suchan, Vlček, Sýbek, Koupal, Marek, Pašek, Drda, Šuhaj, Vlk, Duchoň, Rod.
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (28. – 32. Zelený) – Beneš, Staněk, Pleva, Kolda, Střecha, Půža, Březka – Kunstmüller, Kaňka, Červenka, Krupka, Kovářů, Gregar, Čech, Nováček, Bureš, Pazourek.
Branky a nahrávky: 1. Urbanec, 11. Marek (Pavlíček), 17. Suchan (Urbanec, Vlček), 28. Vlček, 30. Marek (Sýbek, Procházka), 32. Sýbek, 51. Procházka (Urbanec), 55. Procházka (Šuhaj) – 10. Čech (Krupka, Kovářů), 50. Kunstmüller (Beneš), 54. Bureš (Kovářů). Rozhodčí: Hucl - Oudes, Vavruška
Vyloučení: 5:7 Využití: 1:0 V oslabení: 1:0
Diváci: 325
Střely na branku: 32:33 (12:9, 8:11, 12:13)
Průběh utkání: 1:0, 1:1, 6:1, 6:2, 7:2, 7:3, 8:3
P Í S E K - Jestliže byl ve středu na Bouchalkách důvod ke spokojenosti, tak k té bylo ve druhém kole na ledě Písku opravdu daleko. Žďárští hokejisté odjeli z jižních Čech s osmibrankovým přídělem. Jenomže ačkoli to podle výsledku nevypadá, sehrály Plameny na jihu Čech herně naprosto vyrovnané utkání a zatímco domácí dávaly góly z každé vážnější (i méně vážné) šance, hosté nebyli s to překonat vynikajícího Pipka ani z těch nejvyloženějších tutovek.
Foto: Václav Kozma

Reportáž

Trenér Konečný odjel k řece Otavě bez brankářské jedničky Robina Blažíčka, který se omluvil z pracovních důvodů, nově zraněných Adama Rašnera a Tomáše Střechy a dlouhodobých marodů Tomáše Smejkala a Davida Vítka.

Již samotný vstup do zápasu Plamenům nevyšel. Uběhlo pouhých pětadvacet sekund od úvodního vhazování a po chybě v obraně se přesně trefil Patrik Urbanec - 1:0. Plameny však během několika minut dokázaly vyrovnat. Krásnou kombinaci zakončil do prázdné klece Martin Čech - 1:1.

Pak už ale branky střílely výhradně domácí, přestože hosté si vytvářeli celou řadu vyložených šancí. Ani ne za dvě minuty vrátil po souboji jeden na jednoho vedení Písku Ladislav Marek - 2:1. A protože Žďárští nadále naráželi na neprůstřelného Pipka, dostali od soupeře další lekci z produktivity. Kotouč dorážel za Slámova záda Jakub Suchan - 3:1.

Ani ve druhém dějství se na ledě nic nezměnilo. Hosté hráli, vytvářeli si šance a domácí dávali góly. Úvod druhé třetiny znamenal pravděpodobně definitivní zlom v zápase. Žďárští si vytvořili tři jasné tutovky, kdy nejprve neproměnil brejk Půža a za Pipka neprošly ani dvě následné střely Čecha a Krupky z ideálních pozic. A tak opět přišlo školení toho, jak se má s šancemi nakládat. Mezi 27.- 31. minutou udeřili domácí hned třikrát. Nejprve poslal puk zpoza branky do sítě s pomocí odrazu Slámy Filip Vlček - 4:1. Poté nastoupil na led Zelený, ten však inkasoval hned po dvou minutách, kdy se při vlastní přesilovce dostal puk za jeho záda opět s přispěním vlastního hráče, ale připsán byl Ladislavu Markovi - 5:1. Hřebíček do rakve Plamenů přidal Jan Sýbek - 6:1.

Do branky se opět vrátil Sláma. Ve třetí třetině přidal druhou branku Plamenů po přečíslení Luboš Kunstmüller - 6:2. Ale přesně o minutu později Písek znovu zareagoval, když si střelu Pavla Procházky ztečoval do vlastní sítě jeden z hostujícíh obránců - 7:2. Byla to již třetí vlastní branka v zápase, což by asi stálo za zápis do knihy rekordů.

V závěru zápasu se už jen kosmeticky upravovalo skóre. Nejprve dorazil Kovářovu střelu, která se odrazila od mantinelu před branku, do sítě Lukáš Bureš - 7:3. Nicméně poslední slovo měli opět písečtí hokejisté, konkrétně Pavel Procházka, který trefil přesně od modré čáry - 8:3.

Ač se to zdá neuvěřitelné, odehrály Plameny na ledě Písku minimálně vyrovnaný zápas a výsledek jeho průběhu neodpovídá. Jak hodně smolné utkání to bylo, dokreslují tři vlastní branky a čtyři nastřelené tyče. A tím bohužel výčet nešťastných událostí zápasu nekončí.

Další vážné zranění utrpěl Libor Střecha, který zůstal po vražení na mantinel od soupeře ležet bezvládně na ledě, což rozhodčí nejen, že přešli bez vyloučení, ale dlouho jeho zranění úplně ignorovali a nechali plynout hru dál. Libor Střecha byl následně sanitkou odvezen do nemocnice, kde mu bylo zjištěno poranění obratlů krční páteře. V závěru zápasu si navíc zranil koleno Martin Čech, který nastoupil ke svému prvnímu zápasu ve žďárském dresu.

První letošní výjezd na led soupeře se tak proměnil v jednu velkou smolnou jízdu. Napravit dnešní nezdar bude moci Konečného družina za týden v derby proti Pelhřimovu, které sehrají v sobotu na domácím ledě.

 

Ohlasy po utkání

Michal Konečný
Michal Konečný (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
„Jsem jak Alenka v říši divů. Troufnu si klidně říct, že po dvou třetinách to mohlo být 6:1 pro nás. Domácí do čeho plácli z toho skórovali a my jsme si dali tři vlastní góly. No a pak už to byla křeč… My jsme hráli, a soupeř dával góly. Fakt se to špatně hodnotí, ten výsledek je hrůzostrašný, ale ten zápas byl rovnocenný. Jenomže domácí dávali ty góly až hrozně jednoduše a my i z těch nejvyloženějších šancí jsme se neprosadili.“

.

.

Karel Slabý
Karel Slabý (trenér IHC Písek):
„Myslím, že jsme měli v tomto utkání velké štěstí, hodně velké štěstí. Můžeme být rádi za ten výsledek, v určitých momentech nás podržel Pipek a my jsme rádi, že jsme uspěli. Takže to shrnu, nejsme spokojení s naší hrou, ale s výsledkem ano. Je tam pořád nezodpovědnost jednotlivců, zbytečně riskujeme, v určitých momentech nehrajeme zodpovědně a to jsem hráčům vytýkal po každé třetině. Musíme také plnit obranné úkoly a nejen hrát dopředu a to musíme změnit nebo se nám to už příště nevyplatí. Dnes jsme měli štěstí a dali jsme góly a díky tomu je ten výsledek takový.“

.

Fotogalerie